Αλλαγή ώρας 2018: Χωρισμένες σε στρατόπεδα οι χώρες της Ευρώπης – Ποιες ψηφίζουν μόνο χειμερινή, ποιες μόνο θερινή και ποιες και τις δύο!

Χειμερινή ώρα την 28η Οκτωβρίου στην Ελλάδα, λόγω της καθιερωμένης αλλαγής στα ρολόγια. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, πληθαίνουν οι διαφορετικές απόψεις στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφετηρία στάθηκε το δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού που έγινε με πρωτοβουλία της Κομισιόν και του προέδρου της Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Όμως, η ψηφοφορία δεν ήταν αντιπροσωπευτική: συμμετείχαν 4,6 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες, οι περισσότεροι από την Γερμανία. Συμπερασματικά, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αποτελέσει σαφή ένδειξη για την ευρωπαϊκή διάθεση, γράφει η Frankfurter Rundschau. Αλλά τι τώρα; Θερινή ώρα για πάντα; Ή χειμερινή ώρα, η οποία είναι στην πραγματικότητα και η κανονική;

Οι δείκτες της αλλαγής
Από το 1980, τα ρολόγια αλλάζουν δύο φορές το χρόνο: το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Στην ψηφοφορία του καλοκαιριού, το 84% των συμμετεχόντων αποφάνθηκε ότι δεν θέλει αλλαγή στην ώρα.

Στο κοινό υπήρχε η εντύπωση ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων θα προτιμούσε μεγαλύτερες περιόδους φωτός το χειμώνα, κάτι που θα ήταν εφικτό με τη θερινή ώρα.

Πριν από λίγες εβδομάδες, μια δημοσκόπηση στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας έδειξε ότι το 51% θέλει ως μόνιμη τη θερινή ώρα. «Οι άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν να έχουν ακόμη και το χειμώνα, το φθινόπωρο και την άνοιξη, μετά τη δουλειά και το σχολείο, τον ελεύθερο χρόνο τους στο φως της ημέρας», λέει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ.

Ο ευρωσκεπτικισμός της ώρας – Τα στρατόπεδα και η Ελλάδα
Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Στις ομάδες εργασίας των κρατών – μελών που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες προκύπτει μια διαφορετική εικόνα:


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Πορτογαλία, όπως και η Ελλάδα, θα επιθυμούσαν περισσότερο τη σημερινή λύση – να συνεχίσουμε να αλλάζουμε τα ρολόγια δύο φορές το χρόνο.

Η Γαλλία και η Ισπανία, καθώς και η Ολλανδία , η Δανία και η Φινλανδία, θέλουν τη χειμερινή ώρα ως μόνιμη λύση.

Η Γερμανία, η Πολωνία, η Κύπρος καθώς και τα κράτη της Βαλτικής υποστηρίζουν τη θερινή ώρα αιωνίως.

Ευρωπαϊκό ραντεβού για την ώρα
Την Δευτέρα (29.10.2018), οι υπουργοί των κρατών – μελών θα συναντηθούν στο Γκρατς της Αυστρίας για να εξετάσουν την πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Ο επικεφαλής της Κομισιόν, τούς έχει καλέσει να υποβάλουν έκθεση στις Βρυξέλλες μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2019 σχετικά με το πώς πρέπει να ρυθμίζουν τα ρολόγια στο μέλλον.

Πολλοί λένε για παράδειγμα ότι το ενδεχόμενο μεμονωμένων εθνικών κανονισμών θα διαταράξει σημαντικά τα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών. Σε μερικές πρωτεύουσες εξετάζεται η δυνατότητα να υπάρξει έρευνα μεταξύ του πληθυσμού. Αυτό είναι σχεδόν αδύνατο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Οι επιστήμονες για τις επιπτώσεις στον άνθρωπο
Οι χρονοβιολόγοι, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τις επιπτώσεις της αλλαγής του χρόνου στους ανθρώπους, θεωρούν τη μόνιμη θερινή ώρα ένα «μεγάλο λάθος».

Η ΕΕ θα μπορούσε να καταργήσει την αλλαγή της ώρας , «αλλά δεν πρέπει να επιλέξει τη λανθασμένη επιλογή», λέει, για παράδειγμα, ο επιστήμονας Μίκαελ Βίντεν.

Είναι πιο φυσικό, αν η ώρα βασίζεται στο ζενίθ του ήλιου. Στις 12 το μεσημέρι, ο ήλιος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του – αυτή η κανονική ώρα θα αντιστοιχούσε στην αίσθηση του χρόνου των ανθρώπων. Μέχρι στιγμής, το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 θα ξεκινήσει η επόμενη καλοκαιρινή περίοδος. Για πόσο καιρό;

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ,newsit.gr

Loading...

5 thoughts on “Αλλαγή ώρας 2018: Χωρισμένες σε στρατόπεδα οι χώρες της Ευρώπης – Ποιες ψηφίζουν μόνο χειμερινή, ποιες μόνο θερινή και ποιες και τις δύο!

  • life123 says:

   ναι, και εγω συμφωνω ετσι !
   Οπως ειναι στη φυση !

   Το ανθρωπινο σωμα καταλαβαινει την αυθαιρεσια και αντιδρα.

   η Ελλάδα, θα επιθυμούσαν περισσότερο τη σημερινή λύση – να συνεχίσουμε να αλλάζουμε τα ρολόγια δύο φορές το χρόνο…… ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΝΕ ΕΤΣΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΕΝΑΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗ ΜΑΠΑ
   ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΚΟΝΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΒΛΑΣΤΗΜΩΝΤΑΣ,
   ΑΛΛΑ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖ ΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ,
   διοτι ηδη απο τις 15 με 20 Σεπτεμβρη καθε χρονο,
   το σωμα σου καταλαβαινει οτι κατι δεν παει καλα…..

   Τα ιδια και την Ανοιξη ! ΟΧΙ το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου,
   αλλα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλιου !!!!
   μα καλα, κανεις δεν νοιωθει τη διαφορα ????????

 1. Ο Αληθινός Μεσσίας says:

  Με την εξουσία που μου δίνει ο Θεός, θα δηλώσω στο Κβαντικό Κενό (πεδίο) της Υπεροντότητας, κάτι πιο προχωρημένο. Μακάρι να είχαμε μια Παγκόσμια Ώρα σε όλον τον πλανήτη κι όχι απλά να συζητάμε για την αλλαγή της τοπικής ώρας πίσω και μπρός. Μάλιστα να αποδεχθούμε την ηλεκτρονική μορφή του 24 ώρου. Αν την ίδια στιγμή σε όλον τον πλανήτη είχαμε πχ 23:00 θα ήταν πιο πρακτικό στις συνεννοήσεις μας. Για άλλους στις 23:00 θα είναι πρωί, για άλλους απόγευμα, για άλλους βράδυ κτλ, μια χαρά θα ήτανε και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα είχαμε συνηθίσει όλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *