05:13 - 11/08/2017

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Αφου ο φίλος ο Στρεϊντζερ άνοιξε τον ασκό των χρόνοταξιδιωτών, ας δούμε μια μεγάλη περίπτωση πολυγραφεστατου χρονοταξιδιώτη του Ανδρεα Νορθαμ του ιστορικού που έζησε στην νογιερε δλδ τον 40ο μκχ αιώνα,

Ας τα παρουμε απο την αρχη το 1922 ο συγγραφέας του βιβλίου Η Κοιλάδα των Ρόδων , Ελβετός φιλέλλην με Αυστριακές καταβολές, ο Πάουλ Αμαντέους Ντήναχ (Paul Amadeus Dienach) ήρθε στην Αθήνα του μεσοπολέμου.

Μετά από ένα ατύχημα πέφτει σε ληθαργικό ύπνο

Η συνείδησή του κάνει άλμα στο χρόνο. Μεταφέρεται λοιπόν στο έτος 3906 μ.Χ. διατηρώντας παράλληλα τη συνείδηση του εαυτού του.

Έχει μεταβιωθεί στον φυσικό επιστήμονα και ιστορικό Ανδρέα Νόρθαμ.

Την εμπειρία του αυτή, από όσα βίωσε και έμαθε για την ιστορία που ακόμα δεν έχουμε ζήσει, την κατέγραψε υπό μορφή σημειώσεων ημερολογίου στη μητρική του γλώσσα και παρέδωσε τα χειρόγραφα στον μετέπειτα πρύτανη της Παντείου Γεώργιο Παπαχατζή.

Πέθανε από φυματίωση το 1924 σε ηλικία 38 ετών στην Αθήνα ή στην πατρίδα του.

Τα χειρόγραφα αυτά μαζί με κάποια τετράδια σημειώσεων του 1918-1922 μεταφράσθηκαν στην Ελλάδα από τον Παπαχατζή με τον τίτλο «Κοιλάδα των Ρόδων».

Αναφερόμενος στον 21ο αιώνα, ο Ντήναχ μιλάει για έναν παγκόσμιο πόλεμο που θα προκληθεί εξαιτίας του υπερπληθυσμού. Αναφέρεται επίσης σε οικονομικούς πολέμους, που θα κατέληγαν σε κανονικούς, όπως και σε προσπάθειες δημιουργίας μεγάλων «ομοσπονδιών» που θα γνωρίσουν αντίσταση από εθνικιστικά κινήματα.

Η ανάμνησή του από το μέλλον – προφητεία, που αφορά και στην Ελλάδα (μετά τα γεγονότα του 21ου αιώνα), αναφέρει το εξής:

«…από τους σημιτικούς λαούς εκατόν είκοσι πάνω – κάτω εκατομμύρια Ισραηλινοί, οι πιο πολλοί από αυτούς εκχριστιανισμένοι, κρατούσανε τα οικονομικά και τα πολιτιστικά πρωτεία στη νοτιοδυτική Ασία, έχοντας αναπτύξει εκεί έναν υψηλής κλάσεως τεχνικοοικονομικό πολιτισμό, με κέντρο τους καθαγιασμένους εκείνους τόπους της παλιάς τους ένδοξης προπατορικής κοιτίδας.

Λατινογενείς πληθυσμοί, από τη νότια Αμερική κατά μέγιστο ποσοστό, είχανε αποικίσει την αφρικανική ήπειρο -όπου πολύ σπάνια κανένας έβλεπε τώρα πια νέγρους- σε όλες σχεδόν τις κεντρικές της περιοχές. Στις θαλπερές τώρα κι εμπρός -χάρη στον τεχνητό τους κλιματισμό- αρκτικές χώρες κυριαρχούσανε αδελφωμένοι Σουηδοί, Ρώσοι, Νορβηγοί, Αγγλοσάξονες και άλλοι Βαλτικοί, ακόμα και Πολωνοί και Δανιμαρκέζοι και Καναδοί, ενώ η Ανταρκτική, με το ήπιο και κείνη τώρα «ανθρώπινης επέμβασης» κλίμα της, είχε αποικιστεί από απογόνους των Μπόερς κι ανατολικότερα από Αυστραλούς κι από Νεοζηλανδούς.

Η ανατολική Ασία κατεχόταν ολάκερη σε εκτάσεις απέραντες από Σλάβους που είχανε έρθει από το βορρά, από απογόνους βορειοαμερικανών των δυτικών πολιτειών κι από πανσπερμία Ευρωπαίων, που χωρούσανε όλοι τους άνετα στις ευρύχωρες κείνες και εύφορες περιοχές…

Και τέλος στη λεκάνη της Μεσογείου θά λεγε κανένας πώς ξαναγραφότανε η αρχαία ιστορία: Η αμπώτιδα στη σημιτική και στην τουρανική πορεία συνεχίστηκε κι είχε συντελεστεί ένα είδος «εθνολογικής επιστροφής». Οι οσμανικοί πληθυσμοί (Τούρκοι) -που είχανε αλλοτινά κρούσει τις πύλες της Βιέννης- αποσύρονταν τώρα πέρα από τον Ταύρο και προς τη λίμνη του Βαν, ενώ οι αραβικοί -που είχανε κάποτε φτάσει ως την Ισπανία και που είχανε χτυπηθεί οι προπομποί τους Σαρακηνοί στα 732 στο Πουατιέ από τον βασιλιά των Φράγκων Κάρολο Μαρτέλο- περιορίζονταν τώρα στις πέρα από την Ερυθρά Θάλασσα περιοχές της αρχικής τους εκκίνησης.

Οι Έλληνες πλημμυρίσαμε τη Μικρασία, πολύ πιο βαθιά παρά στον καιρό των Ιώνων και των Αιολέων, ενώ στις εκκενωθείς από τους Άραβες βορειοαφρικανικές περιοχές είχανε τώρα κατέβει οι Λατίνοι.

Κι επαναλήφθηκε εκεί στην Αφρική η ιστορία του 19ου προς τη δύση -Ίβηρες και Γάλλοι στους γνώριμους τόπους των παλιών τους αποικιών- κι η ιστορία η ρωμαϊκή ανατολικότερα -Ιταλοί στη Λιβύη και στην Κυρηναϊκή κι ως το Δέλτα του Νείλου κι ως τις Πυραμίδες, καθώς και στον καιρό του Αντώνιου και του Οκταβιανού.

Ένα τέτοιο κατασταλαγμένο εδαφικό Status Quo έγινε στον 23ο αιώνα αντικείμενο εγγυήσεως αναμεταξύ των λευκών από τα οικουμενικά κοινοβούλια της ομόσπονδης διακρατικής δημοκρατίας».

 

ΠΗΓΕΣ
«Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ»! ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

http://www.nea-acropoli-athens.gr/arthra/fantasia/1050-profhteies-h-koilada-twn-rodwn

Loading...
Σχετικά με ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ
"AYTOΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ Κ΄ΑΓΑΘΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΦΘΟΝΕΡΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΦΘΟΝΕΡΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ" ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΟΡΓΑΝΟΝ

Σχόλια Αναγνωστών (13)

 1. Ναι πήγε ο άλλος στο 3000 φεύγα και το πρώτο πράγμα και σημαντικότερο που κράτησε είναι που μετανάστευσαν οι λαοί. Ε ρε τι διαβάζουμε. Εδώ ο κόσμος χάνεται και το….. χτενίζεται.

  • ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ 08/11/2017 @ 4:39 ΜΜ

   ΕΓΩ ΚΡΑΤΑΩ ΑΥΤΟ “Οι Έλληνες πλημμυρίσαμε τη Μικρασία, πολύ πιο βαθιά παρά στον καιρό των Ιώνων και των Αιολέων” ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 2. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ 08/11/2017 @ 8:32 ΠΜ

  Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα αποδημητικά πουλιά

 3. Δὲν εἶναι διαβαστερό βιβλίο, ἀλλά ἄκρως ἐνδιαφέρων καὶ θὰ ἔπρεπε νὰ διδάσκεται ἀπὸ το δημοτικό κιόλας. Ἂν καὶ προσωπικά ἀμφισβητῶ τὰ μάλα την μετάφραση. Το θεωρῶ ὕποπτο το ὅτι χάθηκαν τα χειρόγραφα του Ντινάχ με το ποὺ τελείωσε τὴ μετάφραση ὅ Παπαχατζής. Τα ἄφησε πίσω καὶ κάηκαν, λέει, γιὰ νὰ μὴν τον περάσουν γιὰ κατάσκοπο των Γερμανῶν οἱ ἀντάρτες με την ἀναχώρηση των Γερμανῶν ἀπό την Ἀθήνα. Θεωρῶ σχεδόν βέβαιο πῶς ἔχουν πειραχτεῖ κάποιες λεπτομέρειες… ἄν ἐρευνήσει κάποιος ποῦ ξέρει πῶς, σε ποιούς ἔδειξε το βιβλίο καὶ ποῖοι ἤλεγχαν τα πράγματα στὴν Ἀθήνα ἐκείνη την ἐποχή θὰ καταλάβει τί λέω… εἶχα διαβάσει, τα σημαντικότερα ἀποσπάσματά του , με ἄλλα μυαλά πρὶν 30 κ κάτι χρόνια, τώρα βρίσκομαι στὴ σελίδα 339. Το βιβλίο αὐτό θεωρῶ πῶς δύναται νὰ ἀλλάξει το ροῦ της ἱστορίας της ἀνθρωπότητας ἄν ἀξιοποιηθεῖ.

 4. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο “ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ” ΤΟΝ 21ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ…. Α ΡΕ ΣΑΝΟΣ… ΕΤΣΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

  • ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ 08/11/2017 @ 3:47 ΜΜ

   το σχεδιο που αναφερεις για τον Νορθαμ ειναι προϊστορια, σε ενα σημείο δε αναφέρει οτι η λευκή φυλή γλύτωσε στο παρατσακ τον αφανισμό λόγο του σχεδίου του ΣΟΡΟΣ για υπερπληθυσμό των τριτοσκοσμικων και την λαθροεισβολη στις γερασμένες λευκές χωρες..

   • ΡΕ ΣΥ ΑΥΤΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 22 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΗΡΞΕ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!!!! ΤΟ 17 ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ Ο ΜΠΑΛΦΟΥΡ ΚΑΙ ΤΟ 1870 Ο ΧΕΡΤΖΛ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ “ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ”. ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΠΡΟΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΕΙΧΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, Ο ΠΑΪΚ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1871 ΕΙΧΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, Ο “ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ” ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΩΝ ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΛΘΟΥΣ ΚΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ… ΜΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΝΑΥΤΗΣ!!!!;;;; ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΑΧΝΕΤΕ

    • ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ 08/11/2017 @ 4:37 ΜΜ

     ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΒΙΒΛΙΟ, ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟΨΗ. ΕΓΩ ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΕΤΙΣΜΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.

     • ΒΑΛΕ ΚΑΝΑ ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΕ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΚΥΡΟ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΖΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΝΑΛΥΩΝΤΑΣ ΤΟ. ΩΡΑΙΟ BOOK CLUB…

     • ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ 08/11/2017 @ 7:32 ΜΜ

      ΛΙΝΚ ;; ΑΧΕΧΑΑΑ ΣΚΑΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΡΕΪ.. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΝΗΡΙΔΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΛΔ ΕΑΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ ΘΕ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΚΙΚΑ;;; ΓΙΑΤΙΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ..

     • 75 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΩΡΑ. ΤΩΡΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΕΒΑΛΕΣ ΕΚΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ. ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ-ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΞΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΨΑΡΟΥΚΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ(ΧΑΜΟΓΕΛΑ-ΚΛΙΚ). ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ…

   • KAI “ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ”…. ΜΟΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ Ο CECIL RHODES….. ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ TON ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΡΕΖΟΥΜΕ: https://youtu.be/BAgtmtMtPJY

 5. ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ 08/11/2017 @ 3:36 ΜΜ

  “Οι Έλληνες πλημμυρίσαμε τη Μικρασία, πολύ πιο βαθιά παρά στον καιρό των Ιώνων και των Αιολέων” και οχι μόνο αυτο αλλά υπάρχει νύξη ωστόσο οχι παραδοχή (παπαχαντζη τα μαγειρεψες;) ότι η κοιλάδα των ρόδων είναι στην Ελλάδα

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*