ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ «ΣΑΛΒΙΝΙ» ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ(Βίντεο)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ακολουθούντες τα βήματα του ιταλού ηγέτη Matteo Salvini που ανέτρεψε ουσιαστικά το κατεστημένο τον Βρυξελών στο θέμα τον λαθρο και όχι μόνο ο πιθανότερο νέος πρόεδρος τις Ισπανίας Santiago Abascal διακήρυξε ότι θα κάνη την Ισπανία νέα μεγάλη δύναμη έξω από τα ασφυκτικά πλαίσια τις ευρωπαϊκής ένωσης.

Όταν ο Santiago Abascal, ο ηγέτης του κόμματος Vox της Ισπανίας, κλήθηκε να εξηγήσει την πρόσφατη επιτυχία του, δήλωσε ότι ήταν «ενάντια σε αυτό που εκατομμύρια Ισπανοί σκέφτονται.» Το Vox έχει καταδικαστεί ως ακροδεξιά και λαϊκίστικη, μετανάστευση και αντι-Ισλάμ.

Ωστόσο, η 42χρονη Βασκικής καταγωγής λέει ότι «υπερασπίζεται τη συνταγματική τάξη, τη συνταγματική μεταρρύθμιση σε ορισμένες περιοχές, την ενότητα της Ισπανίας και τη συγκέντρωση του κράτους και θέλει να τεθεί υπό έλεγχο την βρώμικη πολιτική της μετανάστευσης».

Το κόμμα προτείνει να «ξαναγίνει η Ισπανία μεγάλη» και οι κριτικοί περιέγραψαν την ιδεολογία της ως ακροδεξιού ρατσιστή, εθνικιστή, που επιστρέφει στον Francisco Franco.

Οι ηγέτες της Vox απορρίπτουν την άκρα δεξιά ετικέτα, επιμένοντας ότι αποτελεί κόμμα «ακραίας ανάγκης» και όχι εξτρεμισμό και η συνολική της υποστήριξη για την ένταξη της Ισπανίας στην ΕΕ το διαφοροποιεί από πολλά λαϊκίστικα και ακροδεξιά κινήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ηγέτες της Vox απορρίπτουν την άκρα δεξιά ετικέτα, επιμένοντας ότι αποτελεί κόμμα «ακραίας ανάγκης» και όχι εξτρεμισμό και η συνολική της υποστήριξη για την ένταξη της Ισπανίας στην ΕΕ το διαφοροποιεί από πολλά λαϊκίστικα και ακροδεξιά κινήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πολλές πολιτικές του Vox, ιδιαίτερα όσον αφορά τη μετανάστευση, και η συχνά εκφρασμένη εχθρότητα του προς το Ισλάμ, κατέγραψαν συγκρίσεις με ακροδεξιά και λαϊκίστικα κόμματα σε άλλα μέρη της Ευρώπης.

Για πολύ καιρό μετά την ίδρυσή του το 2014, ο Vox αγωνίστηκε να επηρεάσει το ισπανικό πολιτικό τοπίο. Αλλά από τότε που γεμίσει ένα αθλητικό κέντρο της Μαδρίτης με 10.000 υποστηρικτές τον περασμένο μήνα, το κόμμα έχει ληφθεί πολύ πιο σοβαρά.

Μια σχολή ιησουιτών που είχε συμφωνήσει να φιλοξενήσει το ράλλυ Vox στη Βαλένθια άλλαξε γνώμη, προφανώς ανησυχώντας για τη φήμη του κόμματος, προκαλώντας την μετακίνηση του γεγονότος αλλού.

Τους τελευταίους μήνες και χρόνια, η Vox έχει συμμετάσχει σε αρκετές συναντήσεις με το Γαλλικό Rassemblement National της Marine Le Pen (πρώην Εθνικό Μέτωπο) και με άλλα μέλη της Ομάδας της Ευρώπης Nations and Freedom (ENF).

Ο Javier Ortega Smith της VOX δίνει αναστατωμένη ομιλία στη Ceuta μετά από 600 παράνομους αλλοδαπούς μουσουλμάνους εισβολείς που παραβιάζουν συνοριακό φράχτη:

Vox leader Javier Ortega Smith gives stirring speech in Ceuta after 600 migrants breach border fence

nikosxeiladakis

Loading...

3 thoughts on “ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ «ΣΑΛΒΙΝΙ» ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ(Βίντεο)

  1. πριμαντοναμπαλαρινα says:

    ο σαλβινι και η παρεες του μου θυμιζει τσιπρα, δλδ κοντρα ατυπα για να μπορεσουμε να φαμε πιο πολα λεφτα μεσω προυπολογισμου.

    στην ελλαδα ο βρωμοτσιπρας ουτε καν προυπολογισμο ειχε καταθεσει , 15 σελιδες ηταν ο προυπολογισμος.

    αλλα ο κοσμος κοιματε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *