Άτεκνο ζευγάρι απέκτησε μωρό από τεχνητή γονιμοποίηση με DNA τριών ανθρώπων

Άτεκνο ζευγάρι από την Ουκρανία, που αντιμετώπιζε προβλήματα υπογονιμότητας, απέκτησε μωρό με τη νέα μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης «με τρεις γονείς».

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται τους Times, γιατροί στο Κίεβο χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά στον κόσμο τη συγκεκριμένη μέθοδο, αν και το μωρό δεν είναι το πρώτο που γεννιέται από DNA τριών γονέων.

Το παιδί γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου και πιστεύεται πως είναι το δεύτερο μωρό στον κόσμο που γεννιέται με τη μέθοδο των τριών γονέων. Το πρώτο είχε γεννηθεί πέρσι στο Μεξικό με τη χρήση μιας λίγο διαφορετικής μεθόδου, και πάλι όμως με τρεις «γονείς».

Η τεχνική αυτή αναπτύχθηκε για να βοηθήσει γονείς που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μεταφέρουν σοβαρές γενετικές διαταραχές στα παιδιά τους, συγκεκριμένα μιτοχονδριακές ασθένειες.

Τα ωράρια μητέρας με μη υγιή μιτοχόνδρια συλλέγονται μαζί με αυτά δότη με υγιή μιτοχόνδρια. Τα μωρά που προκύπτουν έχουν DNA τριών ανθρώπων, του πατέρα, της μητέρας, και σε μικρό ποσοστό και του δότη.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Η κλινική Nadiya στο Κίεβο, ωστόσο, χρησιμοποίησε την τεχνική αυτή για να αποκτήσει παιδιά ένα ζευγάρι που δεν αντιμετώπιζε ζήτημα μιτοχονδριακών ασθενειών αλλά υπογονιμότητας.

Ο γιατρός Valery Zukin, που ηγείται του εγχειρήματος, λέει πως παρακολουθεί ακόμα μια εγκυμονούσα, με τη μέθοδο αυτή, που θα γεννήσει τον Μάρτιο.

Στη Βρετανία εγκρίθηκε η χρήση της μεθόδου για ζευγάρια με μιτοχονδριακές ασθένειες αλλά ακόμα δεν έχει γεννηθεί κανένα μωρό που συνελήφθη με αυτή την τεχνική της εξωσωματικής.

«Η επιστήμη είναι νέα και αμφιλεγόμενη και εγείρει ηθικά ερωτήματα, όπως το πώς μπορεί να νιώθει ένα παιδί που φέρει DNA από τρεις ανθρώπους» γράφει το BBC. Ο καθηγητής Adam Balen, επικεφαλής της Βρετανικής Εταιρείας Γονιμότητας δηλώνει: «Η μέθοδος της προπυρηνικής μεταφοράς είναι πειραματική και δεν έχει επαρκώς αξιολογηθεί ούτε τεκμηριωθεί επιστημονικά. Θα είμαστε πολύ επιφυλακτικοί στην υιοθέτηση αυτής της προσέγγισης για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της τεχνητής γονιμοποίησης».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *