10:41 - 27/03/2020

Αμυδρό φως στον νέο άγνωστο κόσμο

Το αμυδρό φως στον νέο άγνωστο κόσμο αρχίζει να εμφανίζει την ωριμότητα και ηρεμία Κίνας και Ρωσίας. Οι οποίες απέτρεψαν θανατηφόρες συγκρούσεις. Από εδώ και πέρα  τα πάντα είναι δυνατά.

Τα γεγονότα

Ζούμε σε πολύ περίεργους καιρούς. Η Γαλλία και οι υπόλοιπες χώρες του διεθνούς συνασπισμού, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία, αποφάσισαν να επαναπατρίσουν επειγόντως τις δυνάμεις τους από το Ιράκ. Η Βενεζουέλα βρίσκεται στη διαδικασία αποστολής ομάδων στρατιωτικών ιατρών στην Ιταλία!

Η εμφάνιση ρωσικών στρατιωτικών αυτοκινητοπομπών μεταξύ Ρώμης και Μπέργκαμου προκάλεσε την έκπληξη πολλών ατλαντιστικών αναλυτών. Οι τελευταίοι έπεσαν από πολύ ψηλά. Δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να καταλάβουν την παγκόσμια στρατηγική αναταραχή των καταστροφικών υβριδικών πολέμων για τον λεγόμενο «ελεύθερο» κόσμο σε εξέλιξη για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Το Αφγανιστάν και η Υεμένη, είναι δύο πολύ φτωχές χώρες που έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο. Εκεί διαδραματίστηκε και εξακολουθεί να διαδραματίζεται ένα πολύ παράξενο παιχνίδι, όπου η αυτοκρατορία υφίσταται το μεγάλο φιάσκο της.

Η κρίση της COVID-19 δεν θα είναι μάλλον τόσο σοβαρή όσο αυτή, κατακλυσμιαία, του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Όπως σχεδιάστηκε το 1945, που στη συνέχεια ενισχύθηκε το 1973 πριν αντιμετωπίσει σοβαρές συστημικές κρίσεις το 2001 και ιδιαίτερα το 2008.

Αυτή τη φορά η μόνη δυνατή απόδραση του νεοφιλελευθερισμού είναι παράδοξα η χρήση του κράτους, οι δημόσιες επιχορηγήσεις και οι εθνικοποιήσεις. Τυπικά, θα περιλαμβάνει τα παρακάτω. Την ενδυνάμωση του αστυνομικού κράτους βασισμένου στο νέο μισθοφορικό σύστημα, και στις νέες τεχνολογίες της πληροφορίας, Την χειραγώγηση και την κυβερνητική. Περισσότερους περιορισμούς στις ελευθερίες και τον απόλυτο έλεγχο της ζωής των ατόμων.

Κίνα και Ρωσία

Η Κίνα απορρόφησε τη κρίση της COVID-19 χάρη σε τεράστιες θυσίες που πολύ λίγες χώρες στο κόσμο είναι έτοιμες να κάνουν χωρίς την έναρξη μιας έκρηξης. Αυτή η αρχαία χώρα δέχθηκε το πρώτο χτύπημα ενός νέου τύπου υβριδικού πολέμου μεγάλης κλίμακας που περιλαμβάνει βιολογικούς και χημικούς φορείς.
Αλλά προσπαθεί τώρα να δώσει το τελευταίο χτύπημα βασισμένη σε μια φιλοσοφία εντελώς αντίθετη με εκείνη της αυτοκρατορίας.

Στη συνέχεια των οικονομικών δρόμων και ζώνης της ή των λεγόμενων νέων δρόμων του μεταξιού, οι Κινέζοι προσπαθούν να αποδείξουν ότι βάζουν την αλληλεγγύη και την αμοιβαία βοήθεια πρώτα από τους πολέμους για κέρδος και την οικονομική λεηλασία της αυτοκρατορίας του ηλιοβασιλέματος. Ο συμβολισμός είναι ισχυρός. Οι Κινέζοι φαίνεται να στέλνουν ένα σαφές μήνυμα προς τις ελίτ του βαθιού κράτους των ΗΠΑ. Από τώρα και στο εξής, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

Είναι το τέλος του παλιού κόσμου. Η Νέα Παγκόσμια Τάξη που ανακοινώθηκε από τους πατέρα και γιο Μπους το 1989 και το 1992 καταστράφηκε εντελώς. Χωρίς η Κίνα ή η Ρωσία να καταφύγουν σε παγκόσμια αντιπαράθεση με σοβαρές συνέπειες για ολόκληρο τον πλανήτη.

Από το 2011, η Ρωσία έχει κάνει ό, τι ήταν δυνατόν για να αποφύγει μια στρατιωτική κλιμάκωση σε έναν αυξανόμενο και συχνά πολύ ευαίσθητο αριθμό καυτών σημείων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και ένα που βρίσκεται στις δυτικές παρυφές της παλιάς Ρωσίας.
Η Κίνα απέφυγε σχεδόν όλες τις προκλήσεις στη Θάλασσα της Κίνας, στη Κορεατική χερσόνησο, το Θιβέτ, το Σινγιάνγκ και τέλος στο Χονγκ Κονγκ. Μπορεί ο καθένας να επικρίνει όσο θέλει τη Κίνα και τη Ρωσία. Και αυτές οι δύο μεγάλες χώρες δεν απαλλάσσονται από την κριτική. Αλλά είναι σαφές ότι έδειξαν ωριμότητα και ηρεμία. Και μπόρεσαν να απαλλάξουν τον πλανήτη από μια έκρηξη απείρως πιο βίαιη και θανατηφόρα από τους δύο προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους του 1914-1918 και 1939-1945.

Ο νέος άγνωστος κόσμος

Η απεριόριστη βία μιας αυτοκρατορίας που κτίστηκε με τη λεηλασία και τη τυφλή βία υπό την κάλυψη των “καθολικών αξιών” τελειώνει. Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή όπου μας περιμένει ένας άγνωστος κόσμος. Η επόμενη φάση δεν θα είναι εύκολη. Επειδή εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι είναι απρόθυμοι να δεχθούν την αλλαγή και έχουν μορφοποιηθεί για να την απορρίψουν καταρχάς, μερικές φορές με βία. Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

Το Strategika 51 σας συνόδευσε από τα πρώτα βήματα του υβριδικού πολέμου μέσω της κοινωνικής μηχανικής του χάους. Τότε που η εξέγερση και τα πραξικοπήματα άρχισαν να καταστρέφουν την κεντρική περιοχή του κόσμου το 2011. Θα σας συνοδεύσει και στη νέα φάση που αναγγέλλεται. Με τον περιορισμό κατ’ οίκον σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων ανθρώπων και το σταμάτημα της πραγματικής οικονομίας σε σχεδόν 70 χώρες του πλανήτη. Από τώρα και στο εξής, τα πάντα είναι δυνατά.

Πηγή:Infognomon Politics

Το αμυδρό φως στον νέο άγνωστο κόσμο εμφανίζει και το τέλος της αυτοκρατορίας της βίας  και λεηλασίας.  Όλα τα σενάρια είναι δυνατά.

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Φοβού τους ΔΑΝ
    //

  2. Ποσο σανο μπορεις να καταναλωσεις; 03/27/2020 @ 2:05 ΜΜ

    Δεν εχεις ιδεα το τι ερχεται .Μονο αγαπη αδελφοσύνη και αλληλοκατανοηση μην περιμενεις

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*