ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Απίστευτες εικόνες: Άνδρας στη Νορβηγία ξύπνησε και βρήκε τεράστιο πλοίο κοντέινερ, 135 μέτρων, στον κήπο του

· Κατοχικά Νέα

Ένας άνδρας στη Νορβηγία ξύπνησε και είδε ότι ένα τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είχε προσαράξει στον κήπο του.

Το πλοίο, μήκους 135 μέτρων, κατέληξε σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Γιόχαν Χέλμπεργκ στις 5:00 τοπική ώρα την Πέμπτη, στην περιοχή Byneset κοντά στο Τρόντχαϊμ.

Ο Χέλμπεργκ ειδοποιήθηκε από τον πανικόβλητο γείτονά του, ο οποίος είδε το πλοίο να κατευθύνεται προς την ακτή. «Το κουδούνι χτύπησε μια ώρα της ημέρας που δεν μου αρέσει να ανοίγω», δήλωσε ο κ. Χέλμπεργκ στο τηλεοπτικό κανάλι TV2. «Πήγα στο παράθυρο και έμεινα έκπληκτος που είδα ένα μεγάλο πλοίο», πρόσθεσε, σε συνέντευξή του στον Guardian. «Έπρεπε να λυγίσω τον λαιμό μου για να δω την κορυφή του. Ήταν τόσο εξωπραγματικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φορτηγό πλοίο NCL Salten, με κυπριακή σημαία, μετέφερε 16 άτομα και ταξίδευε νοτιοδυτικά μέσω του Φιόρδ του Τρόντχαϊμ προς το Όρκανγκερ όταν βγήκε εκτός πορείας. Στο περιστατικό δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ οι νορβηγικές αρχές διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο πλοίο είχε προσαράξει ξανά το 2023.

«Είναι ένας πολύ ογκώδης νέος γείτονας, αλλά θα φύγει σύντομα», δήλωσε ο Χέλμπεργκ.

Πηγή:iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

25 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου: Η MI5 προειδοποιεί ότι το επόμενο μεγάλο σοκ ίσως ήδη σχεδιάζεται

ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Οι Χούθι κατέλαβαν τη Μόκα – Σαουδαραβικά πλήγματα και νέα απειλή για το Bab el-Mandeb

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 91 δολάρια το Brent μετά την κλιμάκωση ΗΠΑ–ΙράνΔΙΕΘΝΗ

Πετρέλαιο πάνω από 100 δολάρια: Νέο κύμα ακρίβειας απειλεί την Ευρώπη και την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *