ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Εξαρθρώθηκε δίκτυο διακίνησης ψεύτικων εμβολίων στην Κίνα -Πουλούσαν… αλατόνερο

· Κατοχικά Νέα

Η αστυνομία στην Κίνα εξάρθρωσε ένα δίκτυο διακίνησης ψεύτικων εμβολίων κατά της covid-19, και συνέλαβε περισσότερους από 80 ανθρώπους ενώ κατέσχεσε περισσότερες από 3.000 δόσεις που περιείχαν αλατόνερο, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Όπως έγραψε η αγγλόφωνη εφημερίδα Global Times, οι διακινητές «σκόπευαν να πουλήσουν τα εμβόλιά τους και στο εξωτερικό». Το δίκτυο δρούσε από τον Σεπτέμβριο στο Πεκίνο και σε δύο άλλες επαρχίες στην ανατολική Κίνα, την Σαντόνγκ και τη Ζιανγκσού, διευκρίνισε το πρακτορείο Xinhua.

Οι αστυνομικοί «κατέστρεψαν τα εργαστήρια παρασκευής (…) συνέλαβαν περισσότερους από 80 υπόπτους και κατέσχεσαν περισσότερα από 3.000 ψεύτικα εμβόλια κατά της covid-19», πρόσθεσε το Xinhua.

Τα πουλούσαν σε υψηλές τιμές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κινεζικό πρακτορείο δεν διευκρίνισε πόσα από τα ψεύτικα εμβόλια έχουν ήδη πωληθεί ή χορηγηθεί, αλλά ούτε τα ποσά που είχαν κερδίσει οι διακινητές, επισημαίνοντας απλώς ότι αυτά είχαν πωληθεί «σε υψηλές τιμές».

Σύμφωνα με την Global Times, τα ψεύτικα εμβόλια από την Κίνα δεν ήταν βλαβερά και δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ αυτών που τα έλαβαν, αν και βέβαια «οι εμβολιασθέντες» δεν προστατεύθηκαν από την covid-19.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Κίνα, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός στο τέλος του 2019, έχει επενδύσει πολλά χρήματα και ενέργεια στην παραγωγή εμβολίων, υποσχόμενη ένα «παγκόσμιο δημόσιο αγαθό».

Προς το παρόν μόνο ένα κινεζικό εμβόλιο, το οποίο έχει αναπτύξει το εργαστήριο Sinopharm, έλαβε έγκριση από τις υγειονομικές αρχές στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ωστόσο το Πεκίνο ξεκίνησε ήδη από το καλοκαίρι να εμβολιάζει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ανήκαν σε «ευάλωτες» ομάδες, κυρίως διπλωμάτες και φοιτητές που θα αναχωρούσαν για το εξωτερικό.

Καθώς πλησιάζει το κινεζικό Νέο Έτος (στις 12 Φεβρουαρίου), όταν κατά παράδοση εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται προς τον τόπο καταγωγής τους, οι αρχές έχουν ξεκινήσει μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως τις 26 Ιανουαρίου είχαν χορηγηθεί σχεδόν 23 εκατομμύρια δόσεις στη χώρα του 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από αναθυμιάσεις σε παράνομη άντληση πετρελαίουΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από τοξικές αναθυμιάσεις σε περιστατικό κλοπής πετρελαίου

Αυγά - έξαρση σαλμονέλας στη ΒρετανίαΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Βρετανία: Πάνω από 500 κρούσματα σαλμονέλας και δύο νεκροί – Στο μικροσκόπιο εισαγόμενα αυγά

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσειςΔΙΕΘΝΗ

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά