19:00 - 16/07/2020

Αρμένιος βουλευτής: Αφήστε την καμπάνα να χτυπήσει στην Αγία Σοφία

Νέα πρόταση η Αγία Σοφία να ανοίξει και ως εκκλησία και να παραμείνει και μουσείο απηύθυνε στην κυβέρνηση Ερντογάν ο Τούρκος βουλευτής, αρμενικής καταγωγής, Γκαρό Παϊλάν.

Μιλώντας σε εκπομπή του καναλιού Τ24, ο Γκαρό Παϊλάν, δήλωσε ότι δεν έχει αντίρρηση να ανοίξει η Αγία Σοφία ως τόπος λατρείας, αλλά να βρεθεί μία φόρμουλα ώστε να λειτουργεί και ως τζαμί, και ως εκκλησία, και ως μουσείο.

«Φανταστείτε από τη μία πλευρά να ακούγεται η πρόσκληση για μουσουλμανική προσευχή και από την άλλη να χτυπά η καμπάνα και στη μέση να είναι μουσείο, όπου όλοι θα μπορούν να συναντηθούν. Να μετατραπεί σε μία εκκλησία ειρήνης για τη συνεύρεση των Χριστιανών, ένα τζαμί ειρήνης κι ένα μουσείο ειρήνης. Το έχουμε ανάγκη. Επειδή μιλάμε για έναν ναό που η καμπάνα χτυπούσε για 1.000 χρόνια και το εζάνι ακούγονταν για άλλα 500 χρόνια. Αυτό το μέρος μπορεί να γίνει ένα μέρος ειρήνης κι όχι πόλωσης, διχασμού και αλλοτρίωσης», ανέφερε ο Αρμένιος βουλευτής, κατηγορώντας παράλληλα τον Τούρκο πρόεδρο για ανακολουθία στο θέμα της Αγίας Σοφίας.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν είχε πει ‘πρώτα να γεμίσει το Μπλε Τζαμί και τότε θα ανοίξουμε την Αγία Σοφία. Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε τέτοιες πολεμικές’. Αυτό σημαίνει ότι τώρα υπάρχει ανάγκη για μία τέτοια πολεμική», δήλωσε ο Γκαρό Παϊλάν.

ethnos.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh