ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ανατράπηκε λεωφορείο στην Βολιβία: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 22 τραυματίες

· Κατοχικά Νέα

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 22 τραυματίστηκαν την Τετάρτη (29/4) όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε σε δρόμο στη δυτική Βολιβία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ένα βρέφος μεταξύ των θυμάτων

«Εννέα άνθρωποι απεβίωσαν και άλλοι 22 τραυματίστηκαν», δήλωσε ο διευθυντής της Τροχαίας στην περιοχή, Νάντι Τορίκο, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, προσθέτοντας ότι οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία στην περιοχή. Ανάμεσα στα θύματα είναι νεογέννητο που εξέπνευσε λίγη ώρα αφού διακομίστηκε σε ιατρικό κέντρο, πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Δείτε βίντεο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δυστύχημα έγινε τα ξημερώματα στο Τσαγιακόγιο, μικρό χωριό περίπου 240 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Λα Πας, σε τμήμα δρόμου που συνδέει την κοινότητα Πισίγα, στα σύνορα με τη Χιλή, με την πόλη Ορούρο, στις Άνδεις.

Οι εκτιμήσεις των Αρχών για το τραγικό δυστύχημα
Αν και ακόμη η έρευνα η οποία διενεργείται για το δυστύχημα βρίσκεται στο προκαταρκτικό στάδιο, η αστυνομία κάνει την υπόθεση ότι ο συνδυασμός υπερβολικής ταχύτητας και κόπωσης του 24χρονου οδηγού προκάλεσε το δυστύχημα. Η εξέταση αλκοολαιμίας του οδηγού, που είναι ανάμεσα στους τραυματίες, είχε αρνητικό αποτέλεσμα.

Περίπου 1.400 ανθρώπινες ζωές χάνονται κάθε χρόνο στους δρόμους της Βολιβίας, χώρας με περίπου 12,5 εκατομμύρια κατοίκους, κυρίως εξαιτίας απροσεξιών των οδηγών και μηχανικών βλαβών, σύμφωνα με επίσημους αριθμούς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ενδεικτική φωτογραφία ψυγείων λιανικής, όχι από κατάστημα που δέχθηκε επίθεσηΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΧΑΚΕΡ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΨΥΓΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ: Πάνω από 100 καταστήματα στο νέο κύμα επιθέσεων

Ενδεικτική φωτογραφία καταστροφών, όχι από τα σημερινά πλήγματα στη ΓάζαΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΝΕΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί – Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται

Ενδεικτική φωτογραφία μικρού αεροσκάφους, όχι από τη συντριβή στο Σαν ΧοσέΔΙΕΘΝΗ

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ – ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΟ ΔΡΟΜΟ: Τα αυθεντικά βίντεο της συντριβής και τα τρία κρίσιμα λεπτά της πτήσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *