in ,

Εκτός λειτουργίας ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων στο CERN μετά από βραχυκύκλωμα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Φρένο στο μεγαλύτερο επιστημονικό πείραμα του κόσμου, έβαλε μια… νυφίτσα! Το μικροσκοπικό ζωάκι, προκάλεσε βραχυκύκλωμα κι έθεσε εκτός λειτουργίας τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) στο CERN, στη Γενεύη, δαγκώνοντας κάποια από τα καλώδιά του.

Όπως αποκαλύπτουν εσωτερικά έγγραφα του CERN, ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων έμεινε χωρίς ρεύμα, καθώς το μικρόσωμο ζωάκι αποπειράθηκε να… μασήσει τα καλώδια ενός μετασχηματιστή 66 kilovolt.

Η νυφίτσα έκοψε τα καλώδια με τα δόντια της, και βρήκε… άδοξο θάνατο από το ηλεκτρικό ρεύμα που τη διαπέρασε, ενώ κατάφερε να θέσει εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο επιστημονικό πείραμα του κόσμου.

«Είχαμε κάποια προβλήματα με το ηλεκτρικό ρεύμα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του CERN, Αρνό Μαρσολιέ, προσθέτοντας πως «υπάρχουν υποψίες ότι αυτά οφείλονται σε ένα μικρό ζώο». Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού New Scientist, ο Μαρσολιέ είπε ακόμη ότι θα χρειαστούν μερικές μέρες για να αποκατασταθεί η λειτουργία του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων, λέγοντας ότι ο εξοπλισμός δεν έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, οι οποίες εκτιμάται ότι θα επισκευαστούν σύντομα.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιο ζώο που προκαλεί προβλήματα στο CERN, καθώς το 2009 πάλι μια διακοπή ηλεκτροδότησης στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων είχε αποδοθεί σε ένα πουλί, που έριξε ένα μικροσκοπικό κομμάτι ψωμιού στο σύστημα. Ο Αρνό Μαρσολιέ βέβαια, χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο περιστατικό ως έναν μύθο που κυκλοφόρησε στα εργαστήρια, καθώς τονίζει πως στην πραγματικότητα ποτέ κανείς δεν έμαθε τι είχε προκαλέσει εκείνη τη βλάβη. «Αυτό το ατύχημα όμως δείχνει πως τίποτα δεν είναι απίθανο. Βρισκόμαστε στην εξοχή, υπάρχουν άγρια ζώα», είπε με νόημα ο Μαρσολιέ.

Σημειώνεται ότι πριν τεθεί εκτός λειτουργίας, στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων γίνονταν δοκιμές, καθώς σύντομα επρόκειτο να αρχίσουν ξανά οι συγκρούσεις πρωτονίων, μετά τις εργασίες αναβάθμισης του χειμώνα.

Οι ερευνητές του CERN επιδίδονται στο «κυνηγητό» ενός μυστηριώδους σωματιδίου, το οποίο αν τελικά αποδειχθεί ότι υπάρχει θα είναι το βαρύτερο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις το σωματίδιο αυτό ζυγίζει 780 gigaelectronvolts.

cnn.gr

cern

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 Comments

Leave a Reply
  1. Αυτό έγινε το 2016 αλλά κοίτα να δεις τι μπορεί να κάνει μια νυφιτσα και ένα ψίχουλο από ένα πουλί και εσύ τώρα σαν πρόβατο πρέπει να τα πιστέψεις αυτά που λενε

  2. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟ CERN ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ…ΝΑ ΠΕΣΕΤΕ…ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ …ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ [ ΑΠΟ VAR ] ΠΕΝΑΛΤΥ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επισιτιστική κρίση στη Γαλλία λόγω μεταναστευτικού – Για τα χειρότερα προετοιμάζονται οι Γάλλοι

Δεν μας αφήνουν… Πάμε να συνωμοσιολογήσουμε… να συνδυάσουμε γεγονότα και να βγάλουμε αυθαίρετα συμπεράσματα