21:55 - 06/10/2016

Δισεκατομμυριούχοι χρηματοδοτούν μυστικά επιστήμονες για να μας «βγάλουν» από το… Matrix

Πολλοί από τους πλουσιότερους και πιο ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Elon Musk αλλά και της Bank of America, είναι πεπεισμένοι ότι ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα

Ορισμένοι από τους πλουσιότερους και πιο ισχυρούς ανθρώπους ανθρώπους του κόσμου είναι πεπεισμένοι ότι ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα, ένα είδος «Matrix» (όπως ονομαζόταν το ανάλογο πλασματικό σύμπαν στην ομώνυμη σειρά ταινιών).

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Independent, όχι μόνο είναι 100% σίγουροι ότι όσα ζούμε δεν είναι αληθινά, αλλά χρηματοδοτούν μυστικά επιστήμονες για να μας βοηθήσουν να «αποδράσουμε» από την virtual φυλακή μας.

Σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα, που επικαλείται συντάκτη του New Yorker, τουλάχιστον δύο δισεκατομμυριούχοι της Σίλικον Βάλεϊ έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στη διερεύνηση αυτής της – κατά πολλούς παράλογης – θεωρίας, παρόλο που για ευνόητους λόγους έχουν κρατήσει μυστική αυτήν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Παρόλο που το δημοσίευμα δεν αναφέρει ονομαστικά τους δύο μεγιστάνες της τεχνολογίας, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν αρκετοί υπέρμαχοι της θεωρίας του Matrix που δεν τράπηκαν να εκφράσουν ανοιχτά τη σιγουριά τους ότι ζούμε ένα εικονικό σύμπαν. Υπενθυμίζεται ότι ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της SpeceX έχει δηλώσει ότι η πιθανότητα να ζούμε σε πραγματικό κόσμο είναι «μία στο εκατομμύριο».

Επίσης, σύμφωνα με την Bank of America, το παραπάνω εφιαλτικό σενάριο μπορεί να μην απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Δισεκατομμυριούχοι χρηματοδοτούν μυστικά επιστήμονες για να μας «βγάλουν» από το… Matrix - Εικόνα0

Όπως μεταδίδει το Business Insider, πριν από μερικές εβδομάδες, η Merrill Lynch (εταιρεία διαχείρισης πλούτου της Bank of America) έστειλε ένα ενημερωτικό σημείωμα στους επενδυτές, στο οποίο οι αναλυτές της παρουσίαζαν την συγκεκριμένη θεωρία και προσδιόριζαν τις πιθανότητες να ζούμε πράγματι σε ένα σύμπαν τύπου «Matrix».

Το σημείωμα ανέφερε πως «πολλοί επιστήμονες, φιλόσοφοι και ηγέτες του κόσμου των επιχειρήσεων πιστεύουν ότι υπάρχουν 20-50% πιθανότητες οι άνθρωποι να ζουν ήδη σε έναν εικονικό κόσμο προσομοίωσης, ο οποίος ελέγχεται από υπολογιστές». Νωρίτερα το 2016, συμπλήρωνε, ερευνητές συγκεντρώθηκαν στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να συζητήσουν αυτή τη θεωρία.

«Είναι γεγονός ότι πλησιάζουμε τεχνολογικά πλέον στη δημιουργία φωτορεαλιστικών 3D προσομοιώσεων, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα εκατομμύρια άνθρωποι. Δεν αποκλείεται λοιπόν, δεδομένης της προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη, στην εικονική πραγματικότητα, αλλά και της ισχύος των υπολογιστών, τα μέλη των μελλοντικών πολιτισμών να αποφασίσουν κάποτε να δημιουργήσουν μια προσομοίωση του κόσμου των προγόνων τους. Αν αποκλείσουμε την πιθανότητα να ζούμε ήδη μια προσομοίωση, τότε αποκλείουμε το ενδεχόμενο οι απόγονοί μας να δημιουργήσουν ποτέ τέτοια σύμπαντα εικονικής πραγματικότητας, κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε», αναφέρει το σημείωμα.

Στην ίδια μελέτη, η οποία εστάλη – άγνωστο για ποιο λόγο – στους επενδυτές, επισημαίνεται φυσικά ότι, ακόμα κι αν ζούμε σε μια τέτοια προσομοίωση, δεν πρόκειται να το μάθουμε ποτέ.

protothema
apocalypsejohn.com

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. ….Καὶ καθὼς οὐκ ἐδοκίμασαν τὸν Θεὸν ἔχειν ἐν ἐπιγνώσει, παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς εἰς ἀδόκιμον νοῦν, ποιεῖν τὰ μὴ καθήκοντα,

  29 πεπληρωμένους πάσῃ ἀδικίᾳ, πορνείᾳ πονηρίᾳ πλεονεξίᾳ κακίᾳ, μεστοὺς φθόνου φόνου ἔριδος δόλου κακοηθείας,

  30 ψιθυριστάς, καταλάλους, θεοστυγεῖς, ὑβριστάς, ὑπερηφάνους, ἀλαζόνας, ἐφευρέτας κακῶν, γονεῦσιν ἀπειθεῖς,

  31 ἀσυνέτους, ἀσυνθέτους, ἀστόργους, ἀσπόνδους, ἀνελεήμονας·

  32 οἵτινες τὸ δικαίωμα τοῦ Θεοῦ ἐπιγνόντες, ὅτι οἱ τὰ τοιαῦτα πράσσοντες ἄξιοι θανάτου εἰσίν, οὐ μόνον αὐτὰ ποιοῦσιν, ἀλλὰ καὶ συνευδοκοῦσι τοῖς πράσσουσι.
  ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ 1.28

  • ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΔΛΔ Ο ΓΙΑΧΒΕ, ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΜΑΤΡΙΞ…
   ΘΕΟΣ-ΠΟΙΜΕΝΑΣ(ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ), ΠΙΣΤΟΣ-ΑΜΝΟΣ(ΠΡΟΒΑΤΟ)…
   ΦΟΡΑ-ΠΑΡΤΙΔΑ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΟΥ…

   • ΘΟΔΩΡΟΣ 10/07/2016 @ 3:44 ΜΜ

    ΑΠΟΤΟΜΑ ΤΑ ΛΕΣ ΛΥΠΗΣΟΥ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΑΝΤΕΨΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΡΙΞ ΠΟΙΟΣ? ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ? ΤΟΥ ΜΑΤΡΙΞ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΛΟΓΙΚΟΣ?

 2. Ανώνυμος 10/06/2016 @ 11:22 ΜΜ

  εχουν επενδύσει λεφτά γιατί φοβούνται μην ζούμε σε μια νεφέλη. Λεφτά για αέρα κοπανιστό δηλαδή ενώ παιδιά πεινάνε ο μισός πλυθησμός δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό και ανσφάλιστοι πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο.

  • Ανώνυμος 10/07/2016 @ 1:15 ΠΜ

   Τα παιδιά πεθαίνουν εικονικά, οπότε σιγά τα αυγά! Όσο σκάμε για τους ανθρώπους μέσα στο Grand Theft Auto 5, τόσο σκάμε και για αυτά τα παιδιά. Δηλαδή καθόλου 😀

 3. ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΟΣ!!!
  ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝ ΝΑ ΚΤΥΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.
  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ,ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ,ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.
  ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΥΛΗ(ΣΩΜΑ).
  ΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ,ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΟΥΝ!!!
  ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΕΡΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ? ΑΜ ΔΕ!!!

 4. Ανώνυμος 10/08/2016 @ 3:12 ΠΜ

  Εικονικές να είναι οι ώρες σας!!! Ακούς εκεί όλα είναι εικονικά. Η θεωρία του Matrix είναι ένα σύγχρονο κόλπο και τρύκ για να σας κάνουν να πιστέψετε ότι όλα είναι μάταια. Έτσι δεν θα αντισταθείτε στην δύναμη της Ελίτ που δεν θεωρεί αυτόν τον κόσμο μάταιο. χαχαχα!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh