ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ενεργοποιήθηκε το μέτωπο στην Α.Ουκρανία: Πάνω από 200 Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί – Άγριες εξελίξεις κοντά στα ρωσικά σύνορα

· Κατοχικά Νέα

Άσχημες εξελίξεις στην Α.Ουκρανία από την ενεργοποίηση του μετώπου ξανά, κάτι που επιφέρει μεγάλες απώλειες στον ουκρανικό στρατό Ιούνιο, καθώς σύμφωνα με ΜΜΕ, υπήρξαν περισσότεροι από 200 στρατιώτες νεκροί στο Ντονέτσκ, μόνο τον Ιούνιο.

Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που συμμετείχαν στη λεγόμενη επιχείρηση των συνδυασμένων δυνάμεων στο Ντονένσκ, υπέστησαν μεγάλες απώλειες. Αυτό ειπώθηκε από τους επίσημους εκπροσώπους των στρατευμάτων των δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αποκαλούμενης Λαϊκής υπηρεσίας ασφαλείας LPR Jacob Osadchy, «παρά την απόφαση να επιλυθεί ειρηνικά η σύγκρουση στο Ντονέτσκ, είχαμε την διενέργεια της επονομαζόμενης επιχείρησης των δυνάμεων Combined Forces (EP), με την οποία κλιμακώθηκε η κατάσταση κοντά στη γραμμή επαφής, στο χωριό Στανίτσα Λουγκάνσκαγια. Επιπλέον, οι δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου φέρονται να αγνοούν την εντολή του νέου Προέδρου της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι για πλήρη κατάπαυση του πυρός».

Ο επίσημος εκπρόσωπος του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (φιλορώσοι) δήλωσε ότι ο διοικητής της περιοχής, ο Ουκρανός στρατηγός Αλέξανδρος Σέρσκι, αναφέρει το γεγονός των αυξανόμενων ατυχημάτων μεταξύ του προσωπικού, τα οποία σύμφωνα με επίσημα στοιχεία είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά στρατιώτες, και να τραυματιστούν 64.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, με βάση πληροφορίες των ουκρανικών εθελοντικών οργανώσεων και τα επίσημα στοιχεία των στρατιωτικών νοσοκομείων, η πλευρά του Λούγκανσκ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αριθμητικά στοιχεία που δόθηκαν υποτιμήθηκαν σκόπιμα.

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού στο μέτωπο του Ντονέτσκ μόνο για τον Ιούνιο φέρονται να ανήλθαν σε περισσότερους από 200 στρατιώτες.

«Από τις 28 Ιουνίου, οι απώλειες του εχθρού ήταν: 19 νεκροί στρατιώτες, και 143 τραυματίες», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας τύπου των φιλορώσων.

Ο υποδιοικητής της διεύθυνσης της αστυνομίας των φιλορώσων (DPR), Eduard Basurin, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι μονάδες του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν αρκετές φορές απαγορευμένα όπλα από τις συμφωνίες του Μινσκ, κατά των θέσεων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονένσκ.

Ως αποτέλεσμα, είχαμε τρεις νεκρούς και 42 τραυματίες στρατιώτες της Ουκρανίας, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

«Για άλλη μια φορά, σημειώνουμε ότι τα επίσημα στοιχεία του κέντρου τύπου των ουκρανικών δυνάμεων για τις απώλειες της εβδομάδας (ένας νεκρός και 31 τραυματίες) δεν αντιστοιχούν στα πραγματικά στοιχεία, γεγονός που υποδηλώνει τη συνεχιζόμενη πρακτική της ουκρανικής διοίκησης να αποκρύπτει πολλά από αυτά που λαμβάνουν χώρα», πρόσθεσε ο φιλορώσος υποδιοικητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφέρεται ότι τρεις Ουκρανοί στρατιώτες αυτοκτόνησαν, και δύο πέθαναν κατά τη διάρκεια εκρήξεων σε ορυχείο, ενώ 12 τραυματίστηκαν. Επίσης δέκα Ουκρανοί στρατιώτες πέρασαν στρατοδικείο λόγω χρήσης ναρκωτικών και οινοπνεύματος.

Η ουσία σε όλα αυτά είναι ότι το μέτωπο της Α.Ουκρανίας «σιγόκαιει» και είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιηθεί μαζικά μετά την λήξη των εχθροπραξιών στην Συρία.

Σε αυτήν την περίπτωση αυτή που κινδυνεύει είναι η Ευρώπη που θα βιώσει ένα ακόμη πόλεμο κοντά στα σύνορα της, ο οποίος θα επιφέρει πολλά και ποικίλα αποτελέσματα και στην ΕΕ.

triklopodia.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Στρατιώτες σε ευρωπαϊκή στρατιωτική τελετή - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νέα κλιμάκωση ΗΠΑ–Ιράν σε Ιορδανία και Στενά του Ορμούζ

Lucia Sisic, Miss Austria 2024ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε στα 22 της η Lucia Sisic, Miss Austria 2024 – Η μάχη με το συγγενές καρδιολογικό πρόβλημα

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουγγαρία απέλασε 10 Ρώσους διπλωμάτες – Η Μόσχα προαναγγέλλει σκληρή απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά