ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Αμερικανικά ΜΜΕ: «Ο Τραμπ ενέκρινε τα σχέδια για επίθεση στη Βενεζουέλα – Μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή»!

· Κατοχικά Νέα

«Θα αποκεφαλίσουμε την ηγεσία των καρτέλ των ναρκωτικών»

Η διοίκηση Τραμπ έχει λάβει την απόφαση να επιτεθεί σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις εντός της Βενεζουέλας και οι επιθέσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, δήλωσαν πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση στην εφημερίδα Miami Herald, καθώς οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να ξεκινήσουν το επόμενο στάδιο της εκστρατείας τους κατά του καρτέλ ναρκωτικών

Οι σχεδιαζόμενες επιθέσεις, τις οποίες ανέφερε επίσης η Wall Street Journal, θα επιδιώξουν την καταστροφή στρατιωτικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται από την οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, η οποία, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, διευθύνεται από τον ισχυρό άνδρα της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και διοικείται από κορυφαία μέλη του καθεστώτος του.

Πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσαν στην εφημερίδα Herald ότι οι στόχοι – οι οποίοι θα μπορούσαν να πληγούν αεροπορικώς σε λίγες μέρες ή και ώρες – στοχεύουν επίσης στην αποκεφαλισμό της ιεραρχίας του καρτέλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το καρτέλ εξάγει περίπου 500 τόνους κοκαΐνης ετησίως,οι οποίοι μοιράζονται μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών. Αν και οι πηγές αρνήθηκαν να πουν αν ο ίδιος ο Μαδούρο είναι στόχος, μία από αυτές είπε ότι ο χρόνος του τελειώνει.

«Ο Μαδούρο πρόκειται να βρεθεί παγιδευμένος και σύντομα μπορεί να ανακαλύψει ότι δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα, ακόμη και αν το αποφάσιζε», ανέφερε ένας αξιωματούχος.

«Το χειρότερο γι’ αυτόν είναι ότι τώρα υπάρχουν περισσότεροι από ένας στρατηγοί πρόθυμοι να τον συλλάβουν και να τον παραδώσουν στις ΗΠΑ, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι άλλο είναι να μιλάς για θάνατο και άλλο να τον βλέπεις να έρχεται».

Η Ουάσινγκτον έχει διπλασιάσει την αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Μαδούρο στα 50 εκατομμύρια δολάρια – η μεγαλύτερη αμοιβή που έχει προσφερθεί ποτέ – και επί του παρόντος προσφέρει αμοιβές 25 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σύλληψη ορισμένων από τους κορυφαίους συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εσωτερικών Ντιοσντάδο Καμπέλο, ο οποίος πιστεύεται ότι διευθύνει επιχειρήσεις καρτέλ. Μια άλλη βασική προσωπικότητα του καθεστώτος που αντιμετωπίζει κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών στις ΗΠΑ είναι ο υπουργός Άμυνας Βλαντιμίρ Παντρίνο Λόπεζ.

pronews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Εκτόξευση πυραύλου – εικόνα αρχείου για τη μεγάλη έρευνα σχετικά με την ευρωπαϊκή πρόσβαση στο ΔιάστημαTech

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ · Η Ευρώπη επιστρέφει σε τροχιά: Spectrum, Andøya και η μάχη για ανεξάρτητη πρόσβαση στο Διάστημα

Data center και cloud υποδομές - μεγάλη έρευνα για την ψηφιακή κυριαρχία της ΕυρώπηςTech

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ · Το cloud έγινε στρατηγικό όπλο: Η Ευρώπη φοβάται το ψηφιακό kill switch και ανοίγει πόλεμο για την υπολογιστική κυριαρχία

Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες - εικόνα για τον Cyber Resilience Act. Φωτογραφία Christian Lue / UnsplashPREMIUM

★ PREMIUM FREE · Η Ευρώπη βάζει χρονόμετρο σε κάθε ψηφιακό προϊόν: Cyber Resilience Act, το 24ωρο και η νέα εποχή της υποχρεωτικής ασφάλειας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *