Εξ Αποστάσεως Παρατηρητής “βλέπει” μεγαλο σεισμο και πλημμύρες στην Καλιφόρνια

Εξ Αποστάσεως Παρατηρητής “βλέπει” μεγάλο σεισμο και πλημμύρες στην Καλιφόρνια

Μετά από πολλά χρόνια ξηρασίας, η πολιτεία της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τώρα τρομερή βροχή και τον κίνδυνο των πλημμυρών.

Ένας εξ αποστάσεως παρατηρητής “βλέπει” μια μεγάλη καταστροφή, που θα συμβεί στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα. Επίσης και Αμερικανοί επιστήμονες βλέπουν έναν αυξανόμενο κίνδυνο από την μεγάλη βροχόπτωση και για ένα μεγάλο σεισμό.
Μετά από χρόνια ξηρασίας, η πολιτεία της Καλιφόρνια είχε ένα ρεκόρ σε ποσότητα νερού λόγω των πολλαπλών βροχοπτώσεων. Εκτός από τις σοβαρές συνέπειες της τεράστιας μάζας νερού που πλήττει την περιοχή, υπάρχει και η αύξηση του κινδύνου ενός αναμενόμενου μεγάλου σεισμού.

Μιλάμε για έναν ισχυρό σεισμό πάνω ή γύρω από το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα, που περνά μέσα από την πολιτεία της Καλιφόρνιας.
Και παρόλο που η πρόβλεψη των σεισμών είναι τρομερά δύσκολη, οι επιστήμονες τώρα πιστεύουν, ότι η πιθανότητα είναι αρκετά μεγάλη. Η τελευταία φορά που η περιοχή χτυπήθηκε από ένα μεγάλο σεισμό ήταν το 1857. Με έναν σεισμό μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Από την τελευταία φορά που έγινε ο μεγάλος σεισμός, οι τεκτονικές πλάκες βρίσκονται σε διαρκή κίνηση, μετακινώντας την λεγόμενη πλάκα του Ειρηνικού επάνω σε αυτή της αμερικανικής ηπείρου. Λόγω αυτής της μετακίνησης των τεκτονικών πλακών η πίεση κάτω από την επιφάνεια της γης μεγαλώνει όλο και περισσότερο, μέχρι την στιγμή του μεγάλου σεισμού.

Koraks

Loading...

3 thoughts on “Εξ Αποστάσεως Παρατηρητής “βλέπει” μεγαλο σεισμο και πλημμύρες στην Καλιφόρνια

  1. ΕΛΛΗΝ says:

    O dutchsinse στο ΥΤ που ειναι γνωστος για της προβλεψεις του εχει κανει αναφορα για μεγαλο σεισμο στις ακτες της καλιφορνιας στα τελη Μαρτιου, ο τελευταιος ηταν το 2012 7,7. Κατα τα λεγομενα του επαναλαμβανεται το ιδιο φαινομενο παλι (slow slιp event). Ελπιζω αυτος ο σεισμος να μην περασει απο εδω κατα την θεωρια τσιαπα.

  2. axinosp says:

    Το Σακραμέντο και η μισή Καλιφόρνια θα υποστούν βιβλικές καταστροφές είτε από τα φράγματα που θα σπάσουν και θα πλημμυρίσουν τα πάντα στο διάβα τους, είτε από την μετακίνηση των τεκτονικών πλακών που θα δημιουργήσουν λιμνοθάλασσες βαθιά στην ενδοχώρα της πολιτείας αυτής !!
    Η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο σεισμό ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα μέχρι τέλος Μαΐου !!
    Δεν είναι δικές μου προβλέψεις, αλλά ενός φίλου από Αμερική !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *