Και αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που η Ευρώπη χάνει την στρατηγική της αυτονομία. Και σύμφωνα με τον Μπρετ, η ευρωπαϊκή συλλογική άμυνα επιστρέφει στην πρωτόγονη κατάσταση της, η οποία βασίζεται στην ισορροπία δυνάμεων και ένα σύστημα ελέγχων και ισορροπιών.
«Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να προσδιορίσει τον ιστορικό του ρόλο που έχει τεθεί σε αμφιβολία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Προηγουμένως, το ΝΑΤΟ περιόριζε την αποστολή του στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και, στη συνέχεια, στην εδραίωση της ειρήνης πέρα από τα σύνορά του. Τώρα, όμως, η συμμαχία έχει επιστρέψει για να ενώσει τα ευρωπαϊκά έθνη ενάντια στην «ρωσική απειλή». Εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει τη στρατηγική αυτονομία της, που επί σειρά ετών κατάφερε να διατηρήσει», καταλήγει ο Γάλλος αρθρογράφος, σε μία ομολογουμένως βάσιμη ανάλυση.
hellasforce.com
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
H Ευρώπη ουδέποτε μετά τον Β΄Π.Π. είχε ουσιαστική στρατηγική αυτονομία… προφανώς ο Γαλλικής καταγωγής αρθρογράφος ξέχασε τον πόλεμο ανεξαρτησίας στην Αλγερία το 1962 και αργότερα τον Μάιο 1968 και τα γεγονότα στην Γαλλία, το ποιοι ήταν από πίσω…
Μαζί με μια πληθώρα άλλων ιστορικών γεγονότων ξέχασε ακόμα ο αρθρογράφος εκτός των Μαυροβουνίου, Ουκρανίας και Γεωργίας, να αναφερθεί στην περίπτωση της Σερβίας, Αζερμπαϊτζάν… η πρώτη είναι καθοριστικός παράγοντας για την χερσόνησο του Αίμου, η δε δεύτερη για τον Καύκασο.
Αυτά.