Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Δύο προγραμματισμένες εδώ και καιρό συναντήσεις για εμβόλια — μία στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ και μία στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ — έχουν πλέον διαταραχθεί υπό την επίβλεψη του Υπουργού Υγείας.

Την σφοδρή αντίδραση των επιστημόνων, μεταξύ των οποίων και Έλληνες που ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ, έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργού Υγείας της κυβέρνησης Τραμπ, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, να ακυρώσει δύο σοβαρές επιτροπές που έχουν ως αντικείμενο τη διαμόρφωση της σύνθεσης των εμβολίων, πχ κατά της γρίπης, που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη σεζόν ιώσεων, δηλαδή το φθινόπωρο του 2025 και το χειμώνα του 2026.

Πιο αναλυτικά, δύο προγραμματισμένες εδώ και καιρό συναντήσεις για εμβόλια — μία στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ και μία στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ — έχουν πλέον διαταραχθεί υπό την επίβλεψη του Υπουργού Υγείας, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το εάν τα εποχικά εμβόλια κατά της γρίπης ή άλλα σωτήρια εμβόλια θα καθυστερήσουν ή θα γίνουν πιο δύσκολα προσβάσιμα.

Η συνάντηση του Φεβρουαρίου της Συμβουλευτικής Επιτροπής για Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP) του CDC αναβλήθηκε «για να φιλοξενήσει δημόσιο σχολιασμό», σύμφωνα με σημείωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Η τριήμερη συνάντηση, που είχε προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα, επρόκειτο να εξετάσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο, η οποία παρουσιάζει έξαρση, καθώς και για τον RSV, τη γρίπη, τον ιό τσικουνγκούνια (chikungunya) και την mpox. Περιλάμβανε επίσης δύο ψηφοφορίες που σχετίζονται με το πρόγραμμα «Εμβόλια για Παιδιά», ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που αγοράζει και διανέμει εμβόλια σε κρατικά και τοπικά τμήματα υγείας για παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν θα μπορούσαν αλλιώς να τα πληρώσουν.

Επίσης, πριν λίγες ημέρες ο FDA ακύρωσε μια συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για τις 13 Μαρτίου της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα Εμβόλια και τα Συναφή Βιολογικά Προϊόντα, η οποία επρόκειτο να συζητήσει τη μορφή που πρέπει να ακολουθήσουν οι κατασκευάστριες εταιρείες για την παραγωγή των εμβολίων κατά της γρίπης για το φθινόπωρο. Δεν δόθηκε καμία εξήγηση για την ακύρωση.

Οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τις ενέργειες του νέου υπουργού Υγείας των ΗΠΑ, είναι πολλές ειδικά σε μια περίοδο σφοδρού πολέμου κατά του Τραμπ και της νέας αμερικανικής κυβέρνησης. Βέβαια, αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να θεωρηθεί και προδιαγεγραμμένη καθώς είναι γνωστό πως ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ είναι “φανατικός αντιεμβολιαστής” σύμφωνα με τους κατηγόρους του, σκεπτικιστής απέναντι στα καρτέλ, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η αβεβαιότητα γύρω από τη διαδικασία της κυβέρνησης για τη ρύθμιση και τη σύσταση εμβολίων έρχεται σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα σφοδρό «κύμα» πολέμου, κυρίως επικοινωνιακού. «Για πολλά-πολλά χρόνια, γίνονται σοβαρές συναντήσεις εργασίας από τους καλύτερους ειδικούς που έχουν κερδίσει με την αξία τους συνήθως μια θέση στο τραπέζι των αποφάσεων. Αυτοί αποφασίζουν, με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά και ιατρικά δεδομένα τι εμβόλια θα ετοιμάσουν για τον επόμενο χρόνο. Ο λόγος είναι ότι η πραγματικότητα επί του εδάφους μπορεί να αλλάξει με νέες ή παλιές επιδημίες, και οι επιστήμονες πρέπει να ανταποκριθούν κατάλληλα. Αυτές οι συναντήσεις πρέπει να γίνονται στην ώρα τους και να βγάζουν τις αποφάσεις τους γρήγορα, γιατί οι βιομηχανίες που παράγουν τα εμβόλια πρέπει να αρχίσουν την παραγωγή. Για τη γρίπη πχ, εάν δεν αρχίσουν την άνοιξη, δεν μπορούν να έχουν το εμβόλιο έτοιμο για το φθινόπωρο-χειμώνα που φουντώνει η επιδημία γρίπης», έγραψε σε ανάρτησή του ο Έλληνας ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

Το ζήτημα που ανακύπτει είναι πόσο βαθιά θα πάει την έρευνα για τα εμβόλια και του covid 19 ο Κέννετι και αν θα ακουμπήσει και την ελληνική ιατρική κοινότητα, όπως τόνιζαν πηγές κατά τις πρώτες πληροφορίες. Όπως και να έχει, το θέμα έχει ζουμί και θα το παρακολουθούμε.

makeleio.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek