13:12 - 19/07/2019

Ακάρ: Αν δεν πάρουμε τα F-35, θα αποδυναμωθεί η νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Έκκληση στις ΗΠΑ να αποφεύγουν βήματα που θα βλάψουν τις σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αντιδρώντας στην απόφαση για αναστολή της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35.

Ο Τούρκος υπουργός επιτήρησε μαζί με τους αρχηγούς των τριών όπλων τις συνοριακές δυνάμεις στα σύνορα της χώρας με τη Συρία κι εκεί προέβη σε δηλώσεις στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Αναντολού’ και σύμφωνα με την ανταπορκίτριά του Σιγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

«Δυστυχώς, οι απαντήσεις του στρατηγικού μας εταίρου ΗΠΑ για την προμήθεια μεγάλου βεληνεκούς αντι-αεροπορικού συστήματος στις συζητήσεις που διεξάγονται εντατικά από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, φτάνουν και καθυστερημένες αλλά δεν είναι και ικανοποιητικές. Με την έννοια αυτή η προμήθεια αντι-αεροπορικού συστήματος κατέστη όχι επιλογή, αλλά ανάγκη. Είναι σαφές ότι με αυτή τη μονομερή και άδικη απόφαση κατά της Τουρκίας, η οποία ως σημαντικός εταίρος του προγράμματος, έχει φέρει εις πέρας όλες της τις υποχρεώσεις, γίνεται προσπάθεια αποκλεισμού της από το πρότζεκτ με μία έκνομη δικαιολογία», υποστήριξε ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε την Ουάσιγκτον να εγκαταλείψει αυτή την προσέγγιση.

«Εκτός από κάποιες διορατικές και λογικές δηλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, γίνονται και κάποιες άλλες που είναι μονομερείς και ασυμβίβαστες με το πνεύμα της συμμαχίας. Ο αποκλεισμός μας από το πρόγραμμα των F-35, θα επιδράσει αρνητικά στην ισχύ ειδικά της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Είναι φυσικό μας δικαίωμα, ως στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ, να προσδοκούμε από τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη σημερινή προσέγγιση και να αποφύγουν βήματα που θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις μας».

sigmalive.com

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*