Αυτή δεν είναι “μαύρη τρύπα”, γκρεμός είναι!! Διαβάστε πόσα δις. έχει μπει μέσα η Deutsche Bank!

Deutsche-BankΑυτή δεν είναι “μαύρη τρύπα”, γκρεμός είναι!! Διαβάστε πόσα δις. έχει μπει μέσα η Deutsche Bank!

Στα 10 δις. δολάρια διευρύνεται η τρύπα των παράνομων και βρόμικων συναλλαγών της Deutsche Bank στη Ρωσία, μετά από πρόσθετο έλεγχο που διενήργησε εσωτερικά η τράπεζα. Αρχικά, η αμερικανικές εποπτικές αρχές είχαν εντοπίσει συναλλαγές 6 δις., που απέδιδαν σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατά τη διάρκεια του δυτικού εμπάργκο στη Ρωσία, ενώ σε δεύτερη φάση ο εσωτερικός έλεγχος που διενεργήθηκε κατέληξε στον εντοπισμό πρόσθετων παράνομων κινήσεων 4 δις. δολαρίων.

Στο πλαίσιο των εν εξελίξει ελέγχων, η γερμανική τράπεζα εντόπισε σε επιχειρήσεις της στην Ρωσία περαιτέρω ύποπτες συναλλαγές ύψους 4 δις. καθώς και το ποσό των 6 δισ. δολαρίων από αυτοματοποιημένο trading (mirror trading) των πελατών.

Αυτό σημαίνει πως η Deutsche έχει προχωρήσει σε συναλλαγές ύψους 10 δισ. δολαρίων που δεν έχουν ελεγχθεί για “ξέπλυμα μαύρου χρήματος”, εξαιτίας της κίνησης κεφαλαίων από πελάτες που κρατούσαν χρήματα στη Ρωσία.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας μοιράστηκε τις διαπιστώσεις αυτές με τις διεθνείς αρχές τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ είχαν αναφέρει προηγουμένως ότι εξετάζουν κατά πόσο οι αυτοματοποιημένες συναλλαγές της Deutsche Bank μπορεί να μας έχουν παραβιάσει τους κανόνες για την προστασία από το ξέπλυμα χρήματος. Παράλληλα, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επίσης ενημερωθεί για τις ύποπτες συναλλαγές.

Ενώ η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας επέβαλε μικρό πρόστιμο στην Deutsche Bank μετά από ελέγχους που διενήργησε, η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συνεχίζεται. Στην περίπτωση που οι ρυθμιστικές αρχές εντοπίσουν τυχόν παραβιάσεις νόμων ή κανονισμών, η συνολική καταγραφή των συναλλαγών θα μπορούσε να καθορίσει το τελικό ύψος του προστίμου.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η υπόθεση της Deutsche Bank συνιστά μια από τις πλέον ηχηρές αλλαγές ηγεσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι δύο συνδιευθύνοντες σύμβουλοι του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού, Γιούργκεν Φίτσεν και Ανσού Τζέιν, ανακοίνωσαν την παραίτησή τους υπό το βάρος καταγγελιών για οικονομική κακοδιαχείριση, εμπλοκής σε σκάνδαλα και δυσθεώρητων προστίμων.

Στον κλάδο έχουν προηγηθεί ανάλογα ηχηρές αλλαγές σε ηγετικά κλιμάκια τραπεζών όπως η αντικατάσταση του Πίτερ Σαντς, διευθύνοντος συμβούλου της Standard Chartered και του Μπράντι Ντάγκαν, ομολόγου του στην Credit Suisse αλλά και του Ζαν-Πολ Σιφλέ της Credit Agricole και πολλών άλλων.

Η εμπλοκή της σε σκάνδαλα όπως η χειραγώγηση των επιτοκίων, οι ατασθαλίες στην πώληση παραγώγων, η διευκόλυνση σε φοροδιαφυγή και το «ξέπλυμα» χρήματος έχουν κοστίσει στην Deutsche Bank πάνω από 12 δισ. ευρώ που έχει καταβάλει σε πρόστιμα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση η 6μηνη παράταση των οικονομικών της κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

 

 

makeleio.gr

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *