Ερευνητές απο το George Institute for Global Health των ΗΠΑ ανέλυσαν 651 προϊόντα διατροφής για βρέφη και νήπια από 10 διαφορετικές αλυσίδες παντοπωλείων στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, τις συνέκριναν με τα διατροφικά πρότυπα για παιδιά και βρέφη σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες των οργανισμών υγείας.
Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι σχεδόν το 60% των παιδικών τροφών δεν πληρούν τα βασικά διατροφικά πρότυπα. Ακόμη πιο ανησυχητικό, είναι πως αυτά τα βρεφικά προϊόντα πιστεύεται ότι «ανοίγουν το δρόμο για την ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, ακόμα και ορισμένοι καρκίνοι».
Σε όλα τα προϊόντα, το 70% απέτυχε να καλύψει τις απαραίτητες απαιτήσεις σε πρωτεΐνη και το 44% υπερέβη τα συνιστώμενα επίπεδα σακχάρου. Επιπλέον, ένα στα τέσσερα προϊόντα δεν παρείχε επαρκείς θερμίδες, ενώ ένα στα πέντε ξεπέρασε τα συνιστώμενα όρια νατρίου.
«Σε αυτή τη μελέτη, αυτό που φαίνεται είναι ότι οι περισσότερες από τις επεξεργασμένες παιδικές τροφές που πωλούνται στα παντοπωλεία περιέχουν ακατάλληλα συστατικά, υψηλά επίπεδα αλατιού, ζάχαρης και λίπους», δήλωσε η Δρ Έλι Έρικσον, παιδίατρος στο Πανεπιστήμιο Duke .
Σύμφωνα με έκθεση της OANN : Τα πιο ανησυχητικά προϊόντα ήταν αυτά που στόχευαν στην ευκολία χρήσης γρήγορου γεύματος, πχ σνακ συσκευασμένα.
«Τα σνακ και τα φαγητά, όπως οι μπάρες φρούτων και οι μπάρες δημητριακών, αποτελούσαν σχεδόν το 20% των προϊόντων που ήταν διαθέσιμα προς αγορά, αυτά είχαν μερικά από τα χαμηλότερα ποσοστά συμμόρφωσης στα κριτήρια διατροφής ενός βρέφους», έγραψαν οι συγγραφείς. στη μελέτη.
«Αυτά τα τρόφιμα περιείχαν πολύ χαμηλά επίπεδα πρωτεΐνης και υψηλά επίπεδα ενέργειας, νατρίου και ζάχαρης, συχνά περιείχαν πρόσθετα σάκχαρα και γλυκαντικά».
Η Ελίζαμπεθ Ντάνφορντ, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τζορτζ και επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι η διαστρεβλωμένη άποψη αυτών των επεξεργασμένων φαγητών είναι πολύ ανησυχητική, καθώς τα προϊόντα αυτά παρουσιάζονται ως πλήρης διατροφή για βρέφη και παιδιά.
«Η πρώιμη παιδική ηλικία είναι μια κρίσιμη περίοδος ταχείας ανάπτυξης και όταν σχηματίζονται γευστικές προτιμήσεις και διατροφικές συνήθειες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και ορισμένοι καρκίνοι αργότερα στη ζωή», είπε.
«Οι φτωχοί γονείς επιλέγουν φαγητά με ευκολία, αγνοώντας ότι πολλά από αυτά τα προϊόντα στερούνται βασικών θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται για την κατάλληλη ανάπτυξη του παιδιού τους και ξεγελιούνται ώστε να πιστεύουν ότι είναι πιο υγιή από ό,τι είναι στην πραγματικότητα».
Η μελέτη δεν μοιράστηκε κάποια συγκεκριμένη μάρκα, αλλά οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι γονείς μπορούν να επιστρέψουν στις βασικές παιδικές τροφές εάν θέλουν να αποφύγουν ορισμένα από αυτά τα προϊόντα.
«Μπορεί να παρέχουν μια ευκολία τα πράγματα που είναι στο ράφι, αλλά δεν χρειάζεται να είναι κάποιος γονέας επιστήμονας για να φτιάξει μια κατάλληλη τροφή στο μωρό του», είπε.
Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι γονείς, είναι πως δεν υπάρχει υγιεινό επεξεργασμένο τρόφιμο, και κανένα απο αυτά δε μπορεί να συγκριθεί με τον μαγειρεμένο φαγητο στο σπίτι.
anazitiseis.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice