Απαγορευμένες σχέσεις: Η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά ΑΙΜΟΜΙΞΙΑΣ στην Ευρώπη παίρνει μέτρα

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Παγκόσμια πρωτοτυπία ή αναγκαστικά μέτρα προστασίας απέναντι στα περιστατικά αιμομιξίας που καθιστούν την Ισλανδία τη χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά σεξ μεταξύ συγγενών;

Πώς θα ένιωθες αν κάθε φορά που γνώριζες μια άγνωστη σε κάποιο μπαρ και ήθελες να την προσεγγίσεις, χτυπούσε ειδοποίηση στο κινητό σου να απομακρυνθείς λόγω… πιθανής αιμομιξίας;

Αυτό ακριβώς ζουν οι Ισλανδοί πολίτες, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων έχει ήδη βρεθεί στο κρεβάτι με συγγενή του χωρίς καν να το γνωρίζει.

Και να πώς έχουν τα πράγματα. Ο συγκεκριμένος λαός κατέβηκε τον 8ο αιώνα στη χώρα της Ισλανδίας από τις νορβηγικές και τις κελτικές αποικίες, με τα 2/3 του συνολικού πληθυσμού –ο οποίος σήμερα αγγίζει τις 335.000- να εδρεύουν στο Ρέικιαβικ, την εντυπωσιακής ομορφιάς ισλανδική πρωτεύουσα. «Κανένα πρόβλημα», θα σκεφτείς.

Μέγα λάθος. Διότι οι Ισλανδοί έχουν μία πολύ βασική ιδιαιτερότητα. Τα ονόματά τους δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αυτά των προγόνων τους. Σε αντίθεση με τους περισσότερους λαούς, εκείνοι δεν φέρουν το ίδιο επίθετο με τους συγγενείς τους. Κανένα πατρώνυμο ή μητρώνυμο δεν ακολουθεί τα παιδιά ως «σφραγίδα» στη ζωή τους. Κάθε παιδί χρησιμοποιεί ως επίθετο το μικρό όνομα του πατέρα του. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Μαμά, μπαμπάς, παιδιά, θείοι, εγγόνια και ξαδέρφια έχουν όλοι μεταξύ τους άσχετα ονόματα, κάτι που πρακτικά μπορεί να τους οδηγήσει στο κρεβάτι ακόμα και με στενό τους συγγενή χωρίς καν να το υποψιάζονται. Η χώρα τους εξάλλου, είναι αρκετά μικρή.

Η λύση, όμως, βρέθηκε αρκετά χρόνια πριν. Και όλα τα χρωστούν στο… Android τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν προγραμματιστές από το «Sad Engineers Studios» πήραν την απόφαση να δημιούργησαν το ÍslendingaApp SES (Beta), μια εφαρμογή Android, η οποία αντλώντας πληροφορίες από την online βάση γενεαλογικών δεδομένων -στην οποία βρίσκονται στοιχεία (απογραφής και εκκλησιαστικά έγγραφα) περισσότερων από 720.000 Ισλανδών που γεννήθηκαν έως και 1.200 χρόνια πριν-, προειδοποιεί τους χρήστες κάθε φορά που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από κάποιον συγγενή τους.

Βασική προϋπόθεση, να έχει και ο άλλος κατεβασμένη την ίδια εφαρμογή, η οποία ζητώντας τα στοιχεία σου, εντοπίζει πιθανούς κοντινούς συγγενείς σου απλά και μόνο με ένα ελαφρύ «bump» της συσκευών των δύο ενδιαφερόμενων.

makeleio.gr

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *