ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Άνοιξαν τα λάβαρα των Ταλιμπάν στην Αγιά Σοφιά- Ιαχές «Αλλαχού Ακμπάρ»

· Κατοχικά Νέα

Λάβαρα των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν άνοιξαν στην Αγία Σοφία, την οποία πρόσφατα η Τουρκία μετέτρεψε και πάλι σε ισλαμικό τέμενος.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει κάποια άτομα, μερικά με παραδοσιακή αφγανική φορεσιά, να ανοίγουν σημαία των Ταλιμπάν μέσα στον μεγάλο ναό της Ορθοδοξίας και να φωνάζουν συνθήματα. Μεταξύ αυτών ακούγεται και η ιαχή «Αλλαχού Ακμπάρ» ενώ έχουν υψωμένο το δείχτη του χεριού, μια χειρονομία που έχει ταυτιστεί με τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Το βίντεο κοινοποίησε στο Twitter ο Noor Dahri, ειδικός σε θέματα αντιτρομοκρατίας και αφηγημάτων ισλαμικής τρομοκρατίας, με έδρα το Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανάρτησή του, ο Dahri έγραψε πως «η σημαία των Αφγανών Ταλιμπάν υψώθηκε στην Αγία Σοφία στην Τουρκία από ακτιβιστές των Ταλιμπάν. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας ήταν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στην Μουσουλμανική Αδελφότητα και στους ισλαμιστές εξτρεμιστές και τρομοκράτες του κόσμου. Σύντομα και οι ακτιβιστές της ISIS θα υψώσουν επίσης τη σημαία τους.»

sigmalive.com

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Simpsons, τραπεζικό μπλοκάρισμα και CBDC: Τι είναι πραγματικό και τι είναι ερμηνεία

ΔΙΕΘΝΗ

Η Γη επιταχύνει την περιστροφή της – Οι επιστήμονες εξετάζουν για πρώτη φορά αφαίρεση ενός δευτερολέπτου από τα ρολόγια

ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Αγνοούνται πέντε δημοσιογράφοι κοντά στο Anak Krakatau – Χάθηκε η επαφή με το σκάφος τους

Μία απάντηση στο “Άνοιξαν τα λάβαρα των Ταλιμπάν στην Αγιά Σοφιά- Ιαχές «Αλλαχού Ακμπάρ»”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά