ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Εκτόξευσε την τιμή του πετρελαίου η δολοφονία του Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ

· Κατοχικά Νέα

Την άνοδο των τιμών του πετρελαίου προκάλεσε η ανακοίνωση του θανάτου του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί κατά την διάρκεια αμερικανικής επιδρομής, που δημιουργεί φόβους για κλιμάκωση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στις 09.40 ώρα Ελλάδος, η τιμή του “light sweet crude” (WTI), παράδοσης Φεβρουαρίου, είχε αυξηθεί κατά 3,06% στα 63,05 δολάρια.

Το Brent, παράδοσης Μαρτίου, αυξήθηκε κατά 3,25% στα 68,40 δολάρια. Κατά την διάρκεια της νύκτας και αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Ιρανού στρατηγού, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά περισσότερο του 4%.

Η είδηση του θανάτου του Κασέμ Σουλεϊμανί προκάλεσε εκκλήσεις για εκδίκηση εκ μέρους του Ιράν ενισχύοντας τους φόβους για ανοικτή σύρραξη ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη. «Οι εντάσεις στην περιοχή οδήγησαν σε αύξηση των τιμών του πετρελαίου», επιβεβαίωσε σε σημείωμά του ο αναλυτής της CMC Markets στο Λονδίνο Ντέιβιντ Μάντεν.

Η ένταση των τελευταίων ημερών στο Ιράκ, με την πρωτοφανή επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Βαγδάτη, δεν είχε επηρεάσει την αγορά του πετρελαίου, καθώς οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η προσφορά πετρελαίου δεν είχε απειληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ethnos.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από αναθυμιάσεις σε παράνομη άντληση πετρελαίουΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από τοξικές αναθυμιάσεις σε περιστατικό κλοπής πετρελαίου

Αυγά - έξαρση σαλμονέλας στη ΒρετανίαΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Βρετανία: Πάνω από 500 κρούσματα σαλμονέλας και δύο νεκροί – Στο μικροσκόπιο εισαγόμενα αυγά

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσειςΔΙΕΘΝΗ

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά