Γράφει ο Ben Whitehead
Μετάφραση: Απολλόδωρος
Μια διατροφολόγος προειδοποιεί για την έλλειψη δημόσιας πληροφόρησης σχετικά με το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι προτιμά να τρώει το παπούτσι της από το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο.
Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την πώληση κρέατος “εργαστηριακής καλλιέργειας” για εμπορική πώληση.
Σε συνέντευξή της στη New York Post, η Diana Rodgers, εγγεγραμμένη διαιτολόγος και συγγραφέας του βιβλίου “Sacred Cow: The Case for (Better) Meat”, προειδοποίησε για τα άγνωστα σχετικά με το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο και τάχθηκε υπέρ της προσκόλλησης στη φυσική μορφή των κρεάτων και των τροφίμων.
“Προτιμώ να τρώω το παπούτσι μου παρά το κρέας που έχει παραχθεί στο εργαστήριο”, δήλωσε η Rodgers στην Post. “Τα McDonald’s εξακολουθούν να είναι καλύτερα επειδή το κρέας είναι μια καλύτερη επιλογή για τις βιταμίνες”, πρόσθεσε αργότερα.
Δύο εταιρείες από την Καλιφόρνια, η Good Meat και η Upside Foods, έχουν πλέον την έγκριση να πωλούν κοτόπουλο που δημιουργήθηκε από ζωικά κύτταρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι ΗΠΑ είναι μόλις η δεύτερη χώρα στον κόσμο – μετά τη Σιγκαπούρη – που επιτρέπει την εμπορική πώληση κρέατος που έχει αναπτυχθεί σε εργαστήριο, το οποίο αναφέρεται επίσης ως “καλλιεργημένο” και “καλλιεργημένο με κύτταρα” κρέας.
Η Rodgers δήλωσε στην Post ότι ανησυχεί για την έλλειψη δημοσίως διαθέσιμων διατροφικών πληροφοριών σχετικά με το κρέας που έχει καλλιεργηθεί στο εργαστήριο. Όταν ρωτήθηκε αν το κρέας που καλλιεργήθηκε στο εργαστήριο είναι υγιεινό ή όχι, η Rodgers είπε: “Απλώς δεν ξέρουμε”.
“Δεν έχω δει ακόμη μια αξιολόγηση του κύκλου ζωής για την παραγωγή του”, είπε. “Δεν έχουμε δημόσια στοιχεία”.
Σύμφωνα με την Good Meat, το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο παρασκευάζεται από τα κύτταρα των κοτόπουλων, αλάτι και μια βάση από σόγια και σιτάρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν σε θέση να παράσχουν στην Post μια διατροφική ετικέτα επειδή, προς το παρόν, το προϊόν θα σερβίρεται μόνο σε εστιατόρια και όχι σε παντοπωλεία.
Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία δήλωσε ότι το προϊόν της είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, έχει “απαραίτητα αμινοξέα” και δεν περιέχει αντιβιοτικά.
“Το συγκεκριμένο διατροφικό προφίλ διαφέρει για κάθε καταναλωτικό μας προϊόν”, δήλωσε εκπρόσωπος της Good Meat στην Post. “Χρησιμοποιούμε μη τροποποιημένα (μη γενετικά τροποποιημένα) κύτταρα κοτόπουλου, τα οποία εμφανίζονται φυσικά στα ζώα”.
Παρομοίως, η Upside Foods δήλωσε στο πρακτορείο ότι το προϊόν της ήταν πραγματικό κρέας που μπορούσε να χωνευτεί με τον ίδιο τρόπο όπως το παραδοσιακό κρέας και έστειλε στο πρακτορείο ένα έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο παρασκευής του προϊόντος.
Η Rodgers υποστήριξε ότι το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο δεν είναι το ίδιο με την κατανάλωση παραδοσιακού κρέατος.
“Παίρνουν μονοκαλλιεργητικές φυτικές πηγές, τις μεταφέρουν σε ένα εργοστάσιο και χρησιμοποιούν διαδικασίες υψηλής ενέργειας για να τις μετατρέψουν σε κρέας“, δήλωσε.
Ο FDA είχε ήδη δώσει το πράσινο φως για το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο για τις δύο εταιρείες και η έγκριση από το USDA σημαίνει ότι μπορεί πλέον να πωλείται εμπορικά, αν και οι εταιρείες δεν θα το φέρουν ακόμη στα παντοπωλεία λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το προϊόν θα κοστίζει πάνω από 20 δολάρια ανά λίβρα όταν θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα.
Τον Μάρτιο, η Ιταλία προχώρησε στην απαγόρευση της πώλησης κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο για να προστατεύσει τη διατροφική της κληρονομιά, σύμφωνα με το BBC.
Οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο είναι μια περιβαλλοντικά πιο βιώσιμη επιλογή σε σχέση με τα ζώα από φάρμες και ράντζα, παρά μια προδημοσιευμένη μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Μάιο, η οποία δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους, σύμφωνα με την οποία το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο μπορεί στην πραγματικότητα να είναι χειρότερο για το περιβάλλον από το κανονικό κρέας.
Το προϊόν, το οποίο δεν είναι χορτοφαγικό, καλλιεργείται από ζωικά κύτταρα, τα οποία επωάζονται και αναπτύσσονται σε μάζες κρέατος σε χαλύβδινες δεξαμενές, και στη συνέχεια κόβονται και γίνονται έτσι ώστε να μοιάζουν με το παραδοσιακό κρέας, αναφέρει το Fox Business.
Το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο δεν είναι το ίδιο με τα προϊόντα “κρέατος” με βάση τα φυτά, όπως τα Impossible Foods and Beyond Meat.
Διαβάστε περισσότερα στο Daily Wire
ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
Nutritionist Unloads On Lab-Grown Meat: ‘I’d Rather Eat My Shoe’ – Climate Change Dispatch
ΠΗΓΗ
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
https://www.youtube.com/watch?v=nyyOTaZC5Mc
ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΡΟΣ VEGAN
ΒΙΝΤΕΟ
el.gr/nea-taxh/agrotis-afinei-toys-vegan-kai-toys-latreis/