ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Αιματηρή επίθεση στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας

· Chris_

Τέσσερις άνδρες έριξαν ένα αυτοκίνητο πάνω σε ένα κυβερνητικό κτίριο στη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας και πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, πριν πέσουν όλοι τους νεκροί από πυρά, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τα τελευταία χρόνια στη Σιντζιάνγκ–μια επαρχία πλούσια σε φυσικούς πόρους, στα σύνορα της Κίνας με άλλα κράτη της κεντρικής Ασίας–σε βίαια επεισόδια ανάμεσα σε μέλη της μειονότητας των μουσουλμάνων Ουιγούρων και μέλη της εθνότητας των Χαν, που αποτελεί την πλειονότητα των κατοίκων της ασιατικής χώρας.

Η κινεζική κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για τις ταραχές σε ισλαμιστές εξτρεμιστές, ωστόσο οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξόριστοι μειονοτικοί αντιτείνουν πως η οργή για τον τρόπο που ασκεί την εξουσία το Πεκίνο και την καταστολή των θρησκευτικών και των πολιτιστικών δικαιωμάτων είναι η αιτία για τα επεισόδια. Η κυβέρνηση της Κίνας διαψεύδει πως καταστέλλει τα δικαιώματα των μειονοτικών στη Σιντζιάνγκ.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση των τοπικών αρχών, η επίθεση διαπράχθηκε λίγο μετά τις 17:00 (11:οο ώρα Ελλάδας). Οι τέσσερις «φονιάδες» οδήγησαν ένα αυτοκίνητο μέσα στην αυλή των γραφείων μιας τοπικής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος και πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό πριν πέσουν νεκροί από πυρά, κατά την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν κι άλλος ένας σκοτώθηκε στην επίθεση, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα έκανε λόγο περί «τρομοκρατικής επίθεσης», χωρίς να μεταδώσει άλλες λεπτομέρειες, πέραν όσων ανέφερε η ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Η κατάσταση στη Σιντζιάνγκ μέχρι σήμερα ήταν σχετικά ήρεμη φέτος, καθώς δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές επιθέσεις ή εκτεταμένα επεισόδια.

newsbeast.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

H τέλεια «οικονομική καταιγίδα»

Κατεστραμμένο κτίριο – συμβολική φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Νέος απολογισμός στην Κομισουβάχα – 43 νεκροί και ένας επιζών βρέθηκε ζωντανός

Βιομηχανική εγκατάσταση – συμβολική εικόνα διυλιστηρίουΔΙΕΘΝΗ

ΡΩΣΙΑ: Πάνω από 200 drones στην περιοχή Ριαζάν – Φωτιά κοντά σε μεγάλο διυλιστήριο και φόβοι για τα καύσιμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *