Αν δεν απαλλαγούμε από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς άσπρη μέρα δεν θα δούμε…

“Τόσα χρόνια την ταΐζαμε και τώρα έχει γίνει ασήκωτη”

Σκεφτόμουν, έστω και ετεροχρονισμένα, να πω κάποιες “ευχές” στους αναγνώστες του ΚΟ, για το νέο έτος, αλλά όλο το ανέβαλα, και τελικά, αυτό που βγαίνει είναι κάποιες εντελώς ανάκατες και μπουρδουκλωμένες σκέψεις. (Τουλάχιστον είναι σκέψεις).

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι καλός στα «χρόνια πολλά», «καλή χρονιά» και τα λοιπά. Σπανιότατα δε να στείλω καμία ευχή μέσω διαδικτύου. Δεν είμαι γενικά, πολύ των ευχών. Με τις ευχές δεν γίνεται τίποτα. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει έμφυτη η ελπίδα στον άνθρωπο ότι «δεν μπορεί, θα πάει καλύτερα η χρονιά» ή «ίσως πάει καλύτερα η χρονιά» ή «μακάρι να πάει καλύτερα η χρονιά».

Οι Έλληνες όμως, λέει, είναι απογοητευμένοι. Οι πιο απογοητευμένοι της Ευρώπης. Έτσι μας λένε οι έρευνες που δημοσιεύονται κατά καιρούς και μάλιστα σε συστημικά έντυπα. Φυσικά, η αιτία της απογοήτευσης αυτής επικεντρώνεται αποκλειστικά σε οικονομικής φύσεως ζητήματα. Μισθοί, συντάξεις, ένφια, «τι θα γίνει;», «που πάμε;»κλπ. Για αυτό ο σύγχρονος Έλληνας δηλώνει «απογοητευμένος» με την κυβέρνηση Σανέλ. Άλλα περίμενε, αλλά «προδόθηκε». Τραγικό. Ένας συνηθισμένος ‘homo economicus’ στα όρια της κατάθλιψης.

Δεν υποτιμώ το θέμα το οικονομικό, ως σημαντικό παράγοντα επιβάρυνσης της ψυχικής μας υγείας.  Άλλωστε, στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι. Αλλά…

Την ίδια ώρα πεθαίνουμε σαν λαός μέρα με την μέρα. Πεθαίνουμε πολιτιστικά και βιολογικά. Για την ακρίβεια αυτοκτονούμε. Ελάχιστοι ενδιαφέρονται. Το αν θα σβήσουμε τελικά, θα οφείλεται σε εμάς. Ή τουλάχιστον στην συντριπτική πλειοψηφία των εμάς.

Σαν λαός είμαστε παραπονιάρης. Πάντα κάποιος υπάρχει να τα βάλουμε μαζί του. Να του τα φορτώσουμε. Να τον μουντζώσουμε. Και από την άλλη περιμένουμε κάποιον να μας «σώσει». Μέχρι να μας βυθίσει κι εκείνος ακόμα πιο βαθιά στα τάρταρα. Και μετά πάλι από την αρχή. Είτε ψάχνουμε για άλλον «σωτήρα», είτε συγχωρούμε αυτόν που μας έστειλε στα τάρταρα και τον ξαναεμπιστευόμαστε.

Υπάρχουν κι εκείνοι που λένε «έλα μωρέ, όλοι ίδιοι είναι» και «εμένα δεν με νοιάζει τίποτα». Δηλώνουν με καύχηση ότι δεν ψηφίζουν κανέναν, πετάνε καμιά βρισιά και τελειώνουν. Ή έτσι νομίζουν. Με αυτά και με αυτά βαδίζουμε με πιο γοργά βήματα στον βιολογικό μας θάνατο.

Αν δεν απαλλαγούμε από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς άσπρη μέρα δεν θα δούμε... - Εικόνα1 – “Λες να μας πιστέψουν ότι είμαστε αριστεροί επαναστάτες;” – “Εμ, το κόκκινο χαλί τι το βάλαμε;” – “Δεν είναι κόκκινο. Ροζ μου φαίνεται”. – “Το ίδιο είναι..”

Οι Έλληνες γερνάνε. Οι Έλληνες ξεχνάνε. Οι Έλληνες σηκώνονται και φεύγουν από την πατρίδα. Οι Έλληνες πάνε και ψηφίζουν τα πολιτικά ζόμπι για «κάτι καλύτερο». Τους ρίχνουν στο τάφο ζωντανούς και φιλάνε το χέρι του νεκροθάφτη τους. Τους δουλεύουν, τους πουλάνε παραμύθια και το χαίρονται. Τους παρουσιάζονται χωρίς γραβάτες, τους πετάνε και κανά «αριστερό» τσιτάτο και τους βλέπουν ως «Τσε». Βλέπουν τις Σίες και τις Τασίες και δεν τους πιάνει εμετός (για τις δηλώσεις τους). Τους κατακλέβουν και το λένε «δημοκρατία». Εξασκούν πάνω τους την πιο αισχρή προπαγάνδα και δεν αντιδρούν καθόλου. Δεν εμπιστεύονται, λέει, την τηλεόραση, αλλά στρογγυλοκάθονται μπροστά της σαν χαχόλοι. Δεν εμπιστεύονται, λέει, τους δημοσιογράφους, αλλά άμα τους ρωτήσεις, η άποψή τους είναι ίδια και απαράλλαχτη με εκείνων.

Τους προσβάλλουν την μνήμη, τους αλλοιώνουν την ιστορία, τους τσαλαπάτανε την θρησκεία και το λένε «πρόοδο». Τους φλομώνουν στα τουρκοσήριαλ και στις μαντήλες και παίρνουν πόζα μπροστά στην τιβί. Βλέπουν τις ορδές των εισβολέων και τους πιάνει ο «ανθρωπισμός». Οι ιαχές «αλλαχακμπάρ» έφτασαν ήδη στις πόρτες τους και τους πιάνει ο «χριστιανισμός». Γίνανε πάλι ραγιάδες και το λένε «ανεκτικότητα». Γίνανε γενίτσαροι και το λένε «αντιφασισμό».

Κλαυσίγελως.

Παιδεία στην υπηρεσία ενός άγριου ανθελληνισμού και αποχριστιανισμού, ανελέητη κατήχηση της νεολαίας στο δόγμα του πολυπολιτισμού και του “αντιρατσισμού” (“τι έκθεση γράψατε παιδί μου σήμερα;” “Για τον ρατσισμό μπαμπά”. “Πάααλι;”), εμετική προπαγάνδα, ειδήσεις βγαλμένες από την Ρουμανία του Τσαουσέσκου, απροκάλυπτο ανθελληνικό μίσος, σύμφωνα συμβίωσης, κουλτούρα μίσους κατά της οικογένειας και των Φύλων, “αντιρατσιστικοί” ανθελληνικοί νόμοι, ελληνοποιήσεις αλλόφυλων, “το Αιγαίο δεν έχει σύνορα”, γιουσουφισμός σε όλα τα εθνικά ζητήματα, τόσα και τόσα άλλα, δεν ήρθαν τυχαία.

Ούτε βέβαια φταίει ο Alexis και όλη η κακομούτσουνη παρέα των αριστερών φραγκάτων, των “limousine liberals” που λένε στην Αμερική, οι οποίοι δήθεν, πολεμάνε το “νεοφιλελευθερισμό” (!!). Ούτε και θα φύγουν αν έρθουν τα μπλε ζόμπι. Χρόνο με τον χρόνο σε αυτόν εδώ τον τόπο άφησαν να υπάρχει, να μεγαλώνει και να παχαίνει, αυτό το τέρας που θα μας φάει όλους στο τέλος. Λέγεται ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Είναι το όνειρο του Γκράμσι που έχει από καιρό γίνει πραγματικότητα. «Δεξιές» κυβερνήσεις, όχι μόνο το άφησαν να κινείται ελεύθερα ανάμεσά μας, αλλά το χάιδευαν και το τάιζαν.

Τώρα πάχυνε, τώρα γιγαντώθηκε, τώρα είναι πανίσχυρο και κονιορτοποιεί τα πάντα. Αυτό που ζούμε είναι η πλήρης επικράτηση της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς και ο θρίαμβος του πολιτιστικού μαρξισμού. Αργά για δάκρυα.

Αν δεν απαλλαγούμε από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς άσπρη μέρα δεν θα δούμε... - Εικόνα2

Αναρωτήθηκες γιατί όλοι οι δημοσιογράφοι που αποφασίζουν να σε “ενημερώσουν” προέρχονται από την αριστερά; Ή οι ελάχιστοι που δεν προέρχονται, ποτέ τους δεν συγκρούστηκαν ή ποτέ τους δεν αμφισβήτησαν την αριστερά; Αναρωτήθηκες γιατί όλοι τους λένε τα ΙΔΙΑ πράγματα; Γιατί έχουν την ΙΔΙΑ ατζέντα σε όλα τα θέματα; Γιατί περνάνε την ΙΔΙΑ γραμμή; Αναρωτήθηκες γιατί θεωρούν το κουκουέ «δημοκρατικό» κόμμα; Γιατί το εντάσσουν στο “συνταγματικό τόξο”;

Γιατί ποτέ δεν έκαναν σε έναν εκπρόσωπό του «ενοχλητικές» ερωτήσεις; Γιατί οι κομμουνιστές και οι αριστεροί είναι πάντα «θύματα»; Ποτέ θύτες; Ποτέ εγκληματίες; Γιατί ποτέ δεν άκουσες για τα θύματα των αριστερών; Γιατί δεν σου είπαν για αριστερά «τάγματα εφόδου»; Για Έλληνες και μάλιστα ανήλικους, που χτυπήθηκαν βάναυσα επειδή φορούσαν μια μπλούζα με την ελληνική σημαία; Αναρωτήθηκες γιατί ποτέ δεν είδες την «ΕΛΕΝΗ» του Γκατζογιάννη στην τηλεόραση; Γιατί όλες οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές παρουσιάζουν την μια πλευρά του νομίσματος; Γιατί η θεματολογία τους είναι ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ; (οι σχεδόν «άγιοι» μετανάστες – πρόσφυγες και οι κακοί «ρατσιστές» Έλληνες, οι επίσης «άγιοι» ομοφυλόφιλοι, γελοίοι στημένοι διάλογοι με πανομοιότυπα αριστερά κλισέ, με μια ισχυρή δόση παρωχημένου φεμινισμού και μνημών «εμφυλίου» και τέλος ολίγον κουλτουρέ ύφος με κάμποσα μπινελίκια).

Αναρωτήθηκες γιατί η Εκκλησία (στην πλειοψηφία της) χαριεντίζεται με άθεους και εισηγητές αντιχριστιανικών νομοθεσιών και πρακτικών; Γιατί έκλινε επ’ αριστερά και δεν κουνιέται; Αναρωτήθηκες γιατί έχουν λυσσάξει να προωθήσουν την ομοφυλοφιλία; Και μάλιστα στα σχολεία; Ξέρεις δύστυχε Έλληνα ότι μετά τα σύμφωνα συμβίωσης ακολουθεί ο «γάμος» και η υιοθεσία παιδιών; Ξέρεις ότι ακολουθεί η διαγραφή των όρων «πατέρας» – «μητέρα» και εν συνεχεία «αγόρι» – «κορίτσι» και «άνδρας» – «γυναίκα».

Ξέρεις ότι θα σε θεωρούν “φασίστα” (επισήμως) αν πεις ότι η οικογένεια γίνεται με έναν μπαμπά και μία μαμά; Ότι μια φωτογραφία ή μια παιδική ζωγραφιά που θα απεικονίζει την “παραδοσιακή” οικογένεια θα θεωρείται “ομοφοβική” και “ακατάλληλη“; Ότι το κράτος θα διδάσκει το παιδί σου ότι “το φύλο το επιλέγεις”; Νομίζεις ότι αυτά δεν θα γίνουν ποτέ; Ότι γίνονται σε άλλα κράτη, αλλά εμείς εδώ δεν τα σηκώνουμε; Που ζεις; Δεν βλέπεις; Όλα τα σηκώνουμε και ακόμα χειρότερα θα έρθουν…

Αν δεν απαλλαγούμε από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς άσπρη μέρα δεν θα δούμε... - Εικόνα3

“Ποτέ – ξανά – φασισμός”… Ας επανέλθω στο θέμα μας.

Ο Γκράμσι κατάλαβε ότι η ηγεμονία της αριστεράς θα επιτευχθεί όταν αυτή καταλάβει κάθε «θεσμικό όργανο» (Παιδεία, Τύπο, τηλεόραση, «ανθρωπιστικές» οργανώσεις ακόμα και Εκκλησία) και αρχίζει να περνάει τις δικές της θεωρίες και αξίες, τις οποίες οι μάζες θα δεχτούν με τεράστια ευκολία αφού θα έχει ήδη δημιουργηθεί το κατάλληλο ιδεολογικό έδαφος.

Πολλοί νομίζουν ότι οι ελληνόφωνες μάζες είναι «συντηρητικές». Χα! Στην πλειοψηφία τους είναι ένα στρωμένο χαλί που περνάει από πάνω του με μεγάλη ευκολία η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Ό,τι θέμα έχει η αριστερή νεοταξική ατζέντα έχει ήδη περάσει ή πρόκειται να περάσει, «χωρίς να ανοίξει ρουθούνι». Τόσα χρόνια και κυρίως μετά την «μεταπολίτευση», και την επέλαση της κομματοκρατίας – κλεπτοκρατίας, έχει γίνει μια βαθιά και μεθοδευμένη δουλειά στις συνειδήσεις των νεοελλήνων, ώστε πλέον η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη.

Δεν το καταλάβαμε, αλλά όλοι και όλα δούλευαν για να αποδεχτούμε αυτήν την ηγεμονία.

Αν δεν απαλλαγούμε από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς άσπρη μέρα δεν θα δούμε... - Εικόνα4

Ένα παράδειγμα: Κοιτάξτε τι βρήκα να λέει στο λεξικό του ο «εθνικός μας γλωσσολόγος», Μπαμπινιώτης για τον «κομμουνισμό»: “Πολιτικό δόγμα ή κίνημα που βασίστηκε στον μαρξισμό και επιδιώκει την ανατροπή των καπιταλιστικών καθεστώτων και την εγκαθίδρυση αταξικής κοινωνίας και κοινοκτημοσύνης των αγαθών”. Όλα καλά κι όλα ωραία! Η περιγραφή του “παραδείσου” που ήθελαν να φέρουν οι κόκκινοι κι εμείς δεν τον θέλαμε.

Τον «εθνικοσοσιαλισμό» πιο πάνω, τον αναφέρει ως : “ακραίο ολοκληρωτικό κίνημα με χαρακτηριστικά τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την απόρριψη της δημοκρατίας”. Δηλαδή, ο εθνικοσοσιαλισμός είναι ακραίος, ο κομμουνισμός δεν είναι “ακραίος”! Δεν είναι σύστημα “ολοκληρωτικό”, ούτε ζητάει την απόρριψη της δημοκρατίας!!! Αυτά μαθαίνει ο Έλληνας σήμερα. Ακόμα και ο «εθνικισμός» περιγράφεται με έντονο αρνητικό χρώμα: “υπερβολική και αποκλειστική προσήλωση προς την ιδέα τού έθνους και των εθνικών ιδεωδών, με κύριο χαρακτηριστικό τη διάκριση των εθνών σε ανώτερα και κατώτερα και τη διάθεση επιβολής των πρώτων στα δεύτερα”.

Αν δεν απαλλαγούμε από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς άσπρη μέρα δεν θα δούμε... - Εικόνα5

“Να σου μιλήσω εγώ παιδάκι μου για Δημοκρατία να σου φύγει το κεφάλι” (κυριολεκτικά..) Άλλο παράδειγμα: Κοιτάξτε τι γίνεται τα τελευταία χρόνια με την λέξη «φασίστας». Ζούμε μια υπερκατανάλωση της λέξης. Μιλάμε για μια βιομηχανία “φασιστικών” ταμπελών, έτοιμων προς χρήση και εκτόξευση προς πάσα κατεύθυνση. Ο όρος “φασίστας” κολλάει σε όλους και σε όλα. Είναι σύνηθες, όταν θέλουμε να πούμε ότι κάποιο άτομο ή κάποιο σύστημα καταπατάει τις ελευθερίες, δεν σέβεται την αντίθετη γνώμη, ενεργεί απολυταρχικά ή είναι τέλος πάντων κατά της δημοκρατίας και (άρα) «κακό», να λέμε την λέξη «φασίστας», «φασιστικό» κλπ.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς π.χ. είπε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα πάσχει από «φασίζουσα νοοτροπία». Η Ε.Ε. είναι «φασιστική». Η Μέρκελ είναι «φασίστρια». Τους τζιχαντιστές μερικοί τους λένε «ισλαμοφασίστες». Έχω ακούσει να μιλάνε για «αναρχοφασίστες», «κόκκινους φασίστες» κλπ. Μέχρι και το Περιουσιολόγιο έγραψε μια «πατριωτική» εφημερίδα ότι είναι «φασιστικό»!..

Αν δεν απαλλαγούμε από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς άσπρη μέρα δεν θα δούμε... - Εικόνα6

“Ο Αντιφασίστας”. ‘Εγχρωμον Κανενός το μυαλό και εν συνεχεία η γλώσσα, δεν πάει στον όρο «κομμουνιστικό» ή έστω «σταλινικό»; Ξέχασαν οι Έλληνες ότι και ο κομμουνισμός είναι ένα σύστημα που καταπατάει τις ελευθερίες, δεν σέβεται την αντίθετη γνώμη, ενεργεί απολυταρχικά ή είναι τέλος πάντων κατά της δημοκρατίας και συνεπώς έχει κάθε δικαίωμα να είναι «κακό»;

Μήπως τα κομμουνιστικά καθεστώτα ανέβηκαν στην εξουσία με εκλογές; Μήπως έκαναν εκλογές; Ανέχτηκαν την αντίθετη γνώμη; Δεν έχουν ακούσει οι Έλληνες για τα γκουλάγκ, για τις μαζικές δολοφονίες; Ξέχασαν την Στάζι και την Σεκουριτάτε; Γιατί δεν ακούς τέτοιες λέξεις από Έλληνες σήμερα; Ούτε ακόμα από «Δεξιούς», ούτε από πατριώτες, ούτε καμιά φορά κι από εθνικιστές! Αδαείς άνθρωποι και επηρεαζόμενοι από συνθήματα και μόδες (όπως είναι οι περισσότεροι) αναμασούν με ευκολία την λέξη «φασισμός» και ξεχνούν (;) π.χ. ότι η «φασίστρια» (ή «κόρη του Χίτλερ») Μέρκελ δεν πέρασε από κανένα «φασιστικό» (ή «ναζιστικό») κόμμα, αλλά ανατράφηκε στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία, κατέχοντας μάλιστα θέση γραμματέως για τις κινητοποιήσεις και την προπαγάνδα της κομμουνιστικής νεολαίας!

Δεν κουράζουν το μυαλό τους με το πως γίνεται τον «φασισμό» (όχι τους Ιταλούς) που νικήσαμε τον 1940 (κατά τους συριζαίους Φίληδες και τα λοιπά ασπόνδυλα), να τον νικήσαμε υπό τις οδηγίες ενός «φασίστα» και ενός «φασιστικού» καθεστώτος;! Πως γίνεται επί «φασιστικής» Χούντας να βγαίνει ταινία «Ο αντιφασίστας» (με τον Βουτσά);;! Δύσκολα θέματα για μάζες που έχουν μάθει να αναπαραγάγουν φράσεις του «συρμού», χωρίς δεύτερη σκέψη (ούτε πρώτη). Δεν θα ακούσεις να μιλάει κανείς για κομμουνιστική ή σταλινική νοοτροπία, (ακόμα και σε αριστερούς!), αλλά μόνο για “φασιστική”. Ο τρόπος ομιλίας και σκέψης του σύγχρονου Έλληνα είναι άλλη μία ακόμη απόδειξη της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς.

Άντε να το τελειώσω.

Η μάχη δεν είναι εύκολη. Ίσως όπως είπα, έχει ήδη χαθεί. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα συνειδήσεις που δεν έχουν διαβρωθεί. Υπάρχουν πνεύματα «ανήσυχα». Υπάρχουν Έλληνες και Ελληνίδες που κάτι τους «τρώει» μέσα τους. Που δεν μασουλάνε με ευχαρίστηση “κουτόχορτο”. Είναι από τους που «μπορούν να δουν», όπως έλεγε η υπέροχη «προφητική» ταινία “They Live”. Τους συναντώ καμιά φορά τυχαία, φευγαλέα. Στους δρόμου της πόλης ή στους δρόμους του διαδικτύου. Τους αντιλαμβάνομαι, από μία κουβέντα, ένα βλέμμα ή ένα σχόλιο.

Αν δεν απαλλαγούμε από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς άσπρη μέρα δεν θα δούμε... - Εικόνα7

Όμως η όρασή τους αυτή πρέπει να βελτιωθεί. Ή τουλάχιστον να μην χαθεί η ήδη υπάρχουσα. Να ενισχυθεί το κριτικό τους πνεύμα και να πάψουν να γεμίζουν ενοχές και σύνδρομα για αυτά που πιστεύουν και νιώθουν και τα οποία είναι “ασύμβατα” με την κυρίαρχη άποψη και ιδεολογία. Να πάψουν να δέχονται τυποποιημένα πακέτα αντιλήψεων που είναι “συμβατά” με την κουλτούρα της αριστεράς και της νέας τάξης.  Να φύγει ο φόβος. Να σπάσουν αυτά τα καταραμένα δεσμά. Και να βγουν στην αντεπίθεση. Με επιχειρήματα, πίστη, θάρρος και… χιούμορ.

Αυτό το έργο, που δεν είναι εύκολο, ούτε ζήτημα μίας ημέρας, εναπόκειται σε όσους παλεύουν ακόμα με το θηρίο της Νέας Τάξης. Ένα θηρίο του οποίου η πιο θανατηφόρα κεφαλή είναι η αριστερή ιδεολογία, η οποία ηγεμονεύει. Και αυτοί μπορεί να το παλεύουν οργανωμένα και συντεταγμένα ή ανοργάνωτα. Μέσα στο “γήπεδό” του ή έξω από αυτό. Σε έδρανα και σε δρόμους. Με την φωνή τους, τον λόγο τους, την γραφίδα τους, το βιντεάκι τους, την.. κιθάρα τους, το μπλογκ τους ή το σπρέι τους! Αλλά ευθύνη υπάρχει και στον καθένα από εμάς, που με όσες δυνάμεις και ικανότητες διαθέτουμε και όσο ακόμα έχουμε νου, καρδιά, στόμα και χέρια, ας μην σιωπήσουμε και ας κάνουμε την προσπάθειά μας να αφυπνίσουμε έστω και έναν Έλληνα. “Κάνε ό,τι πρέπει και ας γίνει οτιδήποτε”, (που έλεγε κάποιος “φασίστας”).

Αν δεν απαλλαγούμε από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς άσπρη μέρα δεν θα δούμε... - Εικόνα8 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
kokkinosouranos

26 thoughts on “Αν δεν απαλλαγούμε από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς άσπρη μέρα δεν θα δούμε…

 1. Μανιάτη Βηρσαβεέ says:

  Δεν υπάρχει αριστερή και δεξιά ιδεολογία. Όλα αυτά είναι εφευρήματα των σιωνιστών, για να χτυπήσουν την ορθοδοξία και να διαλύσουν κάθε τι εθνικό. Η λεγόμενη κομμουνιστική ιδεολογία έγινε για να υπηρετηθεί η ΝΤΠ και ο αντίχριστος. Δεν έγινε για να υπηρετηθούν οι λαοί. Καμία ιδεολογία δεν υπηρετεί ούτε εξυπηρετεί τους λαούς. Τούς θέλει έρμαιο, εξάρτημα στα σχέδια και στους σκοπούς της, όποια και αν είναι αυτά και τους θέλει εξάρτημα για να μπορεί ελεύθερα να κάνει εγκλήματα όπου και όποτε το θεωρεί απαραίτητο. Όλες αυτές οι ιδεολογίες είναι ακραίες και επιβάλλονται με τη βία. Η βία είτε σωματική, είτε ψυχολογική είναι το μέσον εξάπλωσης αυτών των ψευδοιδεολογών, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και κανέναν αντίκτυπο. Παράδειγμα οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ που μαρτύρησαν στη κυριολεξία εξ αιτίας αυτών των καθεστώτων. Αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του κομμουνισμού είναι το μίσος του απέναντι στην ορθοδοξία. Αισθάνονται τέτοιο μίσος για το Θεό που δεν λέγεται. Φθάνουν σε σημείο να θεωρούν ότι όταν εξοντώνουν Ορθόδοξους, προσφέρουν υπηρεσία μεγάλη στην υπόθεση του σοσιαλισμού.Ποτίζεται δηλαδή δήθεν το δένδρο της ελευθερίας. Στην ουσία μπορεί να θεωρούν και έτσι είναι ότι υπηρετούν καλύτερα το σατανά, διότι όλες αυτές οι πλάνες από αυτόν προέρχονται. Όμως εδώ βρίσκεται η μεγαλύτερη αλήθεια ότι όλοι αυτοί είναι μάρτυρες του Ιησού Χριστού, που είναι η Μοναδική Αλήθεια. Το ίδιο έγινε και στη πρώην Σοβιετική Ένωση. Σκότωναν τους αθώους ανθρώπους, για να υπηρετήσουν το σοσιαλιστικό ιδεώδες και να χτυπήσουν το όπιο των λαών, που είναι η θρησκεία και στη πραγματικότητα δημιούργησαν εκατομμύρια μάρτυρες. Ο τελικός τους στόχος είναι η εξαφάνιση όλων των θρησκειών και κυρίως της ορθοδοξίας, που είναι η μόνη αλήθεια, για να επικρατήσει η πανθρησκεία του αντίχριστου. Επομένως όλες οι ιδεολογίες αριστερές, δεξιές ή δεν ξέρω τι άλλο βγαίνουν από ένα καζάνι και υπηρετούν ένα στόχο, την παγκόσμια κυβέρνηση,την παγκόσμια οικονομία και κυρίως τη παγκόσμια θρησκείας, δηλαδή τον αντίχριστο.

 2. Νικητας says:

  Ο Παπαδοπουλος ηταν φασιστας οπως και ο Μεταξας !!!———-
  Η οικογενεια Παπανδρεου ηταν δημοκρατικη καθως και ο εθναρχιδας Καραμανλης ,μαζι με Μητσοτακαιους ,Σημιτιδες και ΦΥΣΙΚΑ ΤΣΙΠΡΕΟΥΣ !!!———-ΑΥΤΟΙ ΟΙ ‘ΦΑΣΙΣΤΕΣ’ ΕΙΠΑΝ ΠΟΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΤΠ με παμπολους τροπους , και το πληρωσαν ακριβα,……. ΕΝΩ ΟΙ ‘ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΦΟΥΣΤΑΣ’ ΕΙΠΑΝ και λενε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ , και μαλιστα ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ – ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ..την αριστερη τους μπουρδελοιδεολογια !!!!…….και φιλοι μου , ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ στις λιστες των ΝεοΠραγματιστν ,ΠΑΡΑ να ανηκω στις λιστες των ΛΗΣΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ , αυτων που καταληστευουν κυριως τις συνειδησεις μας ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ , αυτης της ΧΙΛΙΟΠΟΤΙΣΜΕΝΗΣ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ , ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ !!!!!!!!!!!!!…………Υ.Γ. Αν αντιστρεψουμε τις ταμπελες που εχουν βαλει τα τσιρακια της ΝΤΠ σε δημοσια προσωπα που μας κυβερνησαν …,ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ , ΟΤΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΘΗΚΙΑ ,ΘΑ ΛΑΤΡΕΥΑΝ (και δικαιως) ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΑΠΟΣΤΕΛΝΟΥΝ ως φασιστες κλπ !!!!!……………………..ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ , ΣΕ ΚΑΘΕ ‘ΦΟΡΜΟΥΛΑ’ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η Ν.Τ.Π. ,ειτε δεξια ειτε αριστερη !!!!!————–ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ…ΕΧΟΥΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ …ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΙΣΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΦΟΠΛΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ !!!————–ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ….ΑΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ..ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΡΟΜΟ !!!!!!

  • ΟΧΙ ΡΕ says:

   ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ ΕΝΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡΛΕΚΙΝΟ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ. ΔΕ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ ΠΑΚΕΤΟ; ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΙΡΕΙΣ…

   • Νικητας says:

    Ισα το κορμι σου ρε ‘πατριωτη’ ,που διαιρω !!!..Τι σε ενοχλησε; Η ΑΛΗΘΕΙΑ;…ΣΕ ΠΟΝΕΣΕ ;……ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΓΚΑ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ !!! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΚΑΤΟΜΠΙΝΕΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ !!!……….ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΣ…ΟΧΙ ΕΜΕΝΑ !!!…ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ !!!! τι περισσοτερα θα μας επεβαλαν οι ΟΠΟΙΟΙ κατακτητες;………ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΠΕΦΤΩ ΣΤΗΝ ‘ΠΑΓΙΔΑ’ !!!………αλλα ξεχασα…παγιδα λεμε τωρα την αληθεια , και σωστο ειναι να την αναμασα με !!!…………….ΠΟΝΑΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !!!! ΠΟΝΑΕΙ !!!!

    • Ανώνυμος says:

     ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΣ ΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΘΕΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ; ΚΟΡΟΪΔΟ ΘΑ ΠΙΑΣΤΕΙΣ ΠΑΛΙ. ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΔΩΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΗΓΗ ΝΑ “ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΜΕ” ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΞΑ, ΜΟΝΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ. ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΟΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ ΗΤΑΝ. ΑΥΤΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER… ΕΠΕΙΤΑ ΔΕΣ ΠΩΣ ΑΦΟΠΛΙΣΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ(ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ), ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ. ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΟ “ΟΧΙ”, Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΝ ΟΤΙ “ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ”… ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ; ΕΙΧΕ “ΣΥΜΦΩΝΙΣΕΙ”, ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝΕ ΗΣΥΧΟΣ Ο “ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ”… ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ; ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ; ΚΑΛΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ(ΕΣΤΩ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ… ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 1831 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΣ.

     • Νικητας says:

      Αγαπητε φιλε !! νοιωθω την εσωτερικη σου ενταση και τον κρυμενο σου πατριωτισμο !! Θα σου απαντησω …’συγκριτικα’…για να μην μακρυγορουμε !!!.Δες τι εκαναν αυτοι που ονομαζεις προδοτες ,και πως αντεδρασαν στους ΓερμανοΙταλους φασιστες που μας επετεθηκαν !!!.2) Δεςποιοι ηταν εκεινοι που ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ τους ‘προδοτες’ που νομιζεις οτι ηταν !!…3) Δες οι ‘ΣΩΤΗΡΕΣ’ πατριωτες του σημερα, ΤΙΝΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ , και τι ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ !!! ειναι αυτοι που βαζουν ταμπελες ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ Ν.Τ.Π. …ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΑΝ ΟΙ..’ΠΡΟΔΟΤΕΣ’ αυτοι που λες εσυ..,που σου εβαλαν στο μυαλο να ονομαζεις και να πιστευεις !!!….. ΣΚΕΨΟΥ…ΣΥΝΕΚΡΙΝΕ ..ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ !!!!……………Η ιδια Ιστορια επαναλαμβανεται ΤΩΡΑ !!!———–ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ…ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ !!!!!

     • Ανώνυμος says:

      ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ” ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΟΧΟΥΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ! ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ(ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΤΥΜΕΝΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ) ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ(ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΣ). ΕΠΕΙΣΗΣ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΑΡΗΝ ΣΤΗΝ “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ(ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ Ο ΑΚΟΥΣΙΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ). ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η’ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, Ο ΘΑΝΑΤΟΣ! ΑΚΟΜΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΝΩ Η ΔΕΞΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ “ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ”. ΠΑΡ´ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΒΓΗΚΑΝΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΑΝΕ Η´ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΕΙΘΕΙΑ… ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΣΑ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ. ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΗΤΑΝ “ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ” ΚΑΙ “ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ” ΚΑΙ “ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟΣ” ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΕΙΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

 3. Ανώνυμος says:

  ο βασικότερος λόγος που υπάρχει αυτή η σύγχυση των ιδεών είναι γιατί δεν είναι βασικό μάθημα στα σχολεία αλλά από τις συζυτήσεις σε καφενεία. το πρόβλημα είναι η σημειολογία. ο ναζισμός είναι θνικοσοσιαλισμός και είναι ξάδερφος του Κομμουνισμού. αλλά τα πράγματα έπρεπε να τα πιάσουμε από την αρχή όταν πιστεύουμε ότι δημοκρατία είναι το γλέντι σε βάρος του ελληνικού λαού. προσωπική άποψη είναι ο έλληνας πάντα ήταν καπιταλιστής και επειδή δεν του έφταναν όσα είχε γυρνούσε πάντα στον σοσιαλισμό για να αποκτήσει περισότερα, για αυτό υπάρχει και μια ωραιοποίηση της αριστεράς στην ελλάδα. τέλος δεν είναι τυχαίο ότι μετά από της τόσες πολιτικές ήττες το συριζα επιτίθεται στα σύμβολα και στους θεσμούς (όπως και τώρα) σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τον κόσμο του.

  • Νικητας says:

   Τρεις και ο κουκος , ειναι οι Συριζαιοι !!! Μαζωματα της καλιακουδας απο Πασοκομουτρα ρεμαλια , και ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΒΑΜΠΙΡ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ,ΠΟΥ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΕΙ…ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΧΥΛΟ ‘ΣΩΜΑ’ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥ , ΜΠΙΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΦΑΙΜΑΞΗ !!!!!……….Βλεπε Παγκαλο , Φιλη , Βουτση , Βενιζελο και λοιπα καραμπινατα βαμπιρ !!!!

 4. λαζικ says:

  δεν υπαρχουν ελληνες κομουνιστες. ουτε γαλοι ουτε ρωσοι ουτε ολανδοι. απο τη στιγμη που γινεσαι κομουνιστης παυεις να εισαι ελληνας στη συνηδειση(παυεις να εισαι και ανθρωπος) και γινεσαι μελος μιας διεθνους σεκτας φανατικων οπως και οι γιαχωβαδες και οι σλαμιστες. μαθετε τι εστι μπολσεβικισμος και τι επιδιωκει… ειναι ο υπαριθμον ενα θανασιμος εχθρος της πατριδας μας και του λαου μας παλι σημερα. μετα οι τουρκοι και λοιπα κτηνη του πλανητη…

  • Θανασης Γιαννιτσα says:

   Ε ναι και επειδη ο μπολσεβικισμος- λενινισμος ειταν ενα εβρεοκινητο ιδεολογιμα πρεπει οι ελληνες να στραφουν στο αλλο εβρεοκατασκευασμα τον ναζισμο-φασισμο,λες και σ αυτον τον τοπο δεν υπαρχουν εντιμοι,ελληνες να οργανωσουν ενα κρατος σωστο,και δικαιο εξαφανιζοντας ολα τα ρεμαλια που κυβερνισαν μεχρι τωρα και τις ξενοφερτες πολιτικες που εφαρμοστικαν.Αλλα μαλον οι εκαστωτε προδοτικες εξουσιες ειναι και ο καθρεφτης της πληοψηφιας ενος ηλιθιου μιμτικου λαου.Ρε πως ειναι δυνατον τοση βλακεια στα μυαλα ενος λαου που καποτε ταξιδεψε στα αστρα.

 5. Ο ΑΨΗΦΟΦΟΡΟΣ says:

  Σωστο αλλα βαλτε και λιγο παλαια διαθηκη και λιγο ακροδεξια και λιγο κεντρωα κατασταση και λιγο απο ελλαδισταν

  • ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ says:

   Ρε φιλε ποτε δεν ειπε κανενας οτι ο φασισμος ειναι καλος ουτε οτι η παλαια διαθηκη ειναι καλη ουτε το κεντρο αλλα εδω οι αριστεροι προσπαθουν να κανουν το ασπρο μαυρο για αυτους δεν εφταιγε και φταιει ο κομμουνισμος που εγιναν και γινονται εκατομμυρια εγκληματα απο αυτους αλλα εφταιγε ο τσαλιν και ο λενιν μονο ετσι με το σκεπτικο το δικο τους δεν εφταιγε και ο φασισμος για τα εγκληματα που εχει κανει αλλα μονο ο χιτλερ οι κομουνιστες εχουν ξεφυγει τελειως

   • Ανώνυμος says:

    οσο να ναι πιο πολυ μας πονανε τα εγκληματα του χιτλερ που σκοτωσε 1200000 ελληνες(εμμεσα και αμεσα και ποτε δεν μας αποκατεστησε ηθικα η χωρα του χαρη στους δωσιλογους κυβερνητες μας) απο τα εγκληματα του σταλιν και του μαο στις χωρες τους… και μονο που τα συγκρινεις ειναι σαν να δικαιωνεις τον χιτλερ. ποιος χεστηκε για τον κομμουνισμο οταν στην ελλαδα μια ζωη εχουμε καπιταλισμο; μονο οποιος χρειαζεται αποδιοπομπαιο τραγο…

    • ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ says:

     Ρε φιλε δεν δικαιωνω κανεναν χιτλερ εσυ πας να δικαιωσεις τους κομμουνιστες εμφυλιος τι ηταν δεν ηταν εγκλημα των κομμουνιστων;ποσες χιλιαδες ελληνες σκοτωσαν οι κομμουνιστες ξερεις; διαβασε ριζοσπαστη του 35

     https://kars1918.wordpress.com/2012/10/06/zahariadis-theodoridis/

     Ξερεις οτι πολλοι κομμουνιστες αντι να πολεμισουν τους γερμανους το 40 πηδαγαν τους φραχτες και πηγαιναν αλβανια βουλγαρια και στα αλλα αδερφα κρατη για αυτους

     Το κομμονιστικο κομμα δεν εχει ιστορια εχει ποινικο μητρωο αλλα ολοι το εκρυβαν γιατι αραγε μηπως ειναι αυτο σαν κομμα που που θα μας παει στις εσχατες εποχες που θελει η ελιτ μηπως ειναι το κομμα που ειχαν σε εφεδρεια τοσα χρονια για να μην το καψουν; και τωρα ο θειος σαμ κανει παιχνιδι με αυτο το κομμα

     • Ανώνυμος says:

      δεν δικαιωνω κανεναν. κοιταω την ουσια. ο εμφυλιος επιβληθηκε τεχνηεντως απο τις μεγαλες δυναμεις και τους ντοπιους δωσιλογους πολιτικους που, οπως παντα, πουλησαν το λαο και τον αιματοκυλισαν με απαραιτητο μοχλο την τρομοκρατια των γερμανοτσολιαδων της κατοχης. το εαμ δεν ηταν ποτε κομμουνιστικο καθως μετρουσε 2.500.000 ψυχες! ποτε το κκε δεν ξεπερασε το 9% μεχρι το 1936(που ειχε παρει 5,7% με 73.000 ψηφους) που ο βασιλιας, μεσω του σκυλου του μεταξα, το εβγαλε παρανομο(για να εχεις να λες εσυ σημερα για ποινικα μητρωα και τετοια…). και ποσοι απο αυτο το 5.7% ηταν οι κομμουνιστες που “φυγανε σε φιλικα καθεστωτα”, οπως λες, οταν ο ζαχαριαδης(αν και σκυλος και αυτος της κομμουνιστικης διεθνους και καπελωτης των αγωνων για λογαριασμο ξενων συμφεροντων) μεσα απο τη φυλακη το 1940, καλει με επιστολη του το λαο να συστρατευτει με το καθεστως μεταξα και να πολεμισει τον φασισμο με καθε κοστος; κατσε να διαβασεις ιστορια γιατι ετσι δεν κανουμε τιποτα… το ευκολο ειναι να κατηγορεις τους συμπολιτες σου για οτι σου συμβει. συμφωνω οτι ο συριζα ειναι μαριονετα των ξενων οπως και καθε αλλο κομμα που πατησε ποτε στην ελληνικη βουλη. και τελος προσεχε γιατι τελικα ολοι οι βιαιοι διαμελισμοι και εθνικες καταστροφες εχουν γινει(διεθνως) επι “εθνικιστικων” ακροδεξιων κυβερνησεων… και αυτο ειναι γεγονος. τωρα ειμαστε στο προτελευταιο σταδιο…

     • ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ says:

      Φιλε μου στον μελιγαλα οταν σφαζαν αθωους πολιτες γυναικοπαιδα οι περισσοτεροι αυτοι που τους εσφαζαν ειχαν τα σφυροδρεπανα για σημαια οταν διαβαζεις ιστορια να την διαβαζεις χωρις τα κοκκινα γυαλια ξεχνας ποσες εθνικες καταστροφες και βιαιοι διαμελισμοι εγιναν επι κομμουνιστικων κυβερνησεων;

     • Ανώνυμος says:

      εχω διαβασει για το μελιγαλα απο ολες τις πηγες. ουτε κοκκινα, ουτε μπλε, ουτε πρασινα γυαλια. μονο τα γεγονοτα. θυματα εκτελεσεως γυναικοπαιδα: 0(μηδεν). με βαση ολες τις πηγες, “νικητων” και “ηττημενων” του εμφυλιου. τελος. και δε πα να γραψανε σε μια πλακα οι αμετανοητοι απογονοι των προδοτων ο,τι ονομα παιδιου και γυναικας βρηκανε ευκαιρο(λογω και της κατοχης) για να δικαιολογησουν τη βλακεια τους, κανεις σοβαρος ερευνητης και ιστορικος δεν βρηκε τιποτε να το στηριζει, ουτε καν εναν αυτοπτη να το υποννοει(και μη μου πεις για τα προσφατα βιντεο της χ.α. με τη φωνη ενος γερου να μιλαει ανονυμα και να λεει οτι του κατεβει- τα ξερω και ειναι θλιβερα και γελοια ταυτοχρονα). ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ: στο μελιγαλα λοιπον, οι ντυμενοι γερμανοι ταγματασφαλιτες(προδοτες με βαση και την επισημη συμφωνια της καρζετας που ειχε υπογραφει μεταξυ των εκπροσωπων των αντιστασιακων οργανωσεων ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ υπο την επιβλεψη βρετανικων στρατιωτικων δυναμεων) ειχαν την επιλογη να παραδοθουν ειρηνικα στους αντιστασιακους(που οπως ειπαμε εκπροσωπουνταν επισημα ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ), με εγγυηση και των αγγλικων δυναμεων και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, και να δικαστουν απο το ελληνικο κρατος(δηλαδη την ελληνικη σημαια και μονο). αντ´άυτου προτιμισαν να πολεμησουν ταμπουρωμενοι μεσα στην πολη χυνοντας και αλλο ελληνικο αιμα ανθρωπων που ειχανε επιζησει αγωνιζομενοι χρονια στα βουνα κατα του κατακτητη. πως σκατα το δικαιολογεις αυτο;;; με μπαρουφες για φλαμπουρα με σφυροδρεπανα;;; ισως αν παραδινονταν οι γερμανοτσολιαδες, πολλοι απο αυτους να απαλλασονταν απο τα επισημα δικαστηρια λογω βλακειας οπως πλειστοι αλλοι συναδελφοι τους, αλλα ειτε λογω κακιας ειτε λογω βλακειας την ζημια την κανανε ολοι τους. εδω χαθηκαν τοσοι και τοσοι πατριωτες και δεν αναγνωριστηκαν απο τους γερμανους ακομα εξαιτιας καποιων τετοιων “ελληνων” προδοτων… ΤΕΛΟΣ στην ελλαδα οποιον εθνικο διαμελισμο και να παρεις ηταν παιδι δεξιων κυβερνησεων και βασιλικων. αρα να αφησουμε το αστειακι περι αριστερων και δεξιων και να δουμε πως θα γλυτωσουμε απο τους προδοτες ξενοδουλους γενικως. τωρα ειναι ο συριζα και πρεπει να φυγει. αλλα να ερθει κατι καλυτερο και οχι παλι φολα που σιγουρα θα τη φαμε με τετοια μυαλα. ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ.

     • Ανώνυμος says:

      ποιοι αριστεροι και δεξιοι ρε;;; διαβασε τι σου εγραψα και τραβα ψαξε μονος σου. οχι τα ετοιμα σερβιρισμενα του καθε λαλακα. αυτα τα βιντεο ελεγα οτι ειναι θλιβερα ξαι γελοια… εχει και αλλο ενα που ξεχασες, οπου μια χρυσαυγητισσα παει να βαλει στο στομα ενος γερου αυτοπτη, που συνεντευξιαζει, λογια για γυναικοπαιδα και αθωους και κοντευει να του ερθει εμφραγμα του ανθρωπου… ειναι ντροπη να πεφτεις στη λουμπα των ηλιθιων… αν δεν μπορεις να εισαι δικαιος καλυτερα καταπιε την χολη σου γιατι στο τελος μπορει και να φερεις κομμουνισμο με τις μαλακιες σου…

 6. Θανασης Γιαννιτσα says:

  Ολοι οι ηλιθιοι πανιβλακες δηθεν ελληνες βλεπουν την πλατονικη ιδεα της κοινοκτημοσινης και της συλογικης συνηδεισης σαν εχθρο και φοβουνται μια ιδεολογια που δεν υπαρχει και δεν κυβερναει σε κανενα κρατος της γης ουτε καν β.κορεα, η την κουβα,για και εκει δεν υπαρχει ισονομια και δικαιοσυνη,Ενω δεν βλεπουν τον κυνδινο στο εγω, το ατομικο συμφερον την βολεψια και το χρημα την δουλια και εκμεταλευση του φασισμου – καπηταλισμου που δηλητιριασε τις συνειδησεις σχεδον ολων των ανθρωπων του πλανιτη,και κυβερναει ο καπι ταλισμος- φασισμος σε 350(δηλ.ολες)της χωρες του πλανιτη εδω και αιωνες.Κατα τα αλλα οι ανοητοι βλακες φτωχοφασιστες νομιουν οτι θα πεθανουν προωρα μονο απο εαμικο κονσερβοκουτι,η απο τις σφαιρες καποιου αλου βλακα γειτονα μεμετη,και οχι απο καποια αρρωστια γιατι δεν εχουν χρηματα για ιατρο ουτε απο πεινα και εξαθλιωση, ουτε απο καταθληψη γιατι ο καπηταλισμος τους στερει και το δικαιωμα στην εργασια και στις στοιχειωδεις αναγκες της ζωης,Πιστευουν οι μουντρουκοι οτι το 4ραιχ,των φασιστοπιταλιστων κεφαλαιοκρατων τραπεζιτων ντοπιον και ξενων και του παγκοσμιου χρηματοπιστωτηκου συστηματος θα ειναι σκετη ευτυχια ολο αγαπη ανθρωπισμο και καλοσυνη.

 7. PANDAROS says:

  ποια αριστερα ρε,……..ποτε εχει ιδεολογικη ηγεμονια η αριστερα και δεν το ξεραμε?…χαχχαχχαχαχχα…….τι ειναι αυτα που γραφεις?………..ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΑΡΟΥΛΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ!!!!!!!!…………….η αριστερα ειναι ουτοπια,οπως εχω γραψει πολλες φορες, η αριστερα ειναι για τις ιδεες αλλα το κουμαντο το κανει το χαρτακι!!!……….η παγκοσμοποιηση ειναι αριστερη ιδεολογια?….χαχαχχαχχαχ πες μας ναι,για να γελασει και το παρφαλο κατσικι….χαχχαχαχχαχαχαχχαχαχχαχαχ………ο νεοφιλευθερισμος που ζουμε σημερα ειναι αριστερη ιδεολογια?………..ξαναπες μας ναι, να ξαναγελασουμε ολοι εδω στα κατοχικα….χαχχαχαχαχχαχαχαχχα……………………………………………………που ζΟΥΣΕΣ ρε μπαρμπα, στον Αρη? ΚΑΙ ΗΡΘΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΗ?……………………………………..Ολα τα αδεξοδα του καπιταλισμου τα φορτωνεις στην αριστερα!!!!………Η Αριστερα φταει που μειωνονται τα κερδη των αστων απο τις μαλακιες που κανουν και αυτοι τα φερνουν ισα βαρκα ισα πανι απο τους μισθους και τις συνταξεις του λαου?…………ΠΟΣΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ?……………………………………..μια ζωη οι ιδιες μαλακιες………….χανει κερδη μια πολυεθνικη,απο λαθος επενδυσεις η απο μια συγκυρια και μετα κλεβει τους εργαζομενους για να μην χασει την κερδοφορια της ……και υστερα τα φορτωνει στην αριστερα!!!!………………………και εχουμε τους παπαγαλους σαν και εσενα να μας αναμασας τα ΞΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ………………………βρε ουστ απο εδω!!!!!………………..τσατσε του συστηματος,που μας γραφεις για”””ελληνοφωνες μαζες””’!!!………………ΕΧΟΥΜΕ ΠΗΞΕΙ ΑΠΟ ΕΛΙΤΙΣΜΟ……..ΝΑΣΟΥΝ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ Η Ο ΑΡΙ……δηλαδη οι ναυρχιδες της σκεψης της αρχουσας ταξης της αρχαιας Αθηνας,να πως ΠΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ……αλλα εσυ ρε εισαι ενας παπαγαλος……….γερασε ο Ανδριανοπουλος και ακολουθεις τα βηματα του εσυ…………..αντε χασου ρε νουμερο

 8. ΘΎΜΑ ΠΟΥ ΌΛΑ ΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ΜΕ ΕΊΧΑΝ ΤΟΥ ΚΛΌΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ .. says:

  Ξεκινήστε την επανάσταση όσοι αισθάνεστε αδικημένοι γιατί σας λήστεψαν … γιατί δεν θα σας ακολουθήσω διότι δεν είχα ούτε έχω τίποτα για να με ληστέψουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *