ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΑΥΛΩΝ PATRIOT ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

· Κατοχικά Νέα

Οπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Star, υπάρχει μετακίνηση συστοιχίας πυραύλων Patriot στην Αττική ενώ άλλα οπλικά συστήματα μεταφέρονται για την ενίσχυση των πρώτων γραμμών άμυνας της χώρας. Είχε προηγηθεί πολύωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων χθες το βράδυ (ΓΕΕΘΑ, Ευ. Αποστολάκης, ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής, ΑΓΕΝ, Νίκος Τσούνης, ΓΕΑ, Χρ. Χριστοδούλου).

Αίσθηση προκαλούν οι εντυπωσιακές εικόνες που διασφάλισε ο ρεπόρτερ του Star, Βάιος Σύρρος, από μετακίνηση συστοιχίας πυραύλων Πάτριοτ στην Αττική.

Όπως θα δείτε και στο Βίντεο, η μεταφορά τους έγινε το πρωί της Τετάρτης από στρατόπεδο στην Ανατολική Αττική, και μάλιστα μπρος στα μάτια δεκάδων σαστισμένων οδηγών που κινούνταν εκείνη την ώρα στην Λεωφόρο Λαυρίου, στο ύψος της Κερατέας.

Χρειάστηκε μάλιστα η συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας για να μπορέσουν να φτάσουν στο χώρο της άσκησης, η οποία είχε ως σενάριο την αντιαεροπορική θωράκιση μεγάλου αστικού κέντρου, όπως είναι η Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να επισημάνουμε ότι οι πύραυλοι Πάτριοτ χρησιμοποιούνται για αντιπυραυλική και αντιαεροπορική προστασία ευαίσθητων εγκαταστάσεων όπως είναι διυλιστήρια, αεροδρόμια, και άλλα σημαντικές υποδομές μιας χώρας.

Το σύστημα PATRIOT είναι Αμερικανικής κατασκευής και εντάχθηκε στην ΠΑ το 2003.

Είναι κινητό αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς (HSAM) με εμβέλεια ραντάρ έρευνας 170 χλμ. και μέγιστο βεληνεκές εμπλοκής 150 χλμ.

Αποτελείται από:

το Κέντρο Συντονισμού και Πληροφοριών (ICC)

το Ραντάρ (Radar Set)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

το Σταθμό Ελέγχου Εμπλοκής (ECS) και

τους Σταθμούς Εκτόξευσης (Launching Stations).

Η Μονάδα πυρός ελέγχει μέχρι 16 σταθμούς εκτόξευσης, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν και να επιχειρήσουν σε αποστάσεις μέχρι 30 χλμ από το σταθμό εμπλοκής, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη κάλυψη περιοχής.

Έχει δυνατότητα ταυτόχρονης εμπλοκής 9 στόχων (Τακτικοί, Βαλλιστικοί, Cruise πύραυλοι και αεροσκάφη).

Το κάθε Κέντρο Συντονισμού Πληροφοριών ελέγχει και συντονίζει μέχρι 6 ECS, και διασυνδέεται με το Εθνικό Σύστημα Αεροπορικού Ελέγχου.

Η ΠΑ διαθέτει 2 Κέντρα Συντονισμού-Πληροφοριών και 6 Σταθμούς Ελέγχου Εμπλοκής με 6 Σταθμούς εκτόξευσης το καθένα.

Χαρακτηριστικά Ραντάρ AN/MPQ-65 Radar Set
Κατασκευάστρια Εταιρεία: RAYTHEON
Περιγραφή: Ραντάρ έρευνας και εγκλωβισμού στόχων και καθοδήγησης βλήματος
Τύπος: PHASED ARRAY
Κάλυψη: 120°
Μέγιστη Εμβέλεια: 170 χλμ
Χαρακτηριστικά Εκτοξευτήρα M-901 Launching Station
Κατασκευάστρια Εταιρεία: RAYTHEON
Περιγραφή: Τετραπλός εκτοξευτήρας Α/Α βλημάτων
Τύποι Βλημάτων
MIM-104D GEM (Guidance Enhanced Missile)
MIM-104B SOJC (Stand-Off Jammer Counter)
MIM-104A
Επιδόσεις:
Μέγιστη Ταχύτητα: 3+ Mach
Επιτάχυνση: 30 g
Μέγιστο ύψος εμπλοκής: 24 χλμ
Μέγιστη εμβέλεια: 160 χλμ
Βάρος Κεφαλής: 90 κιλά

makeleio

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Βηρυτός, Λίβανος - εικόνα αρχείου, Ramy Kabalan / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νότιος Λίβανος: 12 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στο Kfar Rumman – Ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες

WMO: Το Ελ Νίνιο μπορεί να γίνει ισχυρότερο από κάθε προηγούμενο εδώ και δεκαετίεςΔΙΕΘΝΗ

El Niño 2026: Οι πολίτες καλούνται να ετοιμάσουν κιτ έκτακτης ανάγκης – Τι πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι

ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Τραγωδία σε θρησκευτικό πανηγύρι – 10 νεκροί και 81 τραυματίες από έκρηξη πυροτεχνημάτων

8 απαντήσεις στο “ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΑΥΛΩΝ PATRIOT ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!”

  1. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΥΚΙΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ STAR?
    ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ…
    ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ…

  2. Καλά… ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ δεν υπάρχει ;;;; Αυτό μου θύμισε τον ΗΛΙΘΙΟ τον ΒΕΡΥΚΙΟ όπου το 1996 με τα ΙΜΙΑ, ήταν με την κάμερα ανοιχτά στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και έδειχνε πια πλοία του στόλου έβγαιναν για το Αιγαίο… ΕΛΕΟΣ… Είπαμε ότι υπάρχουν προβλήματα (ο Ερντογάν και η Τουρκία έχει πολύ περισσότερα), αλλά όχι κι έτσι… μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας;;;;

      • Αυτές οι μετακινήσεις δεν πρέπει να ανακοινώνονται… τότε δεν χρειάζεται οι Τούρκοι να έχουν πράκτορες εδώ… κάθονται στην πρεσβεία τους μέσα ή και στην Τουρκία οι υπηρεσίες πληροφοριών τους, βλέπουν τα Ελληνικά κανάλια και ξέρουν που θα εγκαταστήσουμε τα όποια οπλικά μας συστήματα , οπότε θα μπορούν να τα χτυπήσουν άνετα όταν γνωρίζουν τις μετακινήσεις αυτές. Γιαυτό ανέφερα το παράδειγμα του Βερύκιου το 1996. Κανονικά αυτή η μετακίνηση θα έπρεπε να γίνει τη νύχτα… Διότι τώρα στις θέσεις μάχης πρέπει να πηγαίνουν και όχι για άσκηση που είπαν κάποιοι… και οι Τούρκοι τι λέτε, το πίστεψαν ότι οι Πάτριοτ πάνε για άσκηση;;; Άλλωστε μια από τις βασικότερες αρχές διεξαγωγής ενός πολέμου είναι ο Αιφνιδιασμός του αντιπάλου και οι Πληροφορίες που έχεις για τις θέσεις των οπλικών του συστημάτων κ.λ.π. στόχων ειδικού ενδιαφέροντος.

  3. εχει καπου ενα δικιο ο ανθρωπος εδω που το λεγει !! αυτα δε πρεπει να τα λενε γιατι οι τουρκοι τα βλεπουν και αναλογα κινουντε !! απ την αλην μπορει κι λιγο να τους μαζευει να μην αμολιουντε τοσο ………..

  4. Aν οι τουρκοι ετοιμαζουν ξεσηκωμο των λαθρο στη Λεσβο οπως λεει η κυρια Μαρουπα τοτε η κυβερνηση θα επρεπε να τους μετακινησει αμεσα,αλλιως προκειται για ακομα μια εσχατη προδοσια δηλαδη πισω απο τα δηθεν ”φιλευσπλαχνα αισθηματα” των κυβερνωντων κρυβεται το γκριζαρισμα των νησιων του Αιγαιου προς οφελος της τουρκιας. Με δυο λογια οι εντος της Ελλαδος τουρκοι ανοιγουν τις πυλες στους αδελφους τους απεναντι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά