09:41 - 14/10/2019

Ειδικός της Google προειδοποιεί: Ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εξαϋλώσει πόλεις σε ένα λεπτό

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ειδικός της Google προειδοποιεί: Ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εξαϋλώσει πόλεις σε ένα λεπτό

Μια πρώην μηχανικός λογισμικού της Google, η Laura Nolan, προειδοποίησε ότι τα αυτόνομα ρομπότ AI θα μπορούσαν να καταστρέψουν ολόκληρες πόλεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, σημειώνει η Daily Star.

Από το 2015 χιλιάδες ειδικοί στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης – AI, έχουν υπογράψει αναφορές και ανοικτές επιστολές ζητώντας την απαγόρευση των αυτόνομων οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων 3.000 υπαλλήλων της Google που είχαν προηγουμένως συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα που συνέβαλε στην κατασκευή ενός συστήματος ρομπότ που θα διευκόλυνε την πρόκτηση στόχων από τα αμερικανικά drone.

Η Nolan, η οποία παραιτήθηκε από την Google τον περασμένο χρόνο, διαμαρτυρόμενη για το project Maven, ένα πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση των τεχνολογικών ικανοτήτων των στρατιωτικών drones των ΗΠΑ, είναι από καιρό υποστηρικτής της απαγόρευσης των μηχανών που ενσωματώνουν τεχνολογία Al.

«Είναι πιθανό ότι σε μια κατάσταση στην οποία αναπτύσσονται πολλά αυτόνομα όπλα στην ίδια περιοχή, θα μπορούσατε να έχετε μια κατάσταση «flash war», όπου τα αυτόνομα όπλα αντιδρούν στη συμπεριφορά άλλων αυτόνομων όπλων δημιουργώντας μια πολύ έντονη σύγκρουση», δήλωσε η Nolan σε συνέντευξή της στην Daily Star.

«Στην χειρότερη περίπτωση, ένας πόλεμος τέτοιου τύπου θα μπορούσε να σημαίνει την καταστροφή μίας ολόκληρης πόλης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», προειδοποίησε.

Η Nolan είναι μέλος της καμπάνιας Campaign to Stop Robot Killers (CTSKR), η οποία προτρέπει τις χώρες να υπογράψουν μια συνθήκη που απαγορεύει τη χρήση αυτόνομων όπλων που δεν απαιτούν ανθρώπινο έλεγχο. Έχει προηγουμένως ενημερώσει τους διπλωμάτες των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη και τη Γενεύη για τους κινδύνους των μη ρυθμιζόμενων τεχνολογιών, υποστηρίζοντας ότι τα μη επανδρωμένα ρομποτικά συστήματα όπλων θα μπορούσαν να κάνουν «καταστρεπτικά πράγματα για τα οποία δεν είχαν αρχικά προγραμματιστεί», όπως ανέφερε στην Guardian.

«Η πιθανότητα μιας καταστροφής είναι ανάλογη με το πόσες από αυτές τις μηχανές θα βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή ταυτόχρονα. Αυτό που εξετάζετε είναι οι πιθανές βιαιοπραγίες και οι παράνομες δολοφονίες ακόμη και σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου, ειδικά εάν αναπτύσσονται εκατοντάδες ή χιλιάδες από αυτές τις μηχανές», δήλωσε προηγουμένως η Nolan και παρότρυνε τις κυβερνήσεις να υποβάλουν τα προηγμένα οπλικά συστήματα σε ανθρώπινο έλεγχο.

Περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι της Google που συνεργάστηκαν με την Nolan στο πρόγραμμα Maven, βοηθώντας το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας να κατασκευάσει ένα σύστημα μηχανών Al για να επιτρέπει στα drones να διαφοροποιούν τα άτομα και τα αντικείμενα με ταχύτερο ρυθμό, υπέγραψαν μια αναφορά διαμαρτυρόμενοι ενάντια στη συμμετοχή της εταιρείας στο έργο. Από το 2015, χιλιάδες ειδικοί της τεχνητής νοημοσύνης έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να υπογράψουν διάφορες ανοικτές επιστολές στο πλαίσιο της εκστρατείας CTSKR για να απαγορεύσουν τη χρήση αυτόνομων συστημάτων πυροβόλων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX Elon Musk έχει επίσης εκφράσει προηγουμένως κάποιες ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους της μη ρυθμιζόμενης ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης και των εξελισσόμενων δυνατοτήτων των ρομπότ που ενσωματώνουν την τεχνολογία Al στο μέλλον, υποδηλώνοντας ότι ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα μπορούσε να προκληθεί από τον ανταγωνισμό στον χώρο της Al σε εθνικό επίπεδο.

sputniknews.gr

Loading...

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*