Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

GEWKWN: Η στρατηγική κρίση Ρωσίας–Δύσης , ο ρόλος Πούτιν- Τραμπ και τα Χρονοδιάγραμμα Κρίσιμων Γεγονότων (2022–2025) :

Δεκέμβριος 2022 Οι πρώτες πληροφορίες για ουκρανικές επιθέσεις με drones σε ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια σε βάθος 400–600 χλμ εντός Ρωσίας.

2023 Xρήση drones μεγάλης εμβέλειας και δολιοφθορών, μερικές φορές φτάνοντας κοντά στη Μόσχα. Η Ρωσία κλιμακώνει επιθέσεις στο ουκρανικό δίκτυο ενέργειας.

Ιούνιος – Δεκέμβριος 2023 Η Ουκρανία δοκιμάζει νέα drones μεγάλης εμβέλειας, από τα οποία πλήττουν ρωσικά στρατηγικά σημεία. Εντείνονται οι φήμες για χρήση δυτικών πληροφοριών στις επιχειρήσεις.

Ιανουάριος 2024 Ρωσικές πηγές καταγγέλλουν επίθεση σε στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 — συσχετίζεται με drone από ουκρανικό έδαφος.

Μάιος 2024 Εκλογές στη Ρωσία. Ο Πούτιν επανεκλέγεται και αρχίζει να δηλώνει πιο έντονα ότι οι επιθέσεις της Ουκρανίας συνιστούν “ τρομοκρατία ”

ΑΠΟΡΙΑ: γιατί ο Πούτιν αποκαλεί τα κτυπήματα ως ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ; θα αναπτύξουμε μετά.

Ιούνιος 2024 – Μάιος 2025 Οι επιθέσεις με drones βαθαίνουν, φτάνοντας μέχρι του ρωσικού ναυτικού. Οι Ρώσοι αναθεωρούν το στρατηγικό δόγμα τους, αφήνοντας “ παράθυρο ” για μη-πυρηνική στρατηγική απάντηση. ΣΧΟΛΙΟ: Δεν είναι ακατανόητη η απόφαση τους;

2025 (έως σήμερα) Ορισμένοι αναλυτές ερμηνεύουν τη ρωσική “ανοχή” ως αδυναμία, άλλοι ως στρατηγική ψυχραιμία. Άλλοι ως ————-

Έγινε επίθεση της στην πυρηνική τριάδα Ρωσίας , και όμως η Μόσχα έχει αποφύγει να χαρακτηρίσει αυτές τις επιθέσεις ως πράξεις πολέμου, πιθανώς επειδή μια τέτοια δήλωση θα απαιτούσε κλιμάκωση, ίσως και χρήση πυρηνικών . Ο Πούτιν φαίνεται να έχει την οδό της «υποβάθμισης».

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; Ο Πούτιν είναι αδύναμος ή υπολογιστικός;

Η κατηγορία ότι “ο Πούτιν υπονομεύει το ίδιο του το δόγμα” έχει βάση μόνο αν δεχτούμε πως ο μοναδικός ρόλος του δόγματος είναι η αυτόματη ανταπόδοση. Ο Πούτιν ίσως να προσπαθήσει να αποτρέψει έναν γενικευμένο πόλεμο, εκτιμώντας τακτικά κέρδη σε βάθος χρόνου. Ούτε δειλός είναι, ούτε “ηλίθιος”, αλλά φαίνεται να επιλέγει στρατηγική υπομονή έναντι της άμεσης σύγκρουσης.

Είναι δυνατόν οι ΗΠΑ να άφησαν την Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία εν αγνοία τους; Πολύ δύσκολο. Οι ΗΠΑ έχουν βαθύ έλεγχο στο ουκρανικό στρατιωτικό δίκτυο μέσω της παροχής όπλων, πληροφοριών και υποστήριξης. Εάν η Ουκρανία χρησιμοποίησε drones για επίθεση σε στρατηγικά σημεία της Ρωσίας, πιθανότατα έκανε με τουλάχιστον σιωπηρή αποδοχή της Δύσης .

Γιατί η Ρωσία δεν απαντά σκληρότερα;

Ο Πούτιν δεν μπορεί να γνωρίζει ότι μια υπερβολική αντίδραση θα οδηγούσε σε άμεση σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, άρα ε πιλέγει να ελέγχει το «εύρος» της σύγκρουσης, ελπίζοντας είτε σε φθορά της δυτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία είτε σε αλλαγή των πολιτικών ισορροπιών στη Δύση. (όπως έκανε με τη νίκη Τραμπ το 2024).

Μπορεί να αποτραπεί γενικευμένος πόλεμος; Ναι, υπό δύο βασικές προϋποθέσεις:

α. Διάλογος ασφαλείας μεταξύ ΗΠΑ–Ρωσίας με βάση τη λογική της αμοιβαίας αποτροπής και σεβασμού.

β. Περιορισμός των επιθέσεων σε στόχους εντός αναγνωρισμένων στρατιωτικών πλαισίων, χωρίς πρόκληση στρατηγικών πυρηνικών απειλών .

ΠΙΣΤΕΥΩ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει ένας παγόσμιος πόλεμος , αυτοί που εξουσιάζουν τους ηγέτες των υπερδυνάμεων όπως και όλους τους ηγέτες του πλανήτης έχουν σχέδια για μια παγκόσμια κυβέρνηση με ένα παγόσμιο ηγέτη .

Ο ρόλος της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ : Ουκρανία: Ένας “επιθετικός αμυνόμενος” Η Ουκρανία πολεμά σε ένα ασύμμετρο περιβάλλον. Χωρίς ισχυρή αεροπορία ή ναυτικό, βασίζεται σε:

α . ασύμμετρα μέσα ( drones , δολιοφθορές, πληροφοριακός πόλεμος),

β. δυτική τεχνολογία και πληροφορίες (NATO ISR – Intelligence , Surveillance , Reconnaissance ),

γ. επιθέσεις εντός ρωσικού εδάφους, που λειτουργούν είτε ως αντίποινα είτε ως ψυχολογικός πόλεμος.

Κίνδυνος: Εάν η Ουκρανία χτυπήσει ευθέως στρατηγικά στοιχεία (π.χ. πυρηνικά σιλό ή συστήματα διοίκησης/επικοινωνιών), η Ρωσία μπορεί να θεωρήσει ότι προετοιμάζεται για “ πρώτο πλήγμα ” και τότε η απάντηση μπορεί να είναι πυρηνική, όπως προβλέπει το ρωσικό δόγμα.

Το ΝΑΤΟ λειτουργεί:

α. ως προμηθευτής όπλων ( Leopard , HIMARS, F-16, Storm Σκιά , Πατριώτης κ.λπ.),

β. ως πάροχος πληροφοριών (δορυφορικά δεδομένα, υποκλοπές),

γ. ως πολιτικός και στρατηγικός εγγυητής για την Ουκρανία.

Αν και επίσημα το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο, πολλές επιθέσεις της Ουκρανίας δεν ήταν εφικτές χωρίς τη βοήθεια των Δυτικών κρατών. Ωστόσο , η γραμμή ανάσχεσης είναι σαφής , δεν στέλνονται στρατεύματα εντός Ουκρανίας.

ΣΧΟΛΙΟ: Σύντομο κάποιος θα δημιουργήσει κατάσταση , για να μπουν στην Ουκρανία ( από την πολωνία ) Δυτικές “ειρηνευτικές Δυνάμεις” γεγονός που η Ρωσία δεν θα το δεχτεί .

Η αύξηση της επιθετικότητας από την Ουκρανία, με υποστήριξη του ΝΑΤΟ, θ α παρερμηνεύεται από τη Ρωσία ως συντονισμένος πόλεμος κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο για ανεξέλεγκτη κλιμάκωση.

Η Ουκρανία, έχει εμπλακεί σε στρατηγικά επικίνδυνες επιθέσεις εντός της Ρωσίας , και η εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε πληροφοριακό και οπλικό επίπεδο έχει ξεπεράσει το στάδιο της “ έμμεσης στήριξης ” .

Η Ρωσία, μέσω Πούτιν, φαίνεται να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να ενισχύσει τις δυνάμεις της, χωρίς να κλιμακώσει στρατηγικά , ΑΚΟΜΗ.

ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ στην κρίση ή μια « υπερβολική επίθεση » σε στρατηγικό ρωσικό στόχο μπορεί να προκαλέσει εντωμινο γεγονότων που δεν μπορεί να ελέγξει καμία υπερδύναμη.

Ποιος δίνει στην Ουκρανία “ μάτια ” βαθιά στη Ρωσία;

Η δήλωση πρώην Γάλλου αξιωματικού επιβεβαιώνει αυτό που πιστεύουν όλοι οι ειδικοί γεωστρατηγικής . Η Ουκρανία, μόνη της, δεν έχει ούτε τους δορυφόρους, ούτε την τεχνογνωσία, ούτε τις δυνατότητες για πλήγματα εντοπισμένα με ακρίβεια σε στόχους όπως ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, υποδομές επικοινωνιών, σιδηροδρόμους, ή βάσεις διοίκησης.

Οι επιθέσεις αυτές εκτελούνται σε αποστάσεις 300–800 χλμ εντός της Ρωσίας, απαιτούν ακριβή δεδομένα στόχου σε πραγματικό ή σχεδόν πραγματικό χρόνο , χρησιμοποιούνται συνήθως drones προγραμματισμένα με δορυφορικά δεδομένα πλοήγησης (π.χ. GPS, GLONASS) ή καθοδηγούνται μέσω συνδέσεων relay .

Άρα, χωρίς πρόσβαση σε πληροφορίες από δωροφόρους των ΗΠΑ και της Βρετανίας, τέτοιες επιθέσεις ήταν εξαιρετικά δύσκολες και όχι αδύνατες.

Πηγές που φέρονται να γράψουν:

1. Στρατιωτικοί δορυφόροι παρακολούθησης (ISR) των ΗΠΑ

2. Εμπορικοί δορυφόροι υψηλής ευκρίνειας (π.χ. Maxar , Planet Labs )

3. Σήματα Intelligence (SIGINT) και δεδομένα γεωγραφικής θέσης από αεροσκάφη τύπου RC-135, RQ-4 Global Χοκ , AWACS και άλλα που περιπολούν κοντά στην Ουκρανία

Τι σημαίνει αυτό στρατηγικά;

1. Η Ουκρανία λειτουργεί ως επιχειρησιακός βραχίονας του ΝΑΤΟ . Ακόμα κι αν το ΝΑΤΟ δεν συμμετέχει απευθείας στις επιθέσεις, η τεχνική και η πληροφοριακή υποστήριξή του είναι καθοριστική. Αυτό ενισχύει τη ρωσική αφήγηση ότι “ Δεν πολεμάμε απλώς την Ουκρανία, αλλά τη συλλογική Δύση. ”

2. Η Ρωσία ίσως ερμηνεύσει τέτοιες επιθέσεις ως προετοιμασία πλήγματος στην αποτρεπτική της ικανότητα (π.χ. προσβολή βομβαρδιστικών σε στρατηγικά αεροδρόμια).

Σύμφωνα με το ρωσικό δόγμα: Αν επίθεση που απειλεί τα στρατηγικά μέσα της χώρας, αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει προληπτική ή ανταποδοτική στρατηγική απάντηση , ακόμη και πυρηνική.

Η Ρωσική Αντίδραση : Η δήλωση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ , πρώην προέδρου και νυν αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας , δεν πρέπει να αγνοηθεί. Το Παρόλο που είναι γνωστός για τις σκληρές δηλώσεις του, λειτουργεί συχνά ως « μηνυματικός πομπός» των σκληροπυρηνικών κύκλων στο Κρεμλίνο.

Ο Μεντβέντεφ δεν μιλάει για πιθανή ρωσική απάντηση, αλλά για αναπόφευκτη

Αυτό δείχνει πως, ακόμη κι αν ο Πούτιν κρατά προς το παρόν ήπιους τόνους, υπάρχει ισχυρή πίεση για κλιμάκωση.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ:

1. Χτύπημα στρατιωτικής εγκατάστασης της Ουκρανίας “ συμβολικά ” κοντά σε δυτικά σύνορα.

2. Κυβερνοεπιθέσεις σε ευρωπαϊκές υποδομές.

3. Κλιμάκωση στη Μαύρη Θάλασσα ή εναέρια αναχαίτιση δυτικών μέσων.

4. πλήγμα μη πυρηνικό σε «δομές πυρηνικό» (π.χ. κέντρο πληροφοριών).

Η Ρωσία δείχνει αυτοσυγκράτηση , αλλά με κόκκινες γραμμές που πλησιάζουν.

Η Ουκρανία αναβαθμίζει την επιχειρησιακή της ικανότητα μέσω της Δύσης, αλλά πλησιάζει επικίνδυνα σε ζώνες «απαγορευμένων στόχων».

Το ΝΑΤΟ παίζει με τη φωτιά, εκτιμώντας ότι η Ρωσία δεν θα «τραβήξει τη σκανδάλη».

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΜΩΣ ΑΝ ΠΛΗΓΕΙ ΡΩΣΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ; αν καταστραφεί σημαντικό ραντάρ ή σύστημα εντολών πυρηνικής ανταπόδοσης; Αν σκοτωθεί Ρώσος ανώτατος στρατιωτικός μέσα σε ρωσικό έδαφος με drone από Ουκρανία; Όταν αυτά συμβούν, τότε η Ρωσία δεν θα αρκεστεί σε δηλώσεις τύπου Μεντβέντεφ . Ποιο είναι το Συμπέρασμα ;

1. Ότι οι ουκρανικές επιθέσεις βαθιά στη Ρωσία δεν είναι απλώς πολεμικά γεγονότα, αλλά στρατηγικά «τεστ ανοχής».

2. Η συμμετοχή της Δύσης , έστω έμμεση , υπονομεύει τις γραμμές αποτροπής και φέρνει τις μεγάλες δυνάμεις ένα βήμα πιο κοντά στο σενάριο σύγκρουσης χωρίς αντιπροσώπους.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ; ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ

GEWKWN 10/06/2025



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Αλήθειες, φόβοι και παραπληροφόρηση”
  1. Το άρθρο, αν καί μάλλον μία ειλικρινής προσέγγιση, δεν παύει να αγνοεί, το γεγονός ότι πάνω από όλα, κάθε ηγέτης παίζει το ρόλο πού τού δίνουν οί διαχειρηστές τού πλανήτη.
    Οι διαχειρηστές θέλουν πόλεμο.
    Όλοι οι ηγέτες μηδενός εξαιρουμένου, πλέον, είναι πιόνια. (ίσως άλλοι λιγότερο, καί άλλοι περισσότερο). Στο τέλος της ημέρας όμως, αν δεν υπακούουν, τους τρώει η μαρμάγκα, α λα JFK
    Τα υπόλοιπα είναι φληναφήματα, αμπελοφιλοσοφίες, και ουσιαστικά αερολογίες, γιά να γράφουμε κάτι, καί να γεμίζουν οι σελίδες, με ψευδείς ελπίδες καί ατέρμονες, ανώφελες αναλύσεις….
    Ο πόλεμος θα είχε τελειώσει το πολυ σε 6 μήνες αν ήθελε πραγματικα η Ρωσία. Απλα, η επιμήκηνση του, ουσιαστικά εξασφαλίζει σταδιακά την εμπλοκή της Ευρώπης, καί των υπολοίπων. γιά να γίνει παγκόσμια σύρραξη, όπως επιθυμούν οι διαχειρηστές.
    Κριμα σε όλους που θυσιάστικαν, καί θυσιάζονται ανήθικα μέσα σε αυτες τις μηχανοραφίες. Οι ηγέτες, μηδενός εξαιρουμένου είναι σάπιοι, γιατί μόνο έτσι μπορούν να εκπληρώσουν τιις αποστολές πού τους επιβάλλει το σύστημα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek