Σύμφωνα με του ερευνητές παρότι υπήρχαν στοιχεία ότι ο μετεωρίτης είχε πέσει κάπου στην Ινδοκίνα, δεν είχαν καταφέρει να ανακαλύψουν τον κρατήρα για περισσότερο από έναν αιώνα.
Ομάδα ερευνητών ανακάλυψε τον κρατήρα από τον μεγαλύτερο γνωστό μετεωρίτη που έχει πλήξει τη Γη. Σύμφωνα με το PNAS, ίχνη της πρόσκρουσης του μετεωρίτη με τον πλανήτη μας παρατηρούνται σε έκταση που αντιστοιχεί στο ένα δέκατο της Γης. Κάποιος πιθανόν να αναρωτηθεί γιατί οι ερευνητές δεν είχαν παρατηρήσει έως τώρα τον τεράστιο κρατήρα, που έχει φάρδος 13 χιλιόμετρα και 17 χιλιόμετρα μήκος. Ο λόγος είναι ότι ήταν θαμμένος κάτω από λάβα.
Πώς τον βρήκαν λοιπόν; Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι η επίδραση έχει ως αποτέλεσμα γεωλογικές αντιδράσεις, οι οποίες με τη σειρά τους παράγουν τεκτίτες, χάλκινα σώματα φυσικού γυαλιού που εκτοξεύονται από τους μετεωρίτες. Μελετώντας τους τεκτίτες, κατάφεραν να προσδιορίσουν με μεγάλη ακρίβεια πότε το ουράνιο σώμα προσέκρουσε στη Γη.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η πρόσκρουση συνέβη στο Λάος πριν από 790.000 χρόνια. Επιπλέον, διενήργησαν μετρήσεις βαρύτητας πεδίου «για να δουν αν υπάρχει βαρυτική ανωμαλία που θα υποδείκνυε έναν μεγάλο θαμμένο κρατήρα».
sputniknews.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice