Aναπτύσσεται ΝΑΤΟϊκός Στόλος στο Αιγαίο: Απαγόρευση διάπλου ρωσικών πολεμικών πλοίων! (Βίντεο)

Νατοϊκή ναυτική άσκηση ναρκοπολέμου ξεκίνησε στο Αιγαίο από το τουρκικό Ναυτικό με την συμμετοχή ελληνικών, τουρκικών και γερμανικών πλοίων , η οποία θα περατωθεί στις  4 Δεκεμβρίου. Εκτός τόπου και χρόνου η πολιτική ηγεσία με τις τουρκικές προκλήσεις να έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα τους, διενεργούμε και συναινούμε σε ΝΑΤΟική άσκηση που στόχο έχει την Ρωσία και μάλιστα εκτελείται με τουρκική ευθύνη!

Κορβέτες, περιπολικά σκάφη, πλοία ναρκοπολέμου, μαχητικών αεροσκαφών και μη-επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα λαμβάνουν μέρος στα γυμνάσια που θα διαρκέσουν μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου.

Η άσκηση που εκτελείται με την τουρκική ευθύνη φέρει το “NUSRET”- από το όνομα ενός τουρκικού σκάφους ναρκοθεσίας και στην διάρκειά της θα γίνει χρήση σόναρ και υποβρύχιων οχημάτων για την εύρεση και εξουδετέρωση ναρκών.

«Η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην άσκηση «Νουσρέτ-2016» καταδεικνύει την ισχυρή δέσμευση των συμμάχων για την ασφάλεια της Τουρκίας, και συμβάλλει στην αυξημένη σταθερότητα», τόνισε  ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Oana Lungescu  στην ανακοίνωση.

Η άσκηση “NUSRET” ακολουθεί την εθνική τουρκική άσκηση “MAVI BALINA” που διεξήχθη μεταξύ 22-28 Νοεμβρίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και δοκιμάστηκαν μαζί με σκάφη άλλων νατοϊκών χωρών οι ανθυποβρυχιακές ικανότητες.

Πληροφορίες φέρουν την συμμαχία να «πυκνώνει» τις ναυτικές δραστηριότητες ειδικά στο Αιγαίο πέλαγος με σκοπό να ελέγξει τον θαλάσσιο δίαυλο μετακίνησης των ρωσικών πολεμικών και εμπορικών πλοίων που μεταφέρουν εφόδια και και οπλικά συστήματα  στην Συρία.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η διαδρομή Μαύρη θάλασσα – Βόσπορος- Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί τη πιο σημαντική περιοχή στον κόσμο για τα ρωσικά συμφέροντα. 

Η δημιουργία εμπορικών σχέσεων με την Αίγυπτο και η συνεχή παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο έχουν αναγάγει την διαδρομή «Μαύρη θάλασσα-Βόσπορος-Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο», σε υψίστης σημασίας για την Μόσχα.

Κύρια επιδίωξη της Ουάσιγκτον είναι να «κόψει» αυτήν την διαδρομή στην μέση απαγορεύοντας την κίνηση  στους Ρώσους , θέλοντας να τους απομακρύνει από τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής . Μόνο που τώρα πλέον είναι απελπιστικά αργά τόσο για τις ΗΠΑ όσο και την ΕΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο  Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «παίζοντας» τα δικά του παιχνίδια ,  τόνισε κατά τη διάρκεια της 62ης Κοινοβουλευτικής συνόδου του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη ότι η Τουρκία έχει διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στη συμμαχία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, παρέχοντας  πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη στην συμμαχία .

Δείτε το βίντεο

Watch video!

 

 

pentapostagma

Loading...

11 thoughts on “Aναπτύσσεται ΝΑΤΟϊκός Στόλος στο Αιγαίο: Απαγόρευση διάπλου ρωσικών πολεμικών πλοίων! (Βίντεο)

 1. Argos says:

  Πολύ δυσάρεστη εξέλιξη και διότι συνεργαζόμαστε με την Τοyρκία υπό την ηγεσία της σε στιγμή που έκφράζουν καθημερινά την αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας στο διαεθνώς ανανγωρισμένο ζωτικό χώρο του κράτους μας, αλλά και μας φέρνουν σε σύγκρουση με συμφωνίες που έχουμε με τους Ρώσσους, επιπλέον, συνεργαζόμενοι εμείς για την δυσχέρεια των Ρώσσων. —- Ελπίζω και μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι σπάει την συμφωνία που είχε κάνει με τους Ρώσσους για την Συρία, ο Πούτιν να έχει πλήρη αντίληψη των λαθών που έκανε στις γεοπολιτικές του επιλογές και οικονομική και στρατηγική συνεργασία με την Άγκυρα. – Άργος oofia@yahoo.com

  • μας τα εκανες "μπουρδελο" ! says:

   Πολύ δυσάρεστη εξέλιξη ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και διότι συνεργαζόμαστε με την Τοyρκία ΑΥΤΟ ΤΟ «ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ», ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ !!! υπό την ηγεσία της σε στιγμή που έκφράζουν καθημερινά την αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας στο διαεθνώς ανανγωρισμένο ζωτικό χώρο του κράτους μας, ΒΡΕ ΤΑ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ, ΤΑ ΑΤΙΘΑΣΑ !!! αλλά και μας φέρνουν σε σύγκρουση με συμφωνίες που έχουμε με τους Ρώσσους, ΑΡΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΦΤΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ??? επιπλέον, συνεργαζόμενοι εμείς για την δυσχέρεια των Ρώσσων. ΟΚ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΤΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ??? ΕΤΣΙ ??? —- Ελπίζω και μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι σπάει την συμφωνία που είχε κάνει με τους Ρώσσους για την Συρία, ο Πούτιν να έχει πλήρη αντίληψη των λαθών που έκανε στις γεοπολιτικές του επιλογές και οικονομική και στρατηγική συνεργασία με την Άγκυρα. ΒΡΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ, ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ, ΑΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ???

  • Ανώνυμος says:

   Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΕΝΩ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ … ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ…
   anargyros61.blogspot.gr/2013/06/blog-post_21.html

 2. Ανώνυμος says:

  Είναι παράδοξο το γεγονός το Ν.Α.Τ.Ο. να τείνει χέρι βοήθειας και υπεράσπισις, στην Τουρκία… εν’ όσο η γείτονα χώρα έχει προχωρήσει και σε τυπική τοπική συμμαχία, όσο αφορά την Συρία, με την Ρωσία! Ποσώς δε όταν το Ν.Α.Τ.Ο. εκτελεί άσκηση στο Αιγαίο… που αφορά τα στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας, εν’ όσο η Τουρκία ως ακόμα μέλος του Ν.Α.Τ.Ο. απειλή ένα έτερο μέλος με πόλεμο, δημιουργώντας έτσι σοβαρό ρήγμα στην νατοϊκή συμμαχία;! Και εδώ τίθενται 2 λογικά ερωτήματα… γιατί να θέλει το Ν.Α.Τ.Ο. το καλό της Τουρκίας, εν’ όσο από την μια είναι μαζί με την Ρωσία, ενώ από την άλλη, αποτελεί δούρειο ίππο στο εσωτερικό της συμμαχίας; Αυτά.

  • ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ says:

   φιλε μου «αυτα» καποιος γεροντας ειχε πει για «μεθη» που θα κυριευσει ολους αυτους νομιζω πως αυτη η «μεθη» εχει ξεκινησει προ πολλου οτι και να λεμε πλεον δεν υπαρχει λογικη για αυτα που γινονται και για αυτα που θα γινουν

   • Ανώνυμος says:

    ο γεροντας Ιωσηφ Βατοπεδινος ειπε θα τους πιασει μεθη, στην τελευταια μαχη, στην Κωσταντινουπολη, και θα σφαζονται οι συμμαχοι μεταξυ τους… Ειχε πει και οτι το ετος 2018, θα ειμαστε απεναντι, στη Μικρα Ασια, υποψιν οτι, το ετος 2018 ειναι «Διπλη Πασχαλια», διοτι οι εορτες Ευαγγελισμου (Επ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ Γενους τοο 1821) και Πασχα (ΑΝΑΣΤΑΣΗ Κυριου) συμπιπτουν… Ιδωμεν…

   • να σου το εξηγησω εγω το ονειρο... says:

    Αυτη η Ελλαδα, που ειναι η Χωρα που «καθε 10 νοματαιους εχει 11 αρχηγους», (Κολοκοτρωνης) η Χωρα του «Ξερεις ποιος Ειμαι Εγω Ρε», αυτη η «Ανυπακουη και Ατιθαση» (Κισσιγκερ) αυτη Χωρα, η Χωρα του «Ελευθερια ή Θανατος», η Χωρα του «Χαιρε ω Χαιρε Ελευθερια» η Χωρα του «Τις Αγορευειν Βουλεται», η Χωρα του «Ενδεχεται και Αλλως Εχειν» η Χωρα που τιμα σαν Μεσσια και Θεο τον Κυριο ημων Ιησου Χριστο, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ, με καθε μεσον, με καθε τροπο, ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ… Μολις αγαπητε αρχισεις να τα βλεπεις τα ανεξηγητα με αυτο το πρισμα, θα καταλαβεις…

   • Ανώνυμος says:

    εσυ εισαι σοβαρος ανθρωπος, και αυτο φαινεται απο τα σχολια σου… Θα σε συμβουλευα να μην δινεις σημασια σε αυτα που γραφει ο «Αυτά»… Αποπροσανατολιζει, μπερδευει τα πραγματα, ποτε τα λεει ετσι, ποτε τα λεει αλλιως, μετα λεει οτι «προσαρμοζεται» και σχεδον ολοι τον φτυνουνε, διοτι τον καταλαβανε, και του εξηγουνε και το γιατι τον φτυνουνε… Αξιζει τον κοπο να βρης την ιστοσελιδα απο τα «κατοχικα νεα» που ειχε αναρτηθει φετος το καλοκαιρι 2016 με τιτλο «Το «σύνδρομο του αϊ σιχτίρ» στις Ένοπλες Δυνάμεις» για να δεις εκει το πως βριζει την Πατριδα, ο «κυριος» αυτος…

 3. ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ says:

  Ο πόλεμος που ακολουθεί είναι ανήθικος. Δεν έχει συμμάχους ούτε τίποτα, ο καθένας θα βγάλει όλη του την πουστιά στην επιφάνεια… Θα φανεί η φύση τους, θα φανεί πόσο λαμόγια είναι όλοι τους και πόσο άναρχοι.
  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΤΙΜΗΣ
  Στην στρατηγική μπορείς να σαι και τίμιος για να πετύχεις, παρ αυτά, αυτοί επιλέγουν τον ποιο άτιμο τρόπο και αυτό λέει πολλά.
  Όσοι λοιπόν ονειρεύονται παιχνίδια γεωπολιτικά για να πετύχουμε κάτι, ας καταλάβουν πως σε τέτοια σκακιέρα με τέτοια νοοτροπία, μόνο χαμένοι θα βγούμε αν παίξουμε.
  ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ – ΠΟΛΕΜΙΚΟ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΗΓΕΤΗ. ΤΑΚΤΙΚΟ – ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ! ΝΑΠΟΛΕΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!!!
  Και διατηρώντας ουδέτερη στάση σχετική μεταξύ δύσης ανατολής θα επιβιώσουμε και θα γίνουμε ανεξάρτητοι και δυνατοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *