«Δημοκρατία του Χασίς» η Αλβανία – Ο Νισάνι τώρα το ανακάλυψε (;) και… «ανησυχεί»

Την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στο θέμα της χασισοκαλλιέργειας εξέφρασε ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι.

Μιλώντας στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό «Channel One», ο κ. Νισάνι αποκάλυψε ότι την τελευταία περίοδο εισήχθησαν παράνομα στη χώρα μερικοί τόνοι σπόροι ινδικής κάνναβης, με σκοπό να καλλιεργηθούν.

Διευκρίνισε ότι η πληροφορία προέρχεται από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και ότι την ίδια ενημέρωση έχει και η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας απηύθυνε έκκληση για σθεναρή αντίδραση κατά του φαινομένου.

Όπως αναφέρουν επίσημες ευρωπαϊκές πηγές που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Αλβανία λόγω της ενταξιακής της διαδρομής, η καλλιέργεια ινδικής κάνναβης κατά το 2016 πενταπλασιάστηκε σε σχέση με το 2013.

Η πάταξη του εκτεταμένου φαινομένου της καλλιέργειας χασίς αποτελεί έναν από τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έναρξη των ενταξιακών διεργασιών της Αλβανίας με την Ε.Ε.

Ο πρώην πρόεδρος και τέως πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει, σε δηλώσεις του, την Αλβανία ως «Δημοκρατία του Χασίς» και να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι συγκαλύπτει τους εμπόρους ναρκωτικών, ενώ Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πιέζουν την κυβέρνηση να λάβει αποτελεσματικότερα μέτρα εναντίον των χασισοκαλλιεργητών και όσων τους στηρίζουν και τους καλύπτουν.
tribune.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *