Αποκάλυψη για τον «ασφυκτικό θάνατο» του Ναβάλνι: Δηλητηριάστηκε με τοξίνη βατράχου του Εκουαδόρ, στο στόχαστρο η Μόσχα

0
367

Σε αποκαλύψεις για το θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, προχώρησαν οι κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Σουηδίας και της Ολλανδίας, οι οποίες, μετά από κοινή έρευνα στην οποία συμμετείχε και η Γαλλία, ανέφεραν πως η δηλητηρίαση του 47χρονου Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε με τοξίνη που προέρχεται από τον δηλητηριώδη βάτραχο του Εκουαδόρ (dart).

Η συγκεκριμένη πράξη βαρβαρότητας – η χρήση μιας νευροτοξίνης που κατατάσσεται ως χημικό όπλο – θα μπορούσε να έχει διαπραχθεί μόνο από την κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφεραν το μεσημέρι του Σαββάτου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο Μόναχο.

Όπως σημείωσαν, ο Ναβάλνι υπέκυψε στη δηλητηρίαση με τοξίνη που βρέθηκε στον βάτραχο dart του Εκουαδόρ – γνωστή στα λατινικά ως epibatidine – η οποία είναι 200 φορές ισχυρότερη από τη μορφίνη. Η τοξίνη αυτή κατατάσσεται στα χημικά όπλα και το γεγονός αυτό προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία για τη σύνδεση του εγκλήματος με την ρωσική κυβέρνηση.

Αποκάλυψη για τον «ασφυκτικό θάνατο» του Ναβάλνι: Δηλητηριάστηκε με τοξίνη βατράχου του Εκουαδόρ, στο στόχαστρο η Μόσχα

«Η τοξίνη αυτή χρησιμοποιείται από ιθαγενείς φυλές της Νότιας Αμερικής με βελόνα ή όπλα με φυσαλίδες αέρα για να κυνηγήσουν», εξήγησε η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ιβέτ Κούπερ. «Μόνο η κυβέρνηση Πούτιν είχε τα μέσα, το κίνητρο και την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει αυτήν την τοξίνη κατά του Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή και γι’ αυτό είμαστε εδώ σήμερα, για να ρίξουμε φως στην βάρβαρη προσπάθεια της Κρεμλίνο να φιμώσει τη φωνή του».

Παρούσα στη συνέντευξη Τύπου ήταν και όπου η σύζυγος του Ναβάλνι, Γιούλια, η οποία φανερά συγκλονισμένη, εξήγησε τις συνθήκες του θανάτου του συζύγου της. «Ήταν η πιο τρομερή ημέρα της ζωής μου», δήλωσε, αναφερόμενη στη στιγμή που έμαθε τα τραγικά νέα στις 16 Φεβρουαρίου 2024. «Τώρα καταλαβαίνω και ξέρω ότι δεν είναι μόνο λόγια. Είναι επιστημονική απόδειξη», τόνισε.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόχαν Βάντεφουλ, μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με τις επιπτώσεις της δηλητηρίασης από την τοξίνη του βατράχου του Εκουαδόρ, χαρακτηρίζοντάς την ως «ιδιαίτερα ισχυρή» νευροτοξική ουσία. «Τα θύματα ασφυκτιούν», είπε.

Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ, εξήγησε γιατί ήταν απαραίτητο να κατανοηθεί η πραγματική αιτία του θανάτου του Ναβάλνι. «Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για να μπορέσουμε να καταστήσουμε τη Ρωσία υπεύθυνη για τις πράξεις της και να συνεχίσουμε να φέρνουμε στο φως τα συνεχή ψέματά της», είπε. «Τώρα θα προχωρήσουμε με αυτές τις πληροφορίες στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων. Αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος για να αυξήσουμε την πίεση στη Ρωσία».

Πηγή: www.protothema.gr

ezoic


Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Προηγούμενο άρθροΗ Βρετανία αναπτύσσει ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρων στον Βόρειο Ατλαντικό: «Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε»
Επόμενο άρθροΝεκρός 55χρονος σε ξενοδοχείο στην Ηγουμενίτσα
Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ