Ανιχνεύτηκαν «Σήματα» πιο Κοντά στη Γη από Ποτέ !!! Είναι από Εξωγήινους Πολιτισμούς;

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τι είναι αυτά τα «σήματα» που εντοπίζονται πιο κοντά στη Γη από ποτέ; Θα μπορούσαν να είναι μηνύματα που δημιουργούνται από τεχνολογικά προηγμένους εξωγήινους πολιτισμούς;

Όπως αναφέρει η Βρετανική dailymail.co.uk, μια παράξενη αναλαμπή ραδιοκυμάτων εντοπίστηκε στο διάστημα σε έναν γαλαξία 120 εκατομμύρια έτη φωτός από τον πλανήτη μας. Το «σήμα» ονομάστηκε FRB 171020, και είναι ασυνήθιστα πολύ κοντινά προς εμάς, με βάση τους αστρονομικούς όρους και τις αποστάσεις που υπάρχουν στο αχανές διάστημα.

Πρόσφατα, Αυστραλοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι έχουν κάνει ένα νέο ρεκόρ από τέτοιου είδους Ταχείες Εκλάμψεις Ραδιοκυμάτων (Fast Radio Bursts – FRBs), που προέρχονται από το βαθύ διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Ανακάλυψαν Κάτι Συγκλονιστικό στην Άλλη Άκρη του Σύμπαντος

Τα FRBs είναι εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων που εμφανίζονται προσωρινά και τυχαία, καθιστώντας τες όχι μόνο δύσκολο να βρεθούν, αλλά και δύσκολο να μελετηθούν.

Το μυστήριο πηγάζει από το γεγονός ότι δεν είναι γνωστό τι θα μπορούσε να τα προκαλεί. Αυτό έχει οδηγήσει ορισμένους να υποθέσουν ότι θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε: από αστέρια που συγκρούονται έως και μηνύματα που δημιουργούνται από τεχνολογικά προηγμένους εξωγήινους πολιτισμούς.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Swinburne της Αυστραλίας οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το εύρημα, λένε ότι το αντικείμενο που είναι υπεύθυνο για το σήμα FRB 171020 προήλθε από μία απόσταση 100 εκατομμύρια έτη φωτός περίπου, κατά πάσα πιθανότητα από ένα γαλαξία που ονομάζεται ESO 601-G036.

Η Elizabeth Mahony στο Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης της Αυστραλίας The Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO), λέει ότι αυτός ο γαλαξίας έχει μέγεθος όμοιο με έναν άλλο στον οποίο έχει εντοπιστεί ανάλογο FRB.

Η ομάδα ελπίζει να ανακαλύψει ένα ακόμα FRB από τον ESO 601-G036 για να σχηματίσουν καλύτερη εικόνα στις μελέτες τους.

Μιλώντας στο New Scientist, η Δρ Mahony πρόσθεσε: «Τότε θα μπορούσαμε πραγματικά να λύσουμε το μυστήριο του τι προκαλεί αυτά τα FRBs».

Σύμφωνα με την Βρετανική express.co.uk, οι αστροφυσικοί Avi Loeb και Manasvi Lingam από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δεν απέκλεισαν, γενικότερα, τα FRBs να σχετίζονται με εξωγήινους πολιτισμούς.

diadrastika.com

Loading...

3 thoughts on “Ανιχνεύτηκαν «Σήματα» πιο Κοντά στη Γη από Ποτέ !!! Είναι από Εξωγήινους Πολιτισμούς;

  1. LUPUS IMMORTALIS says:

    120 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά? Πολύ κοντά αδέρφια και δεν ξέρω αν προλαβαίνω να στείλω το κουστούμι στο καθαριστήριο, να γυαλίσω το σκαρπίνι, να σιδερώσω τις κάλτσες, να φρεσκαριστώ και να τους υποδεχτώ.Μου κάηκαν και δυο μάτια της κουζίνας κι αντί για γκουρμέ θα τους φιλέψω σκυλοτροφή από τα LIDL. Γαμώτο!Ας με ειδοποιούσαν δυό μέρες πριν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *