ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ο Κόπτης Πατριάρχης ακυρώνει την συνάντησή του με τον Πένς εξαιτίας της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ

Η Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου δήλωσε το Σάββατο ότι ο ηγέτης της, Πάπας Tawadros II (Θεόδωρος Β΄), δεν θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κάιρο αυτό το μήνα, αναφέροντας την απόφαση του Προέδρου Donald Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Η Κοπτική Εκκλησία σε δήλωσή της αναφέρει ότι “εξαίρεσε τον εαυτό της από τη φιλοξενία του Mike Pence” λόγω της κίνησης της Ουάσινγκτον “σε ακατάλληλο χρόνο και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα συναισθήματα εκατομμυρίων ανθρώπων”, σύμφωνα με τους Times of Israel.

“Η Αιγυπτιακή Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία αρνείται να δεχθεί τον Αμερικάνο αντιπρόεδρο Mike Pence”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα προσευχηθεί για “σοφία και για να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα που επηρεάζουν την ειρήνη για τον λαό της Μέσης Ανατολής”.

Η κυβέρνηση Trump εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη δίωξη των Κοπτών Χριστιανών στην Αίγυπτο από τα χέρια ισλαμιστών τρομοκρατών και άλλων.

Την Παρασκευή, ο κορυφαίος μουσουλμάνος κληρικός της Αιγύπτου Αχμέντ αλ-Ταγιέμπ, επικεφαλής του ισλαμικού σεμιναρίου Αλ-Αζχάρ, δήλωσε επίσης ότι δεν θα συναντήσει την Πενς.Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειες

ΤΙΜΗ 29,00

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το γραφείο του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε επίσης ότι δεν θα συναντηθεί με την Πενς κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Όχθη αυτό το μήνα “επειδή οι Η.Π.Α. έχουν περάσει κόκκινες γραμμές” στην Ιερουσαλήμ.

Ο Trump ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι Η.Π.Α. θα ξεκινήσουν μια διαδικασία για να μετακινήσουν την πρεσβεία τους στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και να αναγνωρίσουν επίσημα την πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. “Ενώ προηγούμενοι πρόεδροι αυτό το είχαν ως μια μεγάλη προεκλογική υπόσχεση, δεν κατάφεραν να το κάνουν πράξη. Σήμερα, εγώ το κάνω”, δήλωσε.

Η κυβέρνηση του Trump εξήγησε ότι η κίνηση δεν προορίζεται να έρθει με την πλευρά του Ισραήλ όταν πρόκειται για διαμάχες με την Παλαιστίνη, με τον Λευκό Οίκο να δηλώνει ότι αντικατοπτρίζει απλώς τη “θεμελιώδη αλήθεια” του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ.

“Ο πρόεδρος πιστεύει ότι πρόκειται για αναγνώριση της πραγματικότητας”, δήλωσε σε δημοσιογράφους αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με το Reuters. «Πηγαίνουμε προς τα εμπρός με βάση μια αλήθεια που είναι αναμφισβήτητη. Είναι απλώς ένα γεγονός».

Η Χαμάς κάλεσε τους κατοίκους της Παλαιστίνης να «διακηρύξουν την ημέρα της οργής» την Παρασκευή εναντίον του Ισραήλ.

Εδώ και αιώνες υπάρχουν διαμάχες για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, με τους Ρωμαίους, τους Σταυροφόρους, τους Οθωμανούς και τη Βρετανική Αυτοκρατορία μεταξύ των φατριών που διεξήγαγαν ιστορικές μάχες για τον έλεγχο της πόλης.

Η Ιερουσαλήμ περιέχει πολυάριθμες ιερές τοποθεσίες που διεκδικούν οι Χριστιανοί, οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι και όπου ο Ιησούς Χριστός κήρυξε, πέθανε και αργότερα αναστήθηκε.

Η βρετανική κυριαρχία στην περιοχή έληξε το 1948 και οδήγησε στην ιορδανική εισβολή και κατοχή της Παλιάς Πόλης, προτού το Ισραήλ καταλάβει τη γη στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής το 1967. Το 1980 το Ισραήλ κήρυξε την Ιερουσαλήμ ως μια “ολοκληρωμένη και ενωμένη” πόλη και πρωτεύουσα της χώρας του, με τις αραβικές χώρες της περιοχής να διαμαρτύρονται.

Οι Παλαιστίνιοι, από την άλλη πλευρά, βλέπουν ως πρωτεύουσά τους την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ζουν στην πόλη ως ισραηλινοί κάτοικοι, έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές. Κάποιοι γίνονται πολίτες του Ισραήλ και μπορούν να ψηφίσουν στις κοινοβουλευτικές εκλογές, αλλά οι περισσότεροι αρνούνται να το πράξουν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η κίνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσει μια “πυρκαγιά” στη Μέση Ανατολή, οδηγώντας σε μια “μεγάλη καταστροφή”.

Ο πρώην θρησκευτικός λειτουργός των Νότιων Βαπτιστών και ο πρώην κυβερνήτης του Αρκάνσας Μάικ Χούκαμππι, ισχυρός υποστηρικτής του Ισραήλ, δήλωσε στο Fox News ότι η Αμερική “κάνει τελικά κάτι που θα έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και πολύ καιρό … και αυτό είναι να αναγνωρίσουμε ότι η Ιερουσαλήμ ήταν η πρωτεύουσα μόνο ενός λαού τα τελευταία 4000 χρόνια”.

redskywarning

3 thoughts on “ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ο Κόπτης Πατριάρχης ακυρώνει την συνάντησή του με τον Πένς εξαιτίας της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ

  1. George says:

    Αγαπητοί μου φίλοι. Μήπως δεν κατάλαβα καλά? Μήπως η Ιερουσαλήμ δεν βρίσκεται μέσα στην καρδιά του κράτους Ισραήλ? Μήπως η Ιερουσαλήμ στίς μέρες του Ιησού χριστού δέν ήταν η προτεύουσα του του Ισραήλ θρησκευτικά, πολητισμικά και οικονομικα? Μήπως εκεί στεκόταν ο μεγαλοπρεπείς ναός του σολωμόντα? Μήπως κάποιοι άλλοι οικειοποιήθηκαν τον τόπο και την αξια αυτού, κάνοντας κτήμα τους αιώνες τώρα την Ιερουσαλήμ?, Μήπως εν λέτη η Ιερουσαλήμ ανοίκει όπως πάντα άνοικε στον λαό της τον Ισραηλ? Μηπως?

    • ΜΗΠΩΣ says:

      Μήπως δεν ανήκε ποτέ στους Ισραηλίτες αλλά τους την έταξε ο Γιαχβέ ο Θεός των Ιουδαίων, των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων και όλοι οι οπαδοί αυτών των θρησκειών έκλεψαν αυτή την γη από τους Παλαιστίνιους (Φιλισταίους Κρήτες στην καταγωγή);;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *