Ακάρ: Αν δεν πάρουμε τα F-35, θα αποδυναμωθεί η νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Έκκληση στις ΗΠΑ να αποφεύγουν βήματα που θα βλάψουν τις σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αντιδρώντας στην απόφαση για αναστολή της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35.

Ο Τούρκος υπουργός επιτήρησε μαζί με τους αρχηγούς των τριών όπλων τις συνοριακές δυνάμεις στα σύνορα της χώρας με τη Συρία κι εκεί προέβη σε δηλώσεις στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Αναντολού’ και σύμφωνα με την ανταπορκίτριά του Σιγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

«Δυστυχώς, οι απαντήσεις του στρατηγικού μας εταίρου ΗΠΑ για την προμήθεια μεγάλου βεληνεκούς αντι-αεροπορικού συστήματος στις συζητήσεις που διεξάγονται εντατικά από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, φτάνουν και καθυστερημένες αλλά δεν είναι και ικανοποιητικές. Με την έννοια αυτή η προμήθεια αντι-αεροπορικού συστήματος κατέστη όχι επιλογή, αλλά ανάγκη. Είναι σαφές ότι με αυτή τη μονομερή και άδικη απόφαση κατά της Τουρκίας, η οποία ως σημαντικός εταίρος του προγράμματος, έχει φέρει εις πέρας όλες της τις υποχρεώσεις, γίνεται προσπάθεια αποκλεισμού της από το πρότζεκτ με μία έκνομη δικαιολογία», υποστήριξε ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε την Ουάσιγκτον να εγκαταλείψει αυτή την προσέγγιση.

«Εκτός από κάποιες διορατικές και λογικές δηλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, γίνονται και κάποιες άλλες που είναι μονομερείς και ασυμβίβαστες με το πνεύμα της συμμαχίας. Ο αποκλεισμός μας από το πρόγραμμα των F-35, θα επιδράσει αρνητικά στην ισχύ ειδικά της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Είναι φυσικό μας δικαίωμα, ως στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ, να προσδοκούμε από τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη σημερινή προσέγγιση και να αποφύγουν βήματα που θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις μας».

sigmalive.com

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *