Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

ΟΠρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πριν λίγο ότι το Ιράν «κλήθηκε να διαπραγματευτεί», καθώς η κυβέρνησή του ζυγίζει πιθανές στρατιωτικές επιλογές για παρέμβαση.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ με βάση «αμοιβαίο σεβασμό και συμφέροντα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει «περιοριστεί» με προηγούμενες απειλές να δράσει κατά της ιρανικής ηγεσίας, σύμφωνα με πρώην σύμβουλο του Πενταγώνου για τη Μέση Ανατολή.

Οι διαμαρτυρίες στο Ιράν έχουν εισέλθει στην τρίτη εβδομάδα τους και σχεδόν 500 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με την αμερικανική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Activist.

«Σε αυτό το σημείο, ο Πρόεδρος Τραμπ έχει περιοριστεί κάπως λέγοντας ότι θα αναλάμβανε δράση εάν σκοτώνονταν διαδηλωτές», δήλωσε η Τζάσμιν Ελ-Γκαμάλ στην Rosemary Church του CNN νωρίτερα σήμερα.

«Έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο και έτσι ο Πρόεδρος Τραμπ θα πρέπει να λάβει κάποιο είδος δράσης». «Πρέπει να σκεφτούμε τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει μια στρατιωτική επίθεση», δήλωσε ο Ελ-Γκαμάλ, ο οποίος είναι επίσης ο παρουσιαστής του πολιτικού podcast The View from Here, προσθέτοντας ότι οι στρατιωτικές επιθέσεις των ΗΠΑ συχνά προκαλούν μια αντίδραση «συσπείρωσης γύρω από τη σημαία».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εξετάζει μια σειρά από πιθανές στρατιωτικές επιλογές στο Ιράν μετά τις αιματηρές διαμαρτυρίες στη χώρα, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN, καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο να υλοποιήσει τις πρόσφατες απειλές του να χτυπήσει το ιρανικό καθεστώς σε περίπτωση που χρησιμοποιήσει θανατηφόρα βία εναντίον αμάχων.

«Φαίνεται ότι σκοτώθηκαν κάποιοι άνθρωποι που δεν έπρεπε να σκοτωθούν. Αυτοί είναι βίαιοι, αν τους αποκαλέσετε ηγέτες. Δεν ξέρω αν οι ηγέτες τους είναι απλώς αυτοί που κυβερνούν μέσω της βίας, αλλά το εξετάζουμε πολύ σοβαρά», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους σήμερα στο Air Force One.

«Ο στρατός το εξετάζει και εξετάζουμε μερικές πολύ ισχυρές επιλογές. Θα το κάνουμε αποφασιστικά».
ΗΠΑ θα καταστρέψουν τον «Πέμπτο Στόλο» του ισχυρότερου Πολεμικού Ναυτικού στον κόσμο με πυραύλους Oreshnik που παρέχονται από τη Ρωσία για να βλάψουν τη ναυτική δύναμη ΗΠΑ-Ισραήλ στον Περσικό Κόλπο και την Ερυθρά Θάλασσα”,
 τόνισε ο ίδιος.

Η Ρωσία ετοιμάζει την αποστολή όπλων ενώ το Ιράν θα στοχεύσει τον 5ο αμερικανικό Στόλο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η  Ρωσία θα προμηθεύσει το Ιράν με τα πιο προηγμένους πυραύλους κατά μονάδων επιφανείας για να αντιμετωπίσει η Τεχεράνη τις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Την ίδια περίοδο, χιλιάδες πύραυλοι μικρής εμβέλειας και drones έτοιμα να κατακλύσουν τα αμυντικά συστήματα σε αμερικανικές βάσεις όπως το Al Udeid Defenses.

Το Ιράν διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ποικίλα οπλοστάσια βαλλιστικών πυραύλων και drones στη Μέση Ανατολή, με ισχυρή έμφαση σε συστήματα μικρής εμβέλειας (SRBM κάτω από ~1.000 χλμ.) που θα μπορούσαν να στοχεύσουν περιφερειακές αμερικανικές βάσεις όπως το Al Udeid στο Κατάρ.

Το σκηνικό βαραίνει επικίνδυνα και όλα τα σενάρια θα είναι ανοικτά, ενώ στο παιχνίδι θα εισέλθει και το Πεκίνο, που ελέγχει οικονομικά το Ιράν, με τα τεράστια δάνεια που έχει δώσει στην χώρα αυτή.

Είμαστε κοντά σε πολεμική σύγκρουση των ΗΠΑ με το Ιράν, η οποία είναι άνιση, και μόνο η κινεζική βοήθεια μπορεί να μετριάσει κάπως το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το απόλυτα σίγουρο είναι ότι ο Τραμπ κάνει “επίθεση ισχύος” στο γόητρο της Ρωσίας και της Κίνας, για να μετρήσει αντιδράσεις των χωρών αυτών, ανακτώντας ξανά την θέση  της μοναδικής υπερδύναμης στον πλανήτη, κάτι που θα το δούμε στην πράξη, αναμένοντας τις όποιες ( αν υπάρξουν) αντιδράσεις Μόσχας και Πεκίνου.

Υπήρξαν αρκετοί γύροι έμμεσων συνομιλιών κατά το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους μεταξύ του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί και του απεσταλμένου του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, σχετικά με τους περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, με επίκεντρο τον εμπλουτισμό του αποθέματος ουρανίου του.

Οι ΗΠΑ επέμειναν επίσης να συζητηθεί το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ένα αίτημα που η Τεχεράνη απέρριψε, υποστηρίζοντας ότι η επιβολή περιορισμών στους πυραύλους του θα το άφηνε ανυπεράσπιστο.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

elGreek