Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

23:04 - 24/03/2023

Άρχισαν να τους «ζώνουν τα φίδια» – Έκτακτη σύγκληση συμβουλίου στις ΗΠΑ για τις τράπεζες Ξέσπασμα Κιγιοσάκι: «Η Fed συντρίβει μετοχές, ομόλογα και δολάριο – Έρχεται νέο κραχ 1 τετράκις δολ, ο θεός να μας λυπηθεί»

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Άρχισαν τα όργανα στις ΗΠΑ εξαιτίας της τραπεζικής κρίσης. Σε κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSOC), φέρεται ότι θα προεδρεύσει άμεσα η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η συνεδρίαση δεν ήταν προγραμματισμένη, ενώ η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου δεν αναφέρει πληροφορίες σχετικά με το αντικείμενο της συνεδρίασης.

Η κίνηση αυτή έρχεται, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες να ηρεμήσουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τους καταθέτες των τραπεζών μετά την πρόσφατη χρεοκοπία δύο τραπεζών στις ΗΠΑ και την παρ’ ολίγον κατάρρευση του τραπεζικού κολοσσού Credit Suisse Group AG πριν από την εξαγορά από την ανταγωνίστρια UBS Group AG.

Μεγάλες πιέσεις και φόβοι

Τα μέλη του FSOC περιλαμβάνουν τους επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, της Ομοσπονδιακής Εταιρείας Ασφάλισης Καταθέσεων και πολλών άλλων ρυθμιστικών αρχών. Να σημειωθεί πως η FSOC έχει μικρή νομική εξουσία, αλλά χρησιμεύει ως συντονιστικό φόρουμ.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν δεχθεί πιέσεις να προσφέρουν μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με την ετοιμότητά τους να εγγυηθούν ανασφάλιστες τραπεζικές καταθέσεις μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, η οποία κατέρρευσε λόγω της ξαφνικής εξόδου κεφαλαίων.

Νωρίτερα ο οίκος Moody’s είχε προειδοποιήσει ότι παρά τη γρήγορη δράση των ρυθμιστικών αρχών και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής, υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος η κρίση στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα να επεκταθεί και σε άλλους τομείς «απελευθερώνοντας μεγαλύτερη χρηματοοικονομική και οικονομική ζημιά από ό,τι περιμέναμε».

Επί της ουσίας, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης υπογραμμίζει πως υπάρχει κίνδυνος οι Αμερικανοί αξιωματούχοι «να μην μπορέσουν να περιορίσουν την τρέχουσα αναταραχή χωρίς μακροχρόνιες και δυνητικά σοβαρές επιπτώσεις εντός και εκτός του τραπεζικού τομέα», αν και εκτιμά πως «σε γενικές γραμμές, θα τα καταφέρουν».

«Κρυώνει» η ευρωπαϊκή πλευρά
Στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα είναι γνωστό ότι αν οι ΗΠΑ φρερνίζονται, κρυώνει η Ευρώπη. «Είναι απίθανο η ευρωζώνη να υποστεί νέα τραπεζική κρίση», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο τραπεζικός τομέας είναι σήμερα πολύ πιο ισχυρός σε σχέση με μία δεκαετία πριν, με την λειτουργία κεφαλαιακών αποθεμάτων ασφαλείας και των στρες τεστ, και η οικονομία είναι επίσης ισχυρότερη.

«Θεωρώ ότι είναι απίθανο, αν δείτε πώς έχουμε οργανώσει τα πράγματα στην Ευρώπη», είπε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πιθανή επανάληψη της χρηματοπιστωτικής κρίσης. «Ηταν μία αντίδραση σε ό,τι συνέβη τότε και η κατάσταση είναι διαφορετική από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελβετία».

Τι γίνεται με την Deutsche Bank
Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βρει η ψυχή του, είναι τα παραπάνω λόγια του Ολλανδού πρωθυπουργού, σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, αφού η τραπεζική κρίση που άρχισε από τις ΗΠΑ και επεκτάθηκε στην Ελβετία όλα δείχνουν ότι «προσγειώθηκε» κιόλας στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα η Deutsche Bank δέχεται τεράστια κύματα πωλήσεων σε όλους τους τίτλους της, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες εάν το μέχρι τώρα «σύμβολο εξυγίανσης» αντιμετωπίζει πιο δομικά προβλήματα.

Και όταν η μετοχή χάνει πάνω από 14%, με τις γαλλικές ομολόγους να κλυδωνίζονται επίσης, δηλαδή οι κλάδοι των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, τότε οι αντοχές του ελληνικού κλάδου «πέφτουν».

Ο Σολτς στηρίζει Deutsche Bank
Οι αναλυτές πάντως δυσκολεύονται να ανιχνεύσουν την αιτία πίσω από το σημερινό sell-off, το οποίο ανάγκασε τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να κάνει δημόσια δήλωση στήριξης του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «πρόκειται για πολύ κερδοφόρα τράπεζα και δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητείται το μέλλον της», κάνοντας μνεία στην αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του επιχειρηματικού της μοντέλου. Για την ιστορία η γερμανική τράπεζα ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα τετραετές πρόγραμμα εξυγίανσης που, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας και την έξοδο από δραστηριότητες του επενδυτικού βραχίονα.

Αξιοσημείωτο είναι όμως ότι μόλις προχθές, ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής τραπεζών της Γερμανίας BaFin δήλωσε ότι παρότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις ευρωπαϊκές τράπεζες από την πρόσφατη αναταραχή στον κλάδο, εντούτοις ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας «μετάδοσης της κρίσης μέσω της ψυχολογίας των αγορών».

Μικρό καλάθι κρατούν οι επενδυτές
Το κύμα πιέσεων στις ευρωπαϊκές τράπεζες ακολουθεί το sell-off των αμερικανικών τραπεζών, αφού η προηγούμενη δήλωση της Γέλεν ότι «οι ρυθμιστικές αρχές είναι έτοιμες για περαιτέρω μέτρα προστασίας των καταθέσεων, αν χρειαστεί», δεν έπεισε τους επενδυτές.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες υποχώρησαν στον απόηχο του δημοσιεύματος του Bloomberg που ανέφερε ότι η UBS και η Credit Suisse βρίσκονται μεταξύ των τραπεζών οι οποίες ελέγχονται σε έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για το εάν επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού κλάδου έχουν βοηθήσει Ρώσους ολιγάρχες να αποφύγουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στους ίδιους μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ξέσπασμα Κιγιοσάκι: «Η Fed συντρίβει μετοχές, ομόλογα και δολάριο – Έρχεται νέο κραχ 1 τετράκις δολ, ο θεός να μας λυπηθεί»
Σε μία ιδιαίτερα φορτισμένη ανάρτησή του ο γνωστός αναλυτής και επενδυτής της Wall Street, Robert Kiyosaki ο οποίος είχε προβλέψει την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008 προβλέπει την απόλυτη οικονομική συντριβή.

O Kyiosaki επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση στη Fed και την κυβέρνηση των Δημοκρατικών, υποστηρίζοντας ευθέως πως ελέγχονται από τον πρόεδρο του World Economic Forum, Klaus Schwab και τη στρατηγική επιλογή του Great Reset.

«Ο Powell F’s της FED γ.. τους πάντες. Η αύξηση των επιτοκίων θα συντρίψει τις μετοχές, τα ομόλογα, τα ακίνητα και το αμερικανικό δολάριο. Επόμενη χρεοκοπία 1 τετράκις δολαρίων στην αγορά παραγώγων. 1 τετράκις δολάρια είναι χίλια τρισεκατομμύρια δολάρια. Ο Θεός να μας λυπηθεί. Ο Klaus Schwab ελέγχει τις ψυχές των Powell, Yellen και Biden».

Επιθέσεις στη Fed

Για πολλοστή φορά τις τελευταίες μέρες ο Kiyosaki, βάλει εναντίον της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Η Fed είναι το πρόβλημα, είναι – όπως λένε – και ο πυροσβέστης και ο εμπρηστής», είπε σε συνέντευξή του στο Fox Business. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά ομολόγων καταρρέει και αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.

«Ανησυχώ για τους IRAs, τα συνταξιοδοτικά προγράμματα και όλα αυτά». Και παρόλο που οι ρυθμιστικές αρχές επενέβησαν γρήγορα για να διαβεβαιώσουν ότι οι καταθέσεις στις χρεοκοπημένες τράπεζες είναι ασφαλείς, ο Kiyosaki προειδοποιεί ότι δεν έχουμε ξεφύγει ακόμα από το δάσος – κάθε άλλο.

«Το κραχ και η κρίση μόλις έχουν αρχίσει”. Πώς μπορούν λοιπόν οι επενδυτές να προστατευτούν σε αυτό το χαοτικό περιβάλλον;

Ο Kiyosaki συστήνει 2 τοποθετήσεις:
Πολύτιμα μέταλλα

Τα πολύτιμα μέταλλα – ιδίως ο χρυσός και το ασήμι – αποτελούν δημοφιλές μέσο αντιστάθμισης του πληθωρισμού και της αβεβαιότητας. Δεν μπορούν να τυπωθούν από το πουθενά, όπως το ψεύτικο χρήμα, και η αξία τους δεν επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα οικονομικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που η Fed έχει αυξήσει επιθετικά τα επιτόκια για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, ο Kiyosaki δεν βλέπει τα επίπεδα των τιμών να υποχωρούν σύντομα.

«Αυτό που βλέπω είναι ότι η Fed και η FDIC ενισχύουν τον υπερπληθωρισμό, γεγονός που κάνει τον χρυσό και το ασήμι ακόμα καλύτερες επενδύσεις, επειδή αυτή η πολιτική είναι για τα σκουπίδια. Αυτό είναι ένα σκουπίδι, ανέφερε κουνώντας ένα χαρτονόμισμα δολαρίου. Θα τυπώνουν όλο και περισσότερο από αυτό το ψεύτικο χρήμα. Ο χρυσός είναι εδώ και καιρό η επιλογή των επενδυτών που αναζητούν ένα αντιστάθμισμα σε περιόδους κρίσης».

Αλλά αυτή τη φορά, ο Kiyosaki προτιμά το ασήμι λόγω μιας ιδιαίτερης χρήσης του γκρίζου μετάλλου.

«Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη επένδυση από όλες – το ασήμι. Επειδή κάθε πύραυλος Tomahawk έχει μέσα του 30 κιλά ασήμι», εξηγεί. «Κάθε φορά που πατάνε το κουμπί του πυραύλου, 30 κιλά ασήμι εξαφανίζονται». Ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσει κανείς έκθεση στον χρυσό και το ασήμι, ο Kiyosaki προτιμά να αγοράζει απλώς το μέταλλο απευθείας.

oparlapipas.grΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. ανδρεας 03/25/2023 @ 12:48 ΠΜ

  αποδιδουν τα μετρα κατα της Ρωσιας βλεπω….χαχαχαχαχαα

 2. AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 03/25/2023 @ 5:53 ΠΜ

  Πού είναι τα ηλιακά πάνελ;

  https://pbs.twimg.com/media/Fr_9htUXwBkDpak?format=jpg&name=large

 3. “ο θεός να μας λυπηθεί”;;

  τι σχέσει έχει ο Θεός ;;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*