Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

14:06 - 25/06/2021

CDC: Οι Περιπτώσεις Μυοκαρδίτιδας σε Άτομα Κάτω των 29 Ετών Μετά τον Εμβολιασμό τους

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Τι αναφέρουν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη Συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις Εμβολιαστικές Πρακτικές (ACIP) του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ στις 23 Ιουνίου.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση για τη σχέση μυοκαρδίτιδας με τα mRNA εμβόλια για την πρόληψη της νόσου Covid-19, η οποία τελικά αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί ως άλλο ένα θέμα που παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις Εμβολιαστικές Πρακτικές (ACIP) του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.
Τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας που έχουν αναφερθεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ισραήλ αλλά και στη χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού έναντι της λοίμωξης που προκαλεί ο SARS-CoV-2, αποτελούν αντικείμενο μελέτης των ειδικών καθώς αφορούν άτομα νεαρής ηλικίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που αξιολόγησαν και παρουσίασαν οι Δρ Μέγκαν Γουάλας και Σάρα Όλιβερ στη συνεδρίαση της ACIP, καταρχάς τα στοιχεία για τη σχέση μυοκαρδίτιδας εμβολίων mRNA είναι καθησυχαστικά. Σύμφωνα με τις ερευνήτριες, στις ΗΠΑ έχουν αναφερθεί 1.229 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας που έχουν συσχετιστεί χρονικά με τον εμβολιασμό με mRNA σκεύασμα σε σύνολο 300.000.000 χορηγούμενων δόσεων.

Από τα 323 αναφερόμενα περιστατικά που αφορούσαν άτομα κάτω των 29 ετών, οι 218 εμβολιασμένοι είναι καλά στην υγεία τους και μόνο δύο ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Επίσης οι Δρ. Μέγκαν Γουάλας και Σάρα Όλιβερ επεσήμαναν ότι βάσει των αναφερόμενων περιστατικών, η μυοκαρδίτιδα είχε πιο αυξημένη συχνότητα (εως 1 περίπτωση ανά 15.000) από την αναμενόμενη σε νεαρούς άνδρες 12-24 ετών μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Ενώ στις κοπέλες ίδιας ηλικίας, καθώς και στους νεαρούς ενήλικες άνδρες 25-39 ετών η συχνότητα της μυοκαρδίτιδας ήταν οριακά υψηλότερη από την αναμενόμενη μετά την δεύτερη δόση. Το ίδιο ίσχυε και για τα αγόρια 12-24 ετών μετά την πρώτη δόση του mRNA εμβολίου. Υπενθυμίζεται ότι στις ΗΠΑ έχει εγκριθεί η χορήγηση των εμβολίων κατά της Covid-19 και σε παιδιά.

Οι ερευνήτριες κλήθηκαν επίσης να αξιολογήσουν και το ισοζύγιο οφέλους-κινδύνων που έχει ο εμβολιασμός στα νεαρά άτομα. Σε πολλές χώρες, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, της επιδημίας ηγούνται οι νέοι, λόγω της μεγαλύτερης κινητικότητας και κοινωνικότητάς τους αλλά και επειδή απέκτησαν αργότερα πρόσβαση στον εμβολιασμό. Και φυσικά κανείς δεν ξεχνά ότι παιδιά που νόσησαν από Covid-19 εκδήλωσαν το πολυ-συστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο με μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις Εμβολιαστικές Πρακτικές του CDC, για κάθε 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς σε αγόρια 12-17 ετών μπορούμε να αναμένουμε 5.700 λιγότερες λοιμώξεις Covid-19, 71 εισαγωγές για νοσηλεία σε ΜΕΘ και δύο λιγότεροι θάνατοι. Ωστόσο αναμένεται και η καταγραφή 56-69 περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας.
Στην ηλικιακή ομάδα των νεαρών ανδρών 18-24 ετών για κάθε 1 εκατ. εμβολιασμούς υπολογίζονται ότι θα αποτραπούν 12.000 λοιμώξεις Covid-19, 127 εισαγωγές για νοσηλεία σε ΜΕΘ και τρεις θάνατοι. Ενώ θα καταγραφούν 46-56 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας.

Τέλος, στην ομάδα των ανδρών 25-29 ετών ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 μπορεί να συμβάλλει σε ακόμα λιγότερους θανάτους και λιγότερα περιστατικά μυοκαρδίτιδας. Σε ότι αφορά στις νεαρές γυναίκες και γενικότερα τα άτομα άνω των 29 ετών το ισοζύγιο οφέλους-κινδύνου είναι θετικότερο.

tgnews.gr

Σας Ενδιαφερουν:

Eίναι εύκολο να κόψετε το κάπνισμα σε μια μέρα παρότι καπνίζατε όλη τη συνειδητή σας ζωή!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Ζώντας με το διαβήτη: Πώς το INSUMED με βοήθησε να πάρω τον έλεγχο της υγείας μου
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Μη ελεγχόμενη υπέρταση: Μια ωρολογιακή βόμβα για την υγεία σας,τι κανουμε στην εποχη της ελειψης φαρ...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Αιμορροΐδες – οδηγουν στον καρκίνο του ορθού! Αντιμετωπίστε επειγόντως τις αιμορροΐδες στο σπίτι!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Παρασιτικη Λοιμωξη ποσο σημαντικο ειναι να την διορθωσουμε !
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Έχετε πλακουτσωτή μύτη; Πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές πριν καταλήξετε στην πλαστική χειρου...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Θεραπεία των κιρσών στο σπίτι
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Υποφέρετε από χρόνιες παθήσεις; Ξεφορτωθείτε τα παράσιτα!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Τα επικίνδυνα χάπια για την υπέρταση απαγορεύονται παγκοσμίως στον κόσμο
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΦΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ SPOT CLEANER Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΣΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑΕπιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Applying discount code. Please wait...

Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*