Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ :Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΤΤΑΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ , ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ , ΤΟ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΣΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ .

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΚΑΠΟΥ, ΠΡΩΤΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ, ΟΤΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025, ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΗΣ, ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ (ΕΑΑΑΕΣ) ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

1. ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΥΡΙΩΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ (ΑΠΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ), ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΧΙΙ ΜΕΡΑΡΧΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΜΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΧΙΙ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ, ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΝΑΙ, ΛΕΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΟΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΟ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΣΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ (ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 2), ΤΟΥ ΔΚΤΗ ΤΗΣ ΧΙΙ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΤΙ… ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ… ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ…. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ…. ΣΩΣΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ; 4-5 ΜΗΝΕΣ ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΗΔΗ ΑΝ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ Η ΠΙΟ ΠΑΝΩ. ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΑΣ.

2. ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝΔΙΑ, ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΟΥΠΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΙΔΗ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, Η… “ΜΟΝΑΔΙΚΗ” ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ….

ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ, ΕΦΟΣΟΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ….

3. ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΜΕΝΣ Κ. ΗΛΙΑ ΚΟΛΛΥΡΗ, ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΡΩΤΑ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ Κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΡΑΓΓΗ.

4. ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ Κ. Κ. ΑΝΘΙΜΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟ ΔΡΑΣΗ, ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΙΙ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

5. ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΖΑΜΠΟΥΚΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΚΤΗ ΤΗΣ ΧΙΙ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΘΕΜΑΤΑ.

6. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

7. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ.

ΟΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ (ΕΑΑΑΕΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΜΗΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ.

ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ….

Πάμε να αναλύσουμε αρχικά, τους λόγους για τους οποίους η ΧΙΙ Μεραρχία αυτή την στιγμή, βρίσκεται ΤΡΑΓΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, μισό βήμα πριν από το ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ και το λεγόμενο POINT OF NO RETURN, (ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝΔΙΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ), καθώς και την ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ, της τοποθέτησης ως Δκτη της, του Υποστράτηγου Γάκη Κωνσταντίνου και κατόπιν, να προτείνουμε και κάποιες…. “ΛΥΣΕΙΣ”.

Στις 17 Ιανουαρίου 2025 λοιπόν και μετά από τις έκτακτες κρίσεις, η ηγεσία του Ελληνικού στρατού και συγκεκριμένα το ΑΣΣ (Ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο), αποφάσισε να τοποθετήσει Δκτη της ΧΙΙ Μεραρχίας, τον Υποστράτηγο Γάκη Κωνσταντίνο, ο οποίος μέχρι τώρα θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους Αξιωματικούς για καθήκοντα διοίκησης, κάτι το οποίο όμως στην πορεία, αποδείχθηκε ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ, ως προς την τοποθέτηση του ως Δκτη ΧΙΙ Μεραρχίας για τους παρακάτω λόγους:

1. Μηδενική γνώση της περιοχής ευθύνης του. Ως γνωστόν, ο Υποστράτηγος Γάκης Κωνσταντίνος, διέπρεψε ως Αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων, αριστεύοντας σε πολλαπλά σχολεία ειδικών δυνάμεων σε Ελλάδα και εξωτερικό και διατελώντας με επιτυχία και ως Δκτης σε πολλές μονάδες και σχηματισμούς ειδικών δυνάμεων στην Ελλάδα, αλλά στο Νομό Έβρου, ΤΟΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΟ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Και δεν μιλούμε για προσωρινή άσκηση που μπορεί να είχε παλαιότερα επισκευτεί την περιοχή ο Υποστράτηγος. Ο Νόμος Έβρου λοιπόν, καθώς είναι ο κρισιμότερος στην Ελλάδα λόγω της επιχειρησιακής του αποστολής, έχει ΚΡΙΣΗΜΗ και επιτακτική ανάγκη από Αξιωματικούς που έχουν ήδη υπηρετήσει πολλάκις στην περιοχή και την γνωρίζουν καλά, διότι αν έχετε ακουστά, ακόμα και ένας Δκτης μονάδας, όταν τοποθετείται για 2 χρόνια, τον πρώτο χρόνο μαθαίνει την μονάδα του, το προσωπικό του ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ, και τον δεύτερο χρόνο διοικεί πραγματικά, συνδράμοντας στην βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της μονάδας του.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

Στον ένα και μοναδικό χρόνο που του ανατέθηκε η διοίκηση (όπως ακριβώς συμβαίνει κάθε χρόνο φυσικά), χωρίς όμως ο συγκεκριμένος να γνωρίζει τον τομέα του; Παράλογες απαιτήσεις και διαταγές, οι οποίες όχι απλά δεν έχουν συνδράμει μέχρι τώρα στην αναβάθμιση και την βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων της Μεραρχίας, αλλά την υποβάθμιση, την οποία θα εξηγήσουμε αργότερα, αλλά έχουν σταθεί αιτία να δαπανηθούν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ, από τα ταμεία του Γενικού Επιτελείου, όπου όπως όλοι ξέρουμε, είναι περιορισμένα. Με μία μικρή έρευνα στις δαπάνες του 4ου επιτελικού της ΧΙΙ Μεραρχίας, αλλά και των υφιστάμενων Ταξιαρχιών, μπορεί το Γενικό Επιτελείο να διαπιστώσει τον παραπάνω ισχυρισμό και για το που πήγαν τα χρήματα.

2. Απρεπή, απαξιωτική, αλαζονική, άξεστη, πιεστική και υβριστική συμπεριφορά ως προς όλους τους ανώτερους αξιωματικούς του, κοινώς ως BULLING. ΝΑΙ…. δεν συμβαίνει μόνο στα σχολεία με τους μαθητές, όπως παρατηρούμε όλοι από την επικαιρότητα. Ως ειδικοδυναμίτης αξιωματικός, ο Υποστράτηγος Γάκης Κωνσταντίνος, προφανώς…. έτσι έχει μάθει να φέρεται στους κατωτέρους του μέχρι τώρα….

Περιλαμβάνει λοιπόν η παραπάνω συμπεριφορά του, επιτελείς της ΧΙΙ Μεραρχίας, επιτελείς της 23 Ταξιαρχίας, τον Δκτη της 23 Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Σαραφίδη Παντελεήμων, επιτελείς της 31 Ταξιαρχίας, τον Δκτη της 31 Ταξιαρχίας Ταξίαρχο ΤΣΟΤΑΚΟ ΣΤΕΦΑΝΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ, μεταδίδει και ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ το bulling που δέχεται από τον Υποστράτηγο Γάκη Κωνσταντίνο και στους δικούς του Δκτες μονάδων (εκτεταμένη και με το παραπάνω ανάλυση όπως το παρόν άρθρο, σχετικά με την παρόμοια συμπεριφορά του Ταξίαρχου Τσοτάκου Στέφανου, καθώς και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ, θα γίνει σύντομα σε διαφορετικό άρθρο. Έρχεται και η δική σου σειρά) και τέλος, σε πολλούς άλλους Δκτες μονάδων της Μεραρχίας.

ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ;

Ασφυκτική πίεση για την άμεση εκτέλεση διαφόρων παράλογων και παρανοϊκών διαταγών και δραστηριοτήτων, πάρα την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ έλλειψη προσωπικού των μονάδων, με τελικούς καταλήκτες της πίεσης, τα μικρά σε βαθμό, αλλά όχι σε ηλικία και υποχρεώσεις και οικογενειάρχες στελέχη, όπως οι ΕΠΟΠ, ΕΜΘ, ΑΣΣΥ καθώς επίσης ΛΟΧΑΓΟΙ ΣΣΕ των διαφόρων μονάδων οι οποίοι έχουν ξεχάσει τι θα πει ωράριο λόγω των υπεραυξημένων πολλαπλών καθηκόντων τους, καθώς έχουν χρεωθεί και λόχους και γραφεία ταυτόχρονα και δεν εννοούμε 1+1 αλλά αρκετά περισσότερα, αλλά και τους κληρωτούς στρατιώτες.

ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

Α) Βροχή καταγγελιών τους τελευταίους μήνες μεμονωμένων, αλλά σοβαρών περιστατικών, ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΥΡΙΩΣ, τα οποία αφορούν την ΧΙΙ Μεραρχία και την 31 Ταξιαρχία, τα οποία γνωρίζει ήδη το Γενικό Επιτελείο και κάνει ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ, τα οποία όμως ντροπιάζουν το ήθος και την ένδοξη ιστορία των ενόπλων δυνάμεων ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ και εκτιθέμεθα στους Έλληνες πολίτες συνεχώς, ανεπανόρθωτα (τα βλέπετε και στις εισαγωγές σχολών), γιατί έχει ήδη αρχίσει να μας γυρίζει boomerang.

Β) Καταπάτηση και με το παραπάνω, ανθρωπίνων εργασιακών δικαιωμάτων, σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα και σύμφωνα με τους νόμους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να υλοποιηθούν οι παράλογες δραστηριότητες που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, ο Υποστράτηγος Γάκης Κωνσταντίνος, ο οποίος φυσικά, δεν θέλει να δυσαρεστήσει την ιεραρχία γιατί έχει… ΒΛΕΨΕΙΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ, πάρα την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ με τρόπους όπως…:

Ακυρώσεις πολλαπλών προγραμματισμένων αδειών στελεχών και κληρωτών στρατιωτών, ακυρώσεις αδειών στελεχών ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ σε κανονική άδεια και απαίτηση επιστροφής τους, στις μονάδες τους από τους Δκτες των μονάδων τους, κάτι το οποίο έχει δικαίωμα να κάνει μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μετά από κοινοποίηση σχετικού εγγράφου και λόγω κάποιου σοβαρού Εθνικού ζητήματος, μη καταβολή των προβλεπόμενων απαλλαγών (να σημειώσουμε εδώ ότι οι 24ωρες υπηρεσίες, δεν αποζημιώνονται ως υπερωριακή απασχόληση), μετά από 24ωρη υπηρεσία, κάτι το οποίο θεσπίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλαπλά στελέχη, αξιωματικοί και οπλίτες, που έχουν μαζέψει περισσότερες από 20 με 30 απαλλαγές και η μη καταβολή απαλλαγών μετά από 8ωρη συνεχόμενη ολονύκτια υπηρεσία, προκειμένου να υλοποιηθούν διάφορες δραστηριότητες όπως συνήθως η ενεργοποίηση της ΔΑΑ, τα οποία όμως κατόπιν, δημιουργούν ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, για την πρόκληση σοβαρού αυτοκινητιστικού τροχαίου δυστυχήματος, αφού όλοι αυτοί οι άνθρωποι, εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι δραστηριότητες της μονάδας μεσημέρι προς απόγευμα, θα πρέπει να οδηγήσουν τα αυτοκίνητα τους, προκειμένου να επιστρέψουν στο σπίτι τους για να ξεκουραστούν. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν πολλά στελέχη που έχουν ακόμα σχεδόν ατόφια, ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ….

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ… ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΣΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΕ ΓΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΑΞΙΑΡΧΕ ΤΣΟΤΑΚΟ ΣΤΕΦΑΝΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ 1000% ΣΙΓΟΥΡΟΙ, ΟΤΙ Ο ΞΕΝΥΧΤΗΣΜΕΝΟΣ ΕΠΟΠ, ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΛΠ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΜΕΣΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΞΑΓΡΥΠΝΟΣ ΟΔΗΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ; ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΩΣ;

Γ) Πολλαπλές αναβολές θητείας κληρωτών στρατιωτών μη μπορώντας να αντέξουν το 20-25 μέσα μία έξω στην καλύτερη, ώστε να… “βγουν” οι υπηρεσίες της κάθε μονάδας που… “ΨΥΧΟΡΑΓΕΙ” από προσωπικό, το οποίο φυσικά υπάγεται στην ΧΙΙ Μεραρχία.

ΤΟ ΡΕΖΟΥΜΕ;

Από εδώ και στο εξής, όλα τα στελέχη των περισσότερων μονάδων της Μεραρχίας, θα περνούν από ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ προκειμένου να πάρουν ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ…

Α) Θα εξετάζεται σοβαρά, η εκάστοτε αίτηση τους για κανονική ή μικράς άδεια εκτός τομέα ευθύνης. Υπηρετείς πχ στον Έβρο και θέλεις άδεια για Αθήνα; Θα περάσεις από ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΡΙΣΗ.

Β) Άδεια μικράς διαρκείας; Θα περιλαμβάνει και αργίες, ώστε να βρίσκεσαι στην μονάδα σου περισσότερες εργάσιμες μέρες.

Γ) ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΕΩΝ για Σαββατοκύριακο ή αργίες; Σε κάποιες μονάδες καταργήθηκε εντελώς. Σε μία μονάδα ξαφνικά, χάθηκε και κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται και στις υπόλοιπες, θα πρέπει να υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος ώστε να απομακρυνθείς από την φρουρά ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ χωρίς να έχεις υπηρεσία.

Δ) Απαλλαγή μετά από υπηρεσία; ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΡΙΣΗ, για το τι ακριβώς την θέλει το κάθε στέλεχος ξεχωριστά και με τόσο χαμηλή επάνδρωση… λίγο δύσκολο να την πάρει. Και κάπως έτσι μαζεύονται οι 20-30 απαλλαγές.

Ε) ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ; Πρώτα θα πρέπει να κρίνει ο εκάστοτε Δκτης της μονάδας την σοβαρότητα του εκάστοτε προβλήματος υγείας και κατόπιν θα γίνεται η επίσκεψη του στελέχους στον γιατρό. Πήγες στον γιατρό πχ στο ΣΤΕΠ αλλά δεν είναι εκεί; Μα θα πρέπει και αυτός από εδώ και στο εξής, να συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες. Ήταν εκεί και σε εξέτασε και σε έκρινε ο γιατρός ελεύθερο υπηρεσίας; Δεν πειράζει, ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ στην Χ Ψ δραστηριότητα κανονικά, ΟΣΟ ΑΡΡΩΣΤΟΣ και αν είσαι. ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ, έχει συμβεί πολλές φορές τους τελευταίους μήνες σε διάφορες μονάδες της Μεραρχίας με κάποια στελέχη να βρίσκονται λίγο πριν την λυποθυμία. ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΚΤΕΣ… ΕΧΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ; ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ… ΠΟΣΟ; Από βδομάδα σε βδομάδα. Είσαι γυναίκα και βασανίζεσαι με τα γυναικολογικά σου και θέλεις να πας στον γυναικολόγο; ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ μέχρι να τελειώσουν όλες οι δραστηριότητες. Πρέπει να πας τα παιδιά στο σχολείο; Θα χρεωθείς άδεια.

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ…. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ… ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ;

Από εδώ και στο εξής, η ενεργοποίηση της ΔΑΑ, μετά από διαταγή του Δκτη ΧΙΙ Μεραρχίας Υποστράτηγου ΓΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ καθώς και του Δκτη 31 Ταξιαρχίας Ταξίαρχου ΤΣΟΤΑΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, θα γίνεται μία φορά κάθε εβδομάδα και κάθε εβδομάδα και μόνιμα, που συνεπάγεται, όοοολα τα παραπάνω ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Η ενεργοποίηση όμως περιλαμβάνει και την προετοιμασία, όπου ΠΑΛΙ δεν θα πρέπει να λείπει κανείς.

ΑΣ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ…

Γιατί παράλληλα και ταυτόχρονα, θα πρέπει να τηρηθεί και το υπόλοιπο πρόγραμμα των μονάδων και των υπομονάδων όπως η εκπαίδευση, ασκήσεις που έρχονται, όπως ο Παρμενίωνας, νυχτερινό τετραήμερο, νυχτερινή αστραπή, Γοργώ, επάνδρωση φυλακίων, επάνδρωση παρατηρητηρίων, επάνδρωση άμμονησίδας, επάνδρωση Αίνου, διάφορες βολές, περιπολίες σε όλο τον τομέα ευθύνης του ποταμού Έβρου που αποτελείται από δεκάδες χιλιόμετρα και απαιτεί πολλαπλά στελέχη και κληρωτούς στρατιώτες, εργασίες αμυντικής οργάνωσης, αναγνωρίσεις, συντήρηση, τριμηνιαία προληπτική συντήρηση, επιδείξεις και παρελάσεις, διάφορες καθημερινές προγραμματισμένες κινήσεις, επισκευές σε βλάβες των μέσων, διάφορες εργασίες επισκευής και συντήρησης εγκαταστάσεων καθώς και πολλά άλλα.

ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΟΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΜΕ 15-20 ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ΜΟΝΑΔΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ…. ΓΙΝΕΤΑΙ; Πραγματικά, ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ, σαδιστικές και τραγικές καταστάσεις που θυμίζουν εποχές ΧΟΥΝΤΑΣ….

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1:

Όλα αυτά συμβαίνουν, προκειμένου οι μονάδες εκστρατείας να μαζέψουν 50 άτομα περίπου +- η κάθε μία, γιατί από τόσα άτομα αποτελείται η ΔΑΑ και οι υπομονάδες… αρκετά ακόμα λιγότερα άτομα, δηλαδή περίπου τα μισά και λιγότερα. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΗΛΑΔΗ. Με κομμένες άδειες, απαλλαγές, διαθέσεις και αποσπάσεις, να προσπαθούμε να μαζέψουμε 50 άτομα… Για πες μας Υποστράτηγε Γάκη Κωνσταντίνε, αλλά κι εσύ Ταξίαρχε Τσοτάκο Στέφανε, νιώθετε περήφανοι για αυτό;

Όταν οι μονάδες πεζικού το 1990, όταν εσύ βγήκες από την σχολή ως Ανθυπολοχαγός Υποστράτηγε Γάκη Κωνσταντίνε, διέθεταν, τουλάχιστον 400 κληρωτούς στρατιώτες και άλλα 80 περίπου στελέχη, χωρίς να υπάρχουν αποσπάσεις, όλοι ήταν εκεί παρόντες, ενώ τώρα προσπαθείς να μαζέψεις 50 άτομα κόβοντας τα πάντα; Και μόνο για την προετοιμασία και την ενεργοποίηση της ΔΑΑ; ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑΜΕ; ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ; ΠΩΣ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ; Πως νιώθεις λοιπόν;

Μήπως δεν νιώθεις τίποτα γιατί σε 4-5 μήνες παραδίδεις; Θυμάσαι εκείνες τις εποχές που ήσουν νεαρός, όταν οι Δκτες έλεγαν μία λέξη ή οποία ήταν… “ΠΕΛΕΚΥΣ” τι συνέβαινε; Η μονάδα σε 2-3 ώρες ήταν ολόκληρη έξω με όλα τα οχήματα και φορτωμένη με τα πάντα και στους χώρους τελικού προορισμού; Το θυμάσαι; Ενώ τώρα; Πόσες… “μέρες” χρειάζεσαι για να το κάνεις αυτό; Η μήπως πλέον δεν μπορείς να το κάνεις καθόλου;

3. Υποβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της ΧΙΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΜΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ;

Α) Με την μείωση της συνολικής δύναμης της Μεραρχίας τουλάχιστον κάτα 10% μόνο από τις 17 Ιανουαρίου ναι και μετά. Περισσότερες από 100 παραιτήσεις, που περιλαμβάνουν και πολλούς αξιωματικούς απόφοιτους της σχολής Ευελπίδων, συνολικά μετράει η ΧΙΙ Μεραρχία μόνο το διάστημα που είναι Δκτης ο Υποστράτηγος Γάκης Κωνσταντίνος. Σημειώστε κάπου, πόσες ακόμα παραιτήσεις θα υπάρξουν, μέχρι να παραδώσει την σκυτάλη ο Υποστράτηγος Γάκης Κωνσταντίνος. Σημειώστε επίσης, ότι ένα σημαντικό ποσοστό παραιτήσεων, προέρχεται από την 31 Ταξιαρχία με Δκτη τον Ταξίαρχο Τσοτάκο Στέφανο.

Ακόμα περισσότερο μειώθηκε η δύναμη της ΧΙΙ Μεραρχίας, μετά από τις μεταθέσεις του καλοκαιριού, όπου όλοι βάζουν λυτούς και δεμένους προκειμένου να φύγουν από μονάδες που επικρατούν τέτοιες ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ συνθήκες. Επίσης, υπάρχουν και οι αποστρατείες, οι οποίες όχι απλά δεν είναι λίγες, αλλά τα νεοτοποθετημένα στελέχη είναι πάντα λιγότερα από αυτούς.

Προσθέστε σε όλα τα παραπάνω και τις αυξημένες αναβολές των κληρωτών στρατιωτών και το 10% που προαναφέραμε, αρχίζει να φαντάζει αρκετά λίγο…

Β) Κατακόρυφη είναι και η αύξηση των βλαβών σε άρματα μάχης, πυροβόλα, τυφεκιοφόρα όπλα και πολυβόλα, ασυρμάτους, ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ, οπλισμό και τροχοφόρα οχήματα σε όλες τις μονάδες της ΧΙΙ Μεραρχίας, εφόσον το αρμόδιο προσωπικό για την συντήρηση τους και την επισκευή τους, απουσιάζει μόνιμα σε άλλες δραστηριότητες και υπηρεσίες. Συντήρηση Παρασκευής; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αυτό που δεν μπορεί να αναλογιστεί όμως η ηγεσία, είναι η ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ αύξηση των ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ που θα απαιτηθούν, προκειμένου να επισκευαστούν όλες αυτές οι βλάβες, κάτι το οποίο όπως καταλαβαίνετε, δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.

Επίσης, 50% με 70% όλων των αρμάτων, πυροβόλων και τροχοφόρων οχημάτων, ακινητεί από μπαταρίες, λάστιχα, ερπύστριες, έλαια, αντιπηκτικά (σε λίγο έρχεται χειμώνας κύριοι. Τι θα γίνει; Θα σπάσουν οι κινητήρες από έλλειψη και αντικατάσταση αντιπηκτικών;) και φίλτρα και παράλληλα, κανένα από όλα αυτά τα οχήματα και άρματα, δεν έχουν αλλάξει λάδια και φίλτρα τουλάχιστον τα τελευταία 3-5 χρόνια. Που σημαίνει βάση νομοθεσίας, ότι ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, αλλά ότι όλα αυτά τα οχήματα και άρματα μάχης και πυροβόλα, θα πρέπει όπως είπαμε ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, να ακινητοποιηθούν. Θα τα υπογράψεις και θα πάρεις την ευθύνη εσύ Υποστράτηγε Γάκη Κωνσταντίνε προκειμένου να κινηθούν πχ για την ενεργοποίηση της ΔΑΑ, τον Παρμενίωνα και τις καθημερινές κινήσεις; Ε… δε νομίζουμε. Μήπως εσύ Ταξίαρχε Τσοτάκο Στέφανε;

Γ) Απαρχαιωμένα μέσα και… “απαρχαιωμένο” προσωπικό. Από 40 έως 60 χρονών οχήματα και άρματα και πυροβόλα με πολλές βλάβες και πολλά προβλήματα όπως προαναφέραμε, όταν ο… “γείτονας” που τον κοροϊδεύουμε γιατί υποτίθεται ότι δεν έχει να φάει, έχει αναπτύξει την δική του πολεμική και αμυντική βιομηχανία.

Γερασμένο προσωπικό με τον μέσο όρο ηλικίας σε όλα τα στελέχη, να βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα 40 με 45 έτη με αρκετά στελέχη να βρίσκονται ήδη στην ηλικία των 50 και άνω. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝΔΙΑ;

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ. ΑΠ’ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΠΕΡΙΦΙΜΑ.

ΔΗΛΩΣΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 16.000 ΕΠΙΛΟΧΙΕΣ ΚΑΙ 800 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΒΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΑΡΧΙΚΑ, ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΤΕ ΕΝΑΝ 100% ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ. ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΡΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020. ΓΙΑ 10 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕ 15-20 ΠΑΡΟΝΤΕΣ; ΑΡΑ; ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΓΙΑ 10 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΟΠ ΚΑΙ ΟΒΑ; ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ… “ΦΙΑΣΚΟ” ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΠΟΣΟΙ ΑΡΧΙΛΟΧΙΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ….

Δ) ΗΘΙΚΟΝ; ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ! Ναι αλλά από την ανάποδη. ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ. Όχι απλά δεν υπάρχει διάθεση και όρεξη, από τον πρώτο επιτελή, μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη, ολόκληρο λοιπόν το ενεργό προσωπικό, να εκτελέσει οποιαδήποτε εργασία, λόγω των παράλογων και παρανοϊκών διαταγών του Υποστράτηγου Γάκη Κωνσταντίνου και του Ταξίαρχου Τσοτάκου Στέφανου και λόγω όλων των προαναφερθέντων, αλλά οι επισκέψεις στον ψυχολόγο στο 216 ΚΙΧΝΕ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Μία έρευνα στο βιβλίο εισερχομένου προσωπικού του ψυχολόγου του 216 ΚΙΧΝΕ από το γενικό επιτελείο, θα διαπιστώσει τον παραπάνω ισχυρισμό. Αυτό μας έμεινε λοιπόν, να καταλήξουμε όλοι στο τρελάδικο…

ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Μιας που το “επίσημο” ωράριο έχει πλέον καταργηθεί, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες και οι δραστηριότητες, υπάρχει μάλιστα και ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ της ΕΝΔΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ και αισθητή αύξηση διαζυγίων. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ….

ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΕΠΟΠ ΚΑΙ ΟΒΑ; 24ωρες υπηρεσίες μαζί με 8ωρα, ξεπερνούν ανάλογα με την μονάδα τις 10 με 15. Με 790 ευρώ πρώτο μισθό. Με 400 ευρώ στην καλύτερη ενοίκιο. ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΩΠΟΣ ΜΕΤΑ; ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ; Τι θα πρέπει να πληρώσει με τα εναπομείναντα 390 ευρώ στην καλύτερη; Το ρεύμα του; Την θέρμανση του; Το φαγητό του; Τα κοινόχρηστα του; Τα καύσιμα και την συντήρηση για το αυτοκίνητο του; Το νερό του; Το κινητό του; Υποδήματα και ρούχα; Στρατιωτικό εξοπλισμό όπως ρουχισμό και αρβύλα; Πως θα αγοράσουν έπιπλα αυτοί οι ταλαίπωροι νεοτοποθετημένοι ΕΠΟΠ και οι ΟΒΑ ώστε να στήσουν το σπίτι τους μακριά από τον τόπο τους, όταν μάλιστα προέρχονται από φτωχή οικογένεια; Δηλαδή μόνο με δάνειο;

Το ίδιο ισχύει και για τους Αξιωματικούς απόφοιτους σχολής ΣΣΕ γιατί κι εκεί έχουμε πολλές παραιτήσεις. Και για πρώτη φορά στα χρονικά τόσες πολλές. Πρώτος μισθός ως Ανθυπολοχαγός, μετά από την φοίτηση στην σχολή Ευελπίδων σε μονάδα εκστρατείας στην πρώτη γραμμή, κάπου ανάμεσα σε 800 με 900 ευρώ. ΠΑΨΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, γιατί εκτός από τον πενιχρό μισθό, το μισό μήνα σχεδόν υπηρεσίες, έχουν να αντιμετωπίσουν και όλα τα παραπάνω πέρι συμπεριφοράς και ωραρίου. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ, ΤΑ 600 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΙ ΕΧΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑ.

4. ΜΗΔΕΝΙΚΗ γνώση διοίκησης όπλων και σωμάτων στρατού ξηράς. Μπορεί, ο Υποστράτηγος Γάκης Κωνσταντίνος, να θεωρείται ένας από τους καλύτερους… “μάχιμους” αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων, αλλά από διοίκηση και διαχείριση όλων των όπλων και των σωμάτων του στρατού ξηράς, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ. Ναι αλλά γιατί; ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΔΑΧΤΗΚΕ ΠΟΤΕ. Τα αντικείμενα των ειδικών δυνάμεων είναι ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, αλλά εάν προσθέσουμε όλα τα αντικείμενα όλων των υπολοίπων όπλων και σωμάτων του στρατού ξηράς, όπως πεζικό, τεθωρακισμένα, πυροβολικό, μηχανικό, διαβιβάσεις, τεχνικό καθώς και πολλά άλλα, μπορεί να ξεπερνούν και τα 2000 διαφορετικά αντικείμενα με εκατοντάδες κανονισμούς.Είναι πάσης φύσεως αδύνατο κάποιος να τα γνωρίζει όλα και πολύ περισσότερο, ένας ειδικοδυναμίτης.

Επίσης, σε κάθε όπλο και σώμα ξεχωριστά, απαιτείται διαφορετική νοοτροπία και προσέγγιση διοίκησης, γιατί δεν έχουν μάθει όλοι 50άρες πορείες και πτώσεις με αλεξίπτωτο. Για αυτό τον λόγο, απαιτείται να τοποθετείται πάντα ως Δκτης της ΧΙΙ Μεραρχίας ένας αξιωματικός, που έχει υπηρετήσει εντός της φρουράς, τα περισσότερα του χρόνια και ΟΧΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ, κάποιος των ειδικών δυνάμεων, ώστε να γνωρίζει τουλάχιστον τα βασικά, περί αναγκών και λειτουργικότητας των μονάδων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2:

Εδώ θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε κάτι. ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ (ΕΑΑΑΕΣ) δεν είμαστε κατά της ΔΑΑ, της εφαρμογής του σχεδίου Ε, της αμυντικής οργάνωσης, των αναγνωρίσεων και της δικτύωσης, γιατί τυγχάνει να είναι ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΟΝΑΔΑΣ, με ΜΕΓΑΑΑΛΗ διαφορά από τα αμέσως επόμενα. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ 15-20 παρόντες για τις μονάδες εκστρατείας και ακόμα λιγότερους στις υπομονάδες. ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΑΜΕ ΑΥΤΟ… για το που βρίσκεται όλο το ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟ προσωπικό και απομένουν μόνο 15-20 παρόντες στο προηγούμενο και πρώτο άρθρο μας, σχετικά με τις… “ΥΒΡΕΙΣ” του Ταξίαρχου Τσοτάκου Στέφανου στο Δίκτυο Σπάρτακος. ΣΩΣΤΑ; ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΑΝΟΜΑΣΤΕ.

ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΛΙΓΟ ΚΟΣΜΟ ΜΙΛΑΜΕ. ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ), ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΚΑΒΗΣΟ ΦΕΡΩΝ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ, ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ… “ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ” ΜΕ ΤΟ 534 ΕΤΠ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΠΛΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ 8 ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ! Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑΑΑΑ!

ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ; Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΤΣΟΤΑΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΕΚΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ; ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ;

ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΕΛΕΙΩΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ ΚΥΡΙΟΙ… “ΑΡΧΗΓΟΙ” ΧΟΥΠΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑΙ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΥΘΥΝΗ ΕΦΟΣΟΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ. ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝΕ. ΕΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΑΤΕ… “ΣΤΡΑΤΟ” 40-45 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΙΑΣ ΣΑΣ, ΑΠΟΔΟΜΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΚΟΨΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ…..

ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΧ 30 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΧΑΣΑΝΕ ΤΟ 90% ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΡΙΟΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΑΤΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ, ΣΥΝΗΘΩΣ… ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ, ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ, ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΥΡΙΚΟ ΚΛΟΝΙΣΜΟ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ, ΝΑ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΣΑΣ ΜΕ 15-20 ΠΑΡΟΝΤΕΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ… ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ Ε;

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 45 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΠΟΔΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ;

ΓΕΛΟΙΟΙ ΚΑΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΧΟΥΠΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΝΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΕΣΤΗΝΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΣΤΑ 10 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΧΑΡΑΜΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ… “ΑΡΧΗΓΟΙ. ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ… “ΑΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ” ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΟΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΑΝΤΑΞΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΞΙΟ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΓΕΡΑΣΜΕΝΟ ΤΣΙΡΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ.

ΑΚΟΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ….

ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ….

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3:

ΕΧΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΟΤΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ, ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΚΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΟΥΣ; ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ…. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙΤΕ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ… ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ; ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΥΡΙΟΙ… “ΑΡΧΗΓΟΙ”. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ…. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ. ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ…

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ…..

Εμείς εδώ στην (ΕΑΑΑΕΣ), δεν δημιουργήσαμε την ομάδα μας μόνο για να… “ΚΡΑΖΟΥΜΕ” και να… “ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ” στην δημοσιότητα τα προβλήματα του Ελληνικού στρατού, αλλά για να προτείνουμε και λύσεις. Λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων, ρεαλιστικές και όχι τόσο δαπανηρές, λύσεις που προέρχονται από ανώτερα υψηλόβαθμα στελέχη, με μεγάλη και πολυδιάστατη εμπειρία, λόγω της πολυετούς υπηρέτησης μας στην φρουρά, των διαφορετικών όπλων και σωμάτων από όπου προερχόμαστε και λόγω του ότι, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ…..

ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!!

ΛΥΣΗ 1:

Άμεση αντικατάσταση του Δκτη της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγου Γάκη Κωνσταντίνου και επιστροφή του ΑΜΕΣΑ στις ειδικές δυνάμεις όπου εκεί, με την πείρα του και τις γνώσεις του, μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα και τοποθέτηση ως Δκτη της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού, ενός ανωτάτου αξιωματικού, ο οποίος έχει υπηρετήσει πολλάκις στην περιοχή και την γνωρίζει και παράλληλα, διακατέχεται από αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμού, καθώς και βαθύ αίσθημα σεβασμού ως προς τους κατωτέρους του, μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη.

ΛΥΣΗ 2:

Άμεση επάνδρωση (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ… ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ), των μονάδων της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού, με επιπλέον προσωπικό, το οποίο θα προέρχεται και από περισσότερες και άμεσες προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών και ΟΒΑ, αλλά και ενίσχυση της ΧΙΙ Μεραρχίας από επιπλέον μεταθέσεις από πρόσφατους απόφοιτους παραγωγικών σχολών και από έκτακτες και άμεσες μεταθέσεις από τοποθεσίες όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα όπου… ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, αυτές οι 3 τοποθεσίες αυτή την στιγμή ΜΑΖΙ, διαθέτουν περισσότερο στρατιωτικό προσωπικό, από όλες τις υπόλοιπες μονάδες σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων ολοκλήρου του νομού Έβρου και όλων των νησιών. Σωστά; Καλές οι ψήφοι και τα γλυψίματα για… “εσωτερικές” μεταθέσεις κύριοι συνάδελφοι, αλλά οι επιχειρησιακες ανάγκες των μονάδων της Ελλάδας, βρίσκονται στα σύνορα και όχι στην Πρωτεύουσα, την Θεσσαλονίκη και στην κεντρική Ελλάδα. Όποιον/α δεν του αρέσει, ας δηλώσει παραίτηση.

ΛΥΣΗ 3:

Άμεση επαναφορά στην ενεργό υπηρεσία, του απόστρατου Υποστράτηγου Κ. Χρήστου Μπακιρτζή και επανατοποθέτηση του ως Δκτη της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού για τουλάχιστον από 2 χρόνια έως 4 χρόνια. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ; Διότι είναι άριστος ανώτατος αξιωματικός, μάχιμος, ΝΤΟΠΙΟΣ ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ, ο οποίος έχει υπηρετήσει πολλάκις στην περιοχή ευθύνης της ΧΙΙ Μεραρχίας, έχει επιτελέσει ΗΔΗ Δκτης της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ, καθώς επίσης έχει επιτελέσει και Δκτης της 50 Ταξιαρχίας, ο οποίος διακατέχεται από βαθύ αίσθημα πατριωτισμού και σεβασμού, ως προς όλο το υφιστάμενο προσωπικό του, παντογνώστης όλων των υπηρεσιακών αναγκών όλων των μονάδων της Μεραρχίας και πραγματικά, μπορεί να προσφέρει πολλά και σε βάθος χρόνου, να ανακάμψει αισθητά την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού, εφόσον βέβαια τον βοηθήσει και η ιεραρχία που… Η ΙΔΙΑ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ.… ΑΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 4:

Να διευκρινίσουμε εδώ, ότι δεν είμαστε φίλοι και γνωστοί του Υποστράτηγου Χρήστου Μπακιρτζή και ότι όλα τα παραπάνω, δεν είναι απλά μία συνομωσία για την επανατοποθέτηση του ως Δκτη της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού. Ούτε έχουμε κάτι προσωπικό με τον Υποστράτηγο Γάκη Κωνσταντίνο και τον Ταξίαρχο Τσοτάκο Στέφανο, οι οποίοι εκτός υπηρεσίας, μπορεί να είναι εξαιρετικοί άνθρωποι και οικογενειάρχες. Πραγματικά και αποδεδειγμένα γεγονότα αναλύουμε και όχι υποθέσεις, που αφορούν καθαρά την υπηρεσία και κρίνουμε μόνο βάση αυτών….

ΚΑΙ….

ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΟΝΟ 15-20 ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΟΟΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΤΙΣ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ; ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.

ΛΥΣΗ 4:

Άμεση συγκρότηση επιτροπής έμπειρου τεχνικού προσωπικού, για την καταγραφή αρχικά, όλων των τεχνικών προβλημάτων σε όλα τα άρματα, πυροβόλα, ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ, οπλισμό παντώς τύπου, ασυρμάτους και τροχοφόρα οχήματα ολόκληρης της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού και κατόπιν, δρομολόγηση μέσω όλων των απαιτούμενων δαπανών, στην επαναφορά τους στην ενεργό δράση και την λειτουργικότητα και καθώς επίσης, να υπάρχει συχνός έλεγχος για την πρόοδο της αποκατάστασης των βλαβών. Αν δεν το κάνετε τώρα, ακόμα και προσωπικό να φέρετε, σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν μέσα για να τα υποστηρίξουν…

ΛΥΣΗ 5:

Άμεση ενσωμάτωση στην ατζέντα της ΠΟΜΕΝΣ, όλων των θεμάτων που προαναφέραμε. Εκτιμούμε βαθύτατα την συνδρομή σας στην εκπροσώπηση όλων των στελεχών σε θέματα μισθολογικού και συνταξιοδοτικού χαρακτήρα, καθώς είστε Η ΜΟΝΗ ομοσπονδία, που πραγματικά ενδιαφέρεται για το προσωπικό και παράγει έργο αλλά σε λίγο, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ στρατός και προσωπικό, ώστε να εκπροσωπήσετε τα δικαιώματα τους.

ΛΥΣΗ 6:

Άμεση ανάκληση τουλάχιστον 30-50% των αποσπάσεων και διαθέσεων προσωπικού σε άλλες μονάδες και σχηματισμούς και επιστροφή τους στις μονάδες που ανήκουν και γράφουν μόρια. Καταλαβαίνουμε ότι είναι αδύνατο να ανακληθεί και το 100% των αποσπάσεων όμως…

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΚΑΘΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.

Όμως Πιστέψτε μας, θα λύσετε τουλάχιστον το 40-50% όλων των προβλημάτων λειτουργικότητας των περισσότερων μονάδων. Και δε νομίζουμε ότι χρειάζονται 10-20 βοηθοί σε κάθε επιτελικό στην ΧΙΙ Μεραρχία και ούτε 5-15 βοηθοί στα επιτελικά των Ταξιαρχιών, όταν οι μονάδες εκστρατείας προσπαθούν ΚΑΙ… “ΨΥΧΟΡΑΓΟΥΝ”, χωρίς αποτέλεσμα φυσικά, να λειτουργήσουν με 15-20 παρόντες με τις διαταγές που εσείς στα επιτελικά, στέλνετε.

Εξετάστε επίσης, την κάθε περίπτωση αποσπασμένου στελέχους ξεχωριστά και θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλά στελέχη σε απόσπαση ή με διάθεση, τουλάχιστον 15-20 χρόνια ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ στο ίδιο πόστο. Τα συγκεκριμένα στελέχη λοιπόν, όταν παίρνουν μετάθεση, παρουσιάζονται στη νέα τους μονάδα ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, αφήνουν το φύλλο πορείας τους και κατόπιν, φεύγουν ώστε να συνεχίσουν τα καθήκοντα τους εκεί που έχουν αποσπαστεί και διατεθεί και δεν τους ξαναβλέπεις ποτέ. Επίσης, θα διαπιστώσετε ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ σε πολλά και διάφορα πόστα οπου κανονικά, δεν θα έπρεπε να υπήρχε.

ΚΑΙ… ΕΪ.. ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ; Θα πρέπει να συγκροτήσετε ειδική επιτροπή (η οποία θα φροντίσετε να μην λαδώνεται), για να γίνει αυτή η δουλειά, αυτός ο έλεγχος δηλαδή, γιατί θα υπάρξει ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! για την ανάκληση των αποσπάσεων, από τους επιτελείς Διευθυντές των επιτελικών, τους Δκτες των Μεραρχιών και Ταξιαρχιών που θα θελήσουν να κρατήσουν το προσωπικό τους για να γίνει η δουλειά τους, αλλά και από τους ίδιους τους αποσπασμένους από τους… “μπάρμπες” τους. Και ποιοι είναι αυτοί οι μπάρμπες τους; Μα οι Δκτες τους φυσικά. Όλοι αυτοί, οι Δκτες κυρίως, η δουλειά τους θέλουν να γίνει και δεν ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει στις μονάδες. Έτσι κι αλλιώς για 1 χρόνο τοποθετούνται. 364 και σήμερα…. Ας λιμοκτονήσουν λοιπόν λίγο και αυτοί από προσωπικό και όχι μόνο οι μονάδες εκστρατείας.

ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ… ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ, ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΑΡΑΙΝΕΙ Η ΖΥΓΑΡΙΑ: ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΙΚΑ; Η ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ; ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΛΟΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΤΗΣ 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ, ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ 5-10 ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΧΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ.

ΛΥΣΗ 7:

Επιμήκυνση του συνολικού χρόνου διοίκησης σε Δκτες Μεραρχιών και Δκτες Ταξιαρχιών, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ή το αντικείμενο του Στρατού Ξηράς συνολικά, όπως ο τρέχων Δκτης της ΧΙΙ Μεραρχίας Υποστράτηγος Γάκης Κωνσταντίνος ο… “ειδικοδυναμίτης”. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΤΟ 364 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ.

ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΝΑ ΛΕΕΙ:

“ΜΑ ΚΑΛΑ, Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ; ΣΕ ΜΕΝΑ ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ; ΔΕΝ ΚΑΤΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ” ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ…

Εμείς προτείνουμε ως χρόνο διοίκησης κάπου ανάμεσα από 2 έως 4 χρόνια με πιο λογική επιλογή να είναι τα 3 χρόνια. Δεν πειράζει. Ας… “ΚΟΥΒΑΛΗΣΟΥΝ” και αυτοί τις οικογένειες τους ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΣΥΧΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, σχετικά με το έργο που παράγει ο εκάστοτε Δκτης Μεραρχίας και Ταξιαρχίας και αν αξίζει τελικά να βρίσκεται σε αυτό το πόστο ή όχι και αν δεν, τότε άμεση αντικατάσταση του. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

ΛΥΣΗ 8:

Σταματήστε επιτέλους να τοποθετείτε Δκτες σε Μεραρχίες και Ταξιαρχίες ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται 1 με 2 χρόνια πριν από την αποστρατεία. Δεν πρόκειται να κάνουν δουλειά και δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτα. ΓΙΑΤΙ; Γιατί το μυαλό τους είναι αλλού. Στο συνταξιοδοτικό τους, στο εφάπαξ, στις οικογένειες τους και τα παιδιά τους, στις υποχρεώσεις της μετά στρατού ζωής που έρχεται σύντομα και οτιδήποτε άλλο εκτός από την υπηρεσία. Τοποθετήστε Αξιωματικούς οι οποίοι θα έχουν τουλάχιστον ακόμα 5 χρόνια θητείας μπροστά τους, αλλιώς άσπρη μέρα μην περιμένετε να δείτε.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ….

ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΕΣΑΙ….

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΧΙΙ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ… ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ… (ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΡΘΡΟ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΧVΙ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΜΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ). ΗΤΑΝ Η ΑΦΟΡΜΗ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΣΑΜΕ, ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ.

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ; ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ;

ΕΠΙΣΗΣ…

ΛΕΝΕ… ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΣΕ ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ… “ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ” ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ…..

ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ; ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ; ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΛΕΜΕ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ. ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ, ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

ΤΕΛΟΣ…

ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ F-35, RAFALE, ΦΡΕΓΑΤΕΣ, DRONES, ΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ. ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΟΡΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.

ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΙΣΟΠΟΣΑ. ΚΑΜΙΑ ΦΡΕΓΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ RAFALE ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ “ΠΑΤΗΣΕΙ’ ΠΟΔΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ….

ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΑΑΑΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:

ΕΝΩΣΗ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΞΕΙ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ. ΠΙΟ ΣΤΕΝΑ ΑΠ’ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ. ΖΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ, ΛΕΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ. Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΣΩΣΤΑ, ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΖΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΩΑ.

ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ”
  1. Τι να πω ? Αυτό που μας λέγαν στο νησί ..δέκα λεπτά ζωής έχετε τι να πληρώνουμε για υποδομές και προσωπικό .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek