Αποκαλύφθηκαν περισσοτερες πληροφοριες σχετικά με τις μυστηριώδεις ηχητικές επιθέσεις στην αμερικανική πρεσβεία στην Κούβα

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκαλύψαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια μυστηριώδη ηχητική συσκευή που πιστεύεται ότι έχει προκαλέσει σε πολλους διπλωμάτες απώλεια ακοής και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Τον περασμένο μήνα, το Associated Press ανέφερε ότι τα πρώτα συμπτώματα απώλειας ακοής αναφέρθηκαν από το προσωπικό στην αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα το φθινόπωρο του 2016.

Το πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι τουλάχιστον πέντε στελέχη της πρεσβείας παραπονεθηκαν ότι υπέφεραν από ξαφνική και ανεξήγητη απώλεια ακοής.

Τα συμπτώματα ήταν τόσο σοβαρά που οδήγησαν ορισμένους Αμερικανούς διπλωμάτες να «ακυρώσουν τις εργασιες και τα ραντεβου τους νωρίς και να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες»,…

Τώρα έχουν αποκαλυφθεί νέες πληροφορίες από το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το υπουργειο αναφερει ότι, παρόλο που οι διπλωμάτες άρχισαν να δηλωνουν συμπτώματα απώλειας ακοής ήδη από το φθινόπωρο του 2016, τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι τα μέσα Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, το BBC είπε ότι τα περίεργα περιστατικά δεν είχαν τελειώσει «πριν από αρκετούς μήνες», όπως πίστευε αρχικά. Αντίθετα, συνεχίστηκαν και μετά την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, όταν στις ΗΠΑ απελάθηκαν δύο Κουβανοί διπλωμάτες από την Ουάσιγκτον, DC.

Οι πραξεις αυτες ήταν ως απάντηση σε αυτό που η Ουάσιγκτον θεωρεί σκόπιμη απόπειρα να σαμποτάρει τη διπλωματική της αποστολή στην Αβάνα.

Η αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Κούβας άνοιξε ξανά μετα απο 54 χρονια το 2015, τοτε που ειχαν λαβει μερος μια από σειρά διπλωματικών ρωγμών μεταξύ της Κούβας και των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Επιπλέον, το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε την Παρασκευή ότι ο αριθμός Αμερικανών διπλωματών και άλλων στελεχών των αμερικανικών πρεσβειών που ανέφεραν συμπτώματα που σχετίζονται με ηχητικες επιθεσεις έχουν αυξηθεί σε 19.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χέερτ Νάουερτ, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον ότι οι γιατροί εξακολουθούν να αξιολογούν την υγεία αυτών που υπηρετουν στην αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση νέων περιπτώσεων ατόμων που πάσχουν από ιατρικά συμπτώματα που σχετίζονται με τις ηχητικες επιθεσεις

Μια έκθεση της Αμερικανικής Ένωσης Εξωτερικών Υπηρεσιών, η οποία εκπροσωπεί τα μέλη της Εξωτερικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι εκπρόσωποί της είχαν μιλήσει σε 10 άτομα που είχαν λάβει διάφορες θεραπείες για ασθένειες που σχετίζονταν με τις φερόμενες ηχητικές επιθέσεις στην Κούβα.

Είπε ότι πολλοί είχαν υποστεί «μόνιμη απώλεια ακοής», ενώ άλλοι είχαν διαγνωστεί με ήπιους εγκεφαλικούς τραυματισμούς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η Ουάσιγκτον κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες εκτέθηκαν σε «μια προηγμένη συσκευή που τους «επιτεθηκε» είτε μέσα είτε έξω από τις κατοικίες τους».

Αλλά η κυβέρνηση της Κούβας αρνήθηκε ότι έχει την οποιαδηποτε σχεση με τα συμπτώματα των αμερικανών διπλωματών !

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η φερόμενη «μυστική συσκευή» μπορεί να έχει αναπτυχθεί από μια υπηρεσία πληροφοριών μίας τρίτης χώρας – πιθανώς της Ρωσίας – χωρίς τη γνώση των κουβανών

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ

Loading...

One thought on “Αποκαλύφθηκαν περισσοτερες πληροφοριες σχετικά με τις μυστηριώδεις ηχητικές επιθέσεις στην αμερικανική πρεσβεία στην Κούβα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *