Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Συναγερμός στην Δανία, αφού πριν λίγες ώρες εντοπίστηκε ρωσικό αποβατικό σκάφος 12 χιλιόμετρα νότια δανικού νησιού με το σύστημα θέσης του απενεργοποιημένο

Δανικά ειδησεογραφικά μέσα μεταδίδουν πως ελικόπτερο της χώρας εντόπισε το ρωσικό αποβατικό πλοίο Aleksandr Shabalin της κλάσης Ropucha να πλέει σχεδόν 12 χιλιόμετρα νότια των δανικών νησιών Λάνγκελαντ και Λόλαντ. Το πιο ύποπτο της υπόθεσης είναι πως το πλήρωμα του ρωσικού πολεμικού πλοίου είχε απενεργοποιήσει το σύστημα αυτόματης ταυτοποίησης (AIS) για να διατηρήσει την θέση του κρυφή.

Αυτό Εκτόξευε τα Drone Κατά της Δανίας
Όπως είναι λογικό, το εν λόγω ρωσικό σκάφος έγινε γρήγορα ο νούμερο ένα ύποπτος πίσω από την μυστήρια εμφάνιση δεκάδων αταυτοποίητων drones πάνω από την επικράτεια της Δανίας τις τελευταίες ημέρες. Η εμφάνιση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων έχει προκαλέσει την εκτενή κινητοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, ενώ ανάγκασε αρκετά αεροδρόμια να αναστείλουν την λειτουργία τους.

Το αποβατικό Aleksandr Shabalin ανήκει στον ρωσικό στόλο της Βαλτικής και πιστεύεται πως βρίσκεται σταθμευμένο κοντά στα χωρικά ύδατα της Δανίας εδώ και ημέρες. Συγκεκριμένα, το πολεμικό πλοίο βρίσκεται ακίνητο κοντά στο νοτιότερο άκρο του δανικού νησιού Λάνγκελαντ.

Πριν εντοπιστεί το εν λόγω πλοίο, οι Δανοί πίστευαν πως τα μυστήρια drones που εμφανίζονταν στους αιθέρες τους εκτοξεύονταν από κάποιο δεξαμενόπλοιο (πετρελαιοφόρο) του ρωσικού σκιώδους στόλου. Για αυτόν τον λόγο ξεκίνησαν μαζικές επιχειρήσεις αναγνώρισης γύρω από τα χωρικά τους ύδατα με εναέρια και ναυτικά μέσα.

Κατά την διάρκεια μίας τέτοιας επιχείρησης εντοπίστηκε το αποβατικό Aleksandr Shabalin, το οποίο όπως προαναφέραμε είχε κλείσει το σύστημα αυτόματης ταυτοποίησης, για αυτό και μέχρι πρότινος δεν ήταν ορατό στα δανικά ραντάρ. Την στιγμή που εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Κοπεγχάγης, το αποβατικό έπλεε μόλις 12 χιλιόμετρα ανατολικά του νησιού Λάνγκελαντ και λίγα χιλιόμετρα νότια του κοντινού νησιού Λόλαντ. Να τονίσουμε πως βρίσκονταν εκτός δανικών χωρικών υδάτων, όπως επίσης και εκτός του εναέριου χώρου του κράτους.

Το Aleksandr Shabalin είναι οπλισμένο με εκτοξευτές ρουκετών, αυτόματα ναυτικά πυροβόλα όπλα, αντιαεροπορικά όπλα και μπορεί να μεταφέρει έως 10 άρματα μάχης και 340 στρατιώτες. Αν και επίσημα δεν έχει ξανά χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την ανάπτυξη drones, το μεγάλο κατάστρωμά του θεωρείται ιδανικά για επιχειρήσεις μη επανδρωμένων αεροχημάτων, ειδικά σαν των μικρών UAV που «οργώνουν» τους δανικούς αιθέρες τις τελευταίες ημέρες.

Μετά το εντοπισμό του Aleksandr Shabalin, το ρωσικό πλήγμα λέγεται πως ξεκίνησε να πλέει προς τα νοτιοανατολικά. Η θέση του αυτήν την στιγμή παραμένει άγνωστη.

pentapostagma.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek