ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρώτο «μπλόκο» σε Γερμανία και Γαλλία για τους παράνομους μετανάστες από επτά χώρες της ΕΕ!

Η Γερμανίδα καγκελάριος Α.Μέρκελ και ο στενός της συνεργάτης στην ΕΕ, πρόεδρος της Γαλλίας Ε.Μακρόν, παραδέχθηκαν πριν λίγο, ότι η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου, η οποία αφορά βασικά την παράνομη μετανάστευση, δεν πρόκειται να καταλήξει πουθενά, ενώ ήδη αύριο θα υπάρξει «μποϋκοτάζ» της ευρωπαϊκής μίνι συνόδου κορυφής από τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης

Η Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπορέσει να υπάρξει μια ευρωπαϊκή «λύση» και το ίδιο παραδέχθηκε και ο εκπρόσωπος του Γάλλου προέδρου Ε.Γκριβό.

«Προς το παρόν υπάρχουν θέσεις που απέχουν πολύ από μια προσέγγιση», παρατήρησε ο Γκριβό.

Η ομάδα του Βίσεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία και Σλοβακία), μαζί με την Αυστρία και την Ιταλία, είναι «μπετόν» απέναντι στην Γερμανία και την Γαλλία και πλέον προστίθεται και η Βουλγαρία.

Οι επτά αυτές χώρες που τάσσονται υπέρ μιας σκληρής γραμμής στη μετανάστευση, απέκλεισαν την Πέμπτη μια συμμετοχή τους στην ευρωπαϊκή μίνι σύνοδο κορυφής αύριο στις Βρυξέλλες, καθιστώντας υποθετική την επεξεργασία μιας συναίνεσης όπως επιθυμούν κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία.

Σύμφωνα με ένα προσωρινό έγγραφο εργασίας που εξασφάλισε το AFP, οι μετέχοντες στην σύνοδο προβλέπουν την υλοποίηση ενός «αποτελεσματικού μηχανισμού αλληλεγγύης» με υποχρεωτικές ποσοστώσεις κατανομής μεταναστών μεταξύ των χωρών μελών, το οποίο αποτελεί «κόκκινο πανί» για τις χώρες της ομάδας του Βίσεγκραντ.

«Οι χώρες της ομάδας του Βίσεγκραντ, οι οποίες έχουν επωφεληθεί από την ΕΕ, οικονομικά (…) και αυτό είναι απολύτως θεμιτό, δεν μπορεί να επωφελούνται από τα προνόμια χωρίς να σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες της αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών», είπε ο Γκριβό, αλλά θα πρέπει να το ξανασκεφθεί: Αυτές οι χώρες έδωσαν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ στην Γαλλία σε εισαγωγές γαλλικών προϊόντων, αλλά και γερμανικών και σίγουρα έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για το μέλλον τους.

«Γνωρίσαμε χρηματοπιστωτικές κρίσεις, αυτή του 2008 άφησε προφανώς ανεξίτηλα ίχνη (…) σε αυτό το ζήτημα αντιμετωπίζουμε μια κρίση των αξιών μας, των θεμελίων μας», πρόσθεσε, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για την υποδοχή ανεπαρκούς αριθμού μεταναστών από τη Γαλλία.

Η Γερμανία ήδη επεξεργάζεται λύσεις μετατροπής των νησιών του Αιγαίου σε ανοικτά στρατόπεδα παράνομων μεταναστών .

pronews.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

One thought on “ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρώτο «μπλόκο» σε Γερμανία και Γαλλία για τους παράνομους μετανάστες από επτά χώρες της ΕΕ!

  1. ευρροια says:

    Το σχέδιο ήταν απαρχής αυτό …. η μετατροπή των νησιών του Αιγαίου σε στρατόπεδα παράνομων μεταναστών ….. τώρα δήθεν το επεξεργάζονται …. η ΕΕ γνώριζε για το κύμα της μετανάστευσης και γι’ αυτό μας καλοδέχθηκε στην αγκαλιά της … το σχέδιο να περιορισθούν τα σύνορα της Ευρώπης στην ηπειρωτική Ελλάδα άρχισε να διαφαίνεται ….. να πω …. ωραία ! θα σταματήσουμε να μαλώνουμε για το σε ποιόν ανήκει το Αιγαίο ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *