ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ασκηση προσομοιωσης “χτυπηματος” αστεροειδους απο NASA και FEMA (Απριλιος 29- Μαιος 3 2019)

· Κατοχικά Νέα

NASA και FEMA , μαζι με δεκαδες ειδικους στα θεματα αστεροιδων , εκαναν ασκηση προσομοιωσης “χτυπηματος” αστεροειδους κατα την διαρκεια του 2019 Planetary Defense Conference , στο Washington DC, μεταξυ 29 Απριλιου με 3 Μαιου 2019.

Το σεναριο της ασκησης προεβλεπε , ανακαλυψη αστεροειδους κοντα στον Πλουτωνα. Ονομαστηκε 2019 PDC. Η ελλειπτικη τροχια του , οδηγουσε στο συμπερασμα οτι θα πλησιαζε σε αποσταση μεγαλυτερη απο 18 φορες την αποσταση Γης-Σεληνης. Να σμειωσω οτι ο 1998 OR2 θα περασει σε αποσταση 16 φορες την αποσταση Γης-Σεληνης την 29 Απριλιου (τι συμπτωση!!) 2020.

Συμφωνα με το σεναριο οι πιθανοτητες προσκρουσης αρχικα υπολογιζονται 1 στις 50000 για την χρονια 2027. Συμφωνα με το σεναριο της ασκησης παντα, οι αστρονομοι υπολογιζουν το μηκος του στα 100-300 μετρα (ο 1998 OR2 ειναι εως 4 μιλια). Tο σεναριο της ασκησης συνεχιζει και οι πιθανοτητες προσκρουσης ανεβαινουν στο 1% . Συμφωνα με τα πρωτοκολλα 1% ειναι το οριο , περα απο το οποιο σημαινεται συναγερμος σε αρχες (στρατιωτικες και πολιτικες).

Οι αστρονομοι υπολογιζουν τωρα εναν πιθανο διαδρομο τροχιας του αστεροειδους πανω απο την Γη μεχρι του σημειου προσκρουσης. Το σεναριο αναφερει περιοχες απο την Δ.Αφρικη , Ατλαντικο Ωκεανο , ΗΠΑ , εως τον Ειρηνικο Ωκεανο. Οι υποθετικοι αυτοι “διαδρομοι” στενευουν με το περασμα των ημερων, και καταληγουν στην Ν.Υορκη ως σημειο προσκρουσης. Aρχιζει η υποτιθεμενη εκκενωση της Ν.Υορκης (αναρωτιεμαι πως;) και γινονται οι πρωτοι υπολογισμοι ζημιων, απωλειων και τραυματιων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανακοινωνεται η αποστολη 3 “kinetic impactors” , δηλ. 3 μεγαλα , υψηλης ταχυτητας διαστημοπλοια “φορτωμενα” με πυρηνικα , τα οποια πρεπει να εκραγουν πανω στον αστεροειδη και να τον εκτρεψουν. Υποσημειωση , οτι η εκτροπη τροχιας αστεροειδων (μικρου ομως μεγεθους) ειναι δυνατη , μεσω του παραπανω αναφερθεντος προγραμματος. Ονομαζεται DART (Double Asteroid Redirection Test). H αποστολη των διαστημοπλοιων ειναι επιτυχης (συμφωνα με το σεναριο παντα) , εκτρεπεται ο αστεροειδης της πορειας του , αλλα ενα θραυσμα μηκους εως 80 μετρων συνεχιζει κανονικα προς την Γη.
Ετσι στηνονται νεοι “διαδρομοι προσκρουσης” , με τις ανατολικες ΗΠΑ και τον Ατλαντικος Ωκεανο να συνεχιζουν να ειναι οι πιθανοτεροι στοχοι του θραυσματος.

Ωστοσο υπηρξε happy end και το θραυσμα “καηκε” στην ατμοσφαιρα.

https://gizmodo.com/nasa-and-fema-will-simulate-an-impending-asteroid-strik-1834308695
http://www.esa.int/Safety_Security/The_day_the_asteroid_might_hit
https://blogs.esa.int/rocketscience/2019/04/25/hypothetical_impact/

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Η Γαλλία επιβάλλει νέες επιβαρύνσεις σε Shein και Temu – Ακριβότερες οι αγορές fast fashionΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία επιβάλλει νέες επιβαρύνσεις σε Shein και Temu – Ακριβότερες οι αγορές fast fashion

Γκραν Κάνιον: Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενου μετά τις πλημμύρεςΔΙΕΘΝΗ

Γκραν Κάνιον: Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενου μετά τις πλημμύρες

Γερμανία: Η Ρωσία πίσω από απόπειρα επίθεσης με drone στο αεροδρόμιο της ΛειψίαςΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Η Ρωσία πίσω από απόπειρα επίθεσης με drone στο αεροδρόμιο της Λειψίας

4 απαντήσεις στο “Ασκηση προσομοιωσης “χτυπηματος” αστεροειδους απο NASA και FEMA (Απριλιος 29- Μαιος 3 2019)”

  1. ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑΙΝΙΑ , ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΙΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ, ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΛΙ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΤΥΠΑΝΕ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ;
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙA ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ, ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ; ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ.

  2. Είθε νά κτυπήσει ό αστεροειδής τούς Νασαϊκούς νά αναπαυτούμε από δ’αύτους, όπως έπραξε Ό Θεός είς τά Σόδομα καί Γόμμορα. Εγώ τό δήλωσα έτη πολλά πρίν πώς άν έρθουν οί εξωγήινοι θά τούς υποστηρίξω, τούς αμερικάνους τούς δοκίμασα σ’ άνθρωπιά καί τούς εσκάρταρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά