Απετράπη απόπειρα δολοφονίας του Νετανιάχου! – Συνελήφθη Παλαιστίνιος

Η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ Σιν Μπετ ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε ομάδα τρομοκρατών που έπαιρνε οδηγίες από την Συρία και σχεδίαζε να πλήξει διάφορους στόχους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τη Σιν Μπετ, συνελήφθη στις 24/4 ο Παλαιστίνιος 30χρονος Μοχάμεντ Τζαμάλ Ρασντά , κάτοικος του στρατοπέδου Παλαιστινίων προσφύγων Σουαφάτ της ανατολικής Ιερουσαλήμ με ισραηλινή ταυτότητα. Ο ίδιος είχε φυλακιστεί αρκετές φορές στο παρελθόν για τρομοκρατικές ενέργειες.

Συνελήφθησαν επίσης άλλοι δύο ύποπτοι, τα ονόματα των οποίων δεν ανακοινώθηκαν.

Κατά τις έρευνες αυτές οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι ο Ρασντά σχεδίαζε με τους συνεργάτες του ένα καίριο τρομοκρατικό χτύπημα σε διαφόρους στόχους , μεταξύ των οποίων και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον δήμαρχο της Ιερουσαλήμ Νιρ Μπαρκάτ.

Η σύλληψη του Ρασντά έγινε αρκετά νωρίς και γι’ αυτό οι συμμετέχοντες σ’ αυτήν δεν μπόρεσαν ούτε να συναντηθούν, ούτε να πάρουν χρήματα και τα όπλα που θα τους έστελναν για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους.

Σύμφωνα με την Σιν Μπετ, ο σχεδίαζαν να χτυπήσουν υποδομές του Αμερικανικού Προξενείου στην Ιερουσαλήμ και μια αντιπροσωπεία αξιωματούχων από τον Καναδά. Ταυτόχρονα συγκέντρωναν πληροφορίες για την πραγματοποίηση ενός σχεδίου στα σύνορα με την Συρία, ενώ ανέμεναν και βοήθεια που θα έφθανε στην Δυτική Όχθη μέσω Ιορδανίας.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

crashonline.gr

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *