ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Αστυνομικοί με εφαρμογή στα κινητά τους θα κάνουν «ντου» σε εστιατόρια και καφέ

· Γιώργος Μαριόλης

Βίντεο

Σα να μην έφτανε που οι αστυνομικοί αντί να κυνηγούν τους εγκληματίες και την παραβατικότητα, βρέθηκαν ξαφνικά να ελέγχουν για έναν ολόκληρο χρόνο ποιοι πολίτες έστειλαν SMS και ποιοι έχουν βεβαίωση κυκλοφορίας για να πάνε μέχρι το περίπτερο… τώρα έρχεται το part2!

Στα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση τη στιγμή που θεωρητικά περιμένει τις εισηγήσεις από την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών, τον ρόλο του ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμών, θα αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ.

Εκατοντάδες αστυνομικοί θα συμμετέχουν στους ελέγχους των καταστημάτων και εκτός από το προσωπικό του μαγαζιού, θα ελέγχουν έναν έναν τους πελάτες που βρίσκονται εντός αυτού. Εκεί δηλαδή που οι πελάτες απολαμβάνουν το φαγητό ή τον καφέ τους, μπορεί ανά πάσα στιγμή να μπουν στον χώρο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι θα ζητήσουν από τον καθένα ξεχωριστά το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το αποτέλεσμα του rapid test που έχουν κάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μετέδωσε το Open, οι αστυνομικοί θα έχουν ειδική εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα με την οποία θα ελέγχουν τη γνησιότητα των εγγράφων σε εκτυπωμένη ή ψηφιακή μορφή. Με την συγκεκριμένη εφαρμογή θα σκανάρουν τα πιστοποιητικά των πελατών και αν η ένδειξη γίνει πράσινη τότε αυτό σημαίνει το πιστοποιητικό ή αντίστοιχα η δήλωση του rapid test θα είναι γνήσια. Σε περίπτωση που η εφαρμογή «κοκκινίσει» τότε αυτό θα σημαίνει ότι τα έγγραφα είναι πλαστά.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, διέρρευσαν κυβερνητικές πηγές που θέλουν το μέτρο για τις αμιγείς και τις μεικτές επιχειρήσεις να μπαίνει στον «πάγο» μετά τις έντονες αντιδράσεις των επιχειρηματιών αλλά και των πολιτών για «ανεπαίσχυντο» μέτρο διαχωρισμού των πολιτών. Την ίδια στιγμή εξετάζουν να ανακοινώσουν ότι στους κλειστούς χώρους θα εισέρχονται μόνο οι εμβολιασμένοι και ότι οι ανοιχτοί χώροι θα είναι κοινοί για όλους.

Μέχρι στιγμής όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, και οι αποφάσεις μπορεί να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη που αποδεικνύει ότι δρα χωρίς σχεδιασμό και χωρίς πλάνο στην διαχείριση της πανδημίας, εφαρμόζοντας καταστολή και «τιμωρία» των πολιτών.

pentapostagma.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Νέα στρατηγική γέφυρα Σεούλ–Παρισιού: Ο Λι Τζε Μιουνγκ συναντά τον Μακρόν με φόντο AI, άμυνα και κινηματογράφοΔΙΕΘΝΗ

Νέα στρατηγική γέφυρα Σεούλ–Παρισιού: Ο Λι Τζε Μιουνγκ συναντά τον Μακρόν με φόντο AI, άμυνα και κινηματογράφο

Κένυα: Η ξηρασία αδειάζει τα ράφια από γάλα και ανεβάζει την τιμή του καθημερινού τσαγιούΔΙΕΘΝΗ

Κένυα: Η ξηρασία αδειάζει τα ράφια από γάλα και ανεβάζει την τιμή του καθημερινού τσαγιού

Ισημερινός: Οργή για 39 ψαράδες μετά την αναχαίτιση και βύθιση δύο σκαφών από αμερικανικές δυνάμειςΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός: Οργή για 39 ψαράδες μετά την αναχαίτιση και βύθιση δύο σκαφών από αμερικανικές δυνάμεις

6 απαντήσεις στο “Αστυνομικοί με εφαρμογή στα κινητά τους θα κάνουν «ντου» σε εστιατόρια και καφέ”

  1. Θα βρουνε ταρχιδια του καραμπελα να κανουν τεστ. Εχει να πεσει πολυ βρυσιδι απο τους καταστηματαρχες με τα αδεια μαγαζια

  2. Οι αστυνομικοί (που πληρώνουμε εμείς)ως πότε θα κάνουν τους σεκιούριτι σε κάθε όρεξη των κυβερνώντων;μήπως πρέπει να αντιδράσουν και αυτοί οι ίδιοι και να κάνουν την δουλειά που πρέπει;

  3. Άκουσε ποτέ κάτι η ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων για Απεργία και άρνηση και πίεση στην κυβέρνηση;

    Όχι. Μόνο όταν κινδυνέουν τ’αναδρομικά.

    Το χέρι που σε ταίζει δεν το δαγκώνεις λένε…

    Αστυνομικοί υπάλληλοι = Υποτακτικοί υποκριτές πολίτες που όσα τους επιτρέπει ο Έφεδρος κάνουν.
    Εμείς φταίμε…

  4. “Μήτις” .και στην Γερμανία τα ίδια γίνεται, ξέρεις πόσος κόσμος έχει χάσει την δουλειά του επειδή δεν θέλει να εμβολιαστεί;οι εταιρείες ζητάνε από τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν,σε εταιρεία που δουλεύει συγγενής του τους το ζητάνε με όμορφο τρόπο,σε άλλες εταιρείες μου λέει το ζητάνε πιο επιτακτικά και χυδαία. δυστυχώς το φαινόμενο είναι παγκόσμιο αυτό που δεν ξέρουμε είναι το γιατί. Γιατί να ενδιαφέρονται για την υγεία μας αποκλείεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά