ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Η ένοπλη ομάδα στο Ερεβάν αρνήθηκε να καταθέσει τα όπλα και να παραδοθεί στις Αρχές

· Κατοχικά Νέα

Η ένοπλη ομάδα που  πριν από μία εβδομάδα κατέλαβε   το κτίριο του  συντάγματος των φρουρών υπηρεσίας   της αστυνομίας στην Αρμενική πρωτεύουσα, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να καταθέσει τα όπλα και την παράδοσή τους.

Σχετικά με αυτό στον ανταποκριτή του TASS δήλωσε μια πηγή από τα όργανα επιβολής του νόμου της χώρας.

«Η ένοπλη ομάδα έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να καταθέσει  τα όπλα  και να παραδοθεί, ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη», είπε.

Προηγουμένως, τα μέλη της ένοπλης ομάδας έβαλαν  φωτιά σε ένα αστυνομικό minibus ‘Gazel’, και στη συνέχεια προκλητικά έθεσαν το καμένο  αυτοκινήτων έξω από την πύλη του κτιρίου. ‘ Οι Υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Αρμενίας κάνουν έκκληση  για άλλη μια φορά στα μέλη των ένοπλων ομάδων να απόσχουν από ενέργειες που μπορεί να θέσουν  σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των πολιτών και να προκαλέσουν την κλιμάκωση των εντάσεων», – δήλωσε η αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρθηκε από τον Vitaly Balasanyan, ο οποίος είναι μεσάζων στις διαπραγματεύσεις των αρχών και της ένοπλης ομάδας, «οι υπάλληλοι επιβολής του νόμου τον διαβεβαίωσαν  ότι αγνοούν αυτό το βήμα και θα  συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις , μέχρι η ένοπλη ομάδα να  παραδώσει ειρηνικά τα όπλα της’.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, η καύση του αυτοκινήτου «Gazelle»  από  τα μέλη  της της ένοπλης ομάδας έγινε για να  εκφράσουν   τη διαμαρτυρία τους σε σχέση με τις διακοπές ρεύματος σε διάφορα μέρη, τις  κακές επικοινωνίες  και την έλλειψη τροφίμων.

Επιπλέον, την ίδια ημέρα, όχι μακριά από τον τόπο του Τμήματος η Αστυνομία αντιμετώπισε  μια εκδήλωση διαμαρτυρίας  με περίπου 1.000 άτομα, όπου δεν υπήρξε κανένα γεγονός . Η αστυνομία συνεχίζει να κρατά  αποκλεισμένο  το τμήμα του δρόμου δίπλα στο κτίριο της αστυνομίας.

Στις 17 Ιουλίου η ομάδα προσώπων, αντίθετη  με τις αρχές της Αρμενίας, κατέλαβε το κτίριο του Συντάγματος της φρουράς υπηρεσίας της αστυνομίας του Ερεβάν και μέχρι το περασμένο Σάββατο κρατούσε ομήρους εκεί. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης  ο αναπληρωτής διοικητής του συντάγματος συνταγματάρχης της αστυνομίας Artur Vanoyan σκοτώθηκε, κάποιοι  από τους αστυνομικούς τραυματίστηκαν.  Οι Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης με την  σειρά τους πραγματοποίησαν  αρκετές ημέρες διαδηλώσεις κοντά στο κατεχόμενο κτίριο με την υποχρέωση των αρχών να μην αναλάβουν στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων και εξουδετέρωση της ένοπλης ομάδας.

http://tass.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί πυροβόλησαν θανάσιμα γυναίκα με μαχαίρια στην Times SquareΔΙΕΘΝΗ

Times Square: Νεκρές η 32χρονη που μαχαιρώθηκε και η δράστις – η αστυνομία ταυτοποίησε την Πάμελα Σισνέρος

Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά από εφετείο να ξεμπλοκάρει τους νέους περιορισμούς στην επιστολική ψήφοΔΙΕΘΝΗ

Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά από εφετείο να ξεμπλοκάρει τους νέους περιορισμούς στην επιστολική ψήφο

Νέα ανταλλαγή πυρών ΗΠΑ–Ιράν στον Περσικό Κόλπο: ο Τραμπ απειλεί με «σκληρό χτύπημα»ΔΙΕΘΝΗ

Νέα ανταλλαγή πυρών ΗΠΑ–Ιράν στον Περσικό Κόλπο: ο Τραμπ απειλεί με «σκληρό χτύπημα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά