Άγνωστος μεγάλος αστεροειδής πέρασε ξυστά από την Γη (Εικόνες)

Ένας 35 μέτρων αστεροειδής πέρασε πολύ κοντά από την Γη και οι αστρονόμοι τον είδαν να έρχεται την τελευταία στιγμή.

Παρά το γεγονός ότι πέρασε κάτι λιγότερο από το ένα τέταρτο της απόστασης μεταξύ της Γης και της Σελήνης, μακριά από εμάς, κανείς δεν ήξερε καν ότι υπήρχε, μια μέρα πριν γίνει γνωστό το κοντινό πέρασμα του.

Εντοπίστηκε από το Πλανητικό Κέντρο της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης για μικρά διαστημικά αντικείμενα (MPC) – την επίσημη παγκόσμια οργάνωση που συλλέγει και παρατηρεί δεδομένα για μικρούς πλανήτες, αστεροειδείς, κομήτες, όπως για τον νεοανακαλυφθέν αστεροειδή, που ονομάστηκε 2016 QA2, ο οποίος παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το Σάββατο 27 Αυγούστου.

Στη συνέχεια έκανε την πλησιέστερη προσέγγιση του στη Γη, την Κυριακή 28 Αυγούστου με το MPC να το υπολογίζει μεταξύ 16 και 52 μέτρων, ενώ το πέρασμα του από τον πλανήτη μας ήταν το 0,22 τις απόστασης Γης – Σελήνης (1 σεληνιακή απόσταση είναι 384.400 χιλιόμετρα). Το virtualtelescope.eu από την πλευρά του το υπολόγισε 35 μέτρα μήκος.

Άγνωστος μεγάλος αστεροειδής πέρασε ξυστά από την Γη (Εικόνες) - Εικόνα2

Δεν είναι τόσο ασυνήθιστο που δεν προσέξαμε τον αστεροειδή.

Η NASA υπολογίζει ότι πάνω από το 90 τοις εκατό των «Κοντά στη Γη Αντικειμένων» (Near Earth Objectes – ΝΕΟs) μεγαλύτερα από 1 χιλιόμετρο έχουν ήδη ανακαλυφθεί, αλλά μέχρι μόνο το 30 τοις εκατό των ΝΕΟs έως 160 μέτρων έχουν βρεθεί, και λιγότερο από το 1 τοις εκατό αυτών που είναι έως 30 μέτρα έχουν ανιχνευθεί.

Άγνωστος μεγάλος αστεροειδής πέρασε ξυστά από την Γη (Εικόνες) - Εικόνα3

Ένας αστεροειδής ή κομήτης έχει χαρακτηριστεί ως ένα κοντά στη Γη αντικείμενο αν η πλησιέστερη προσέγγισή του στον Ήλιο είναι μικρότερη από 1,3 αστρονομικές μονάδες (AU), με 1 AU να ισούται με 149.598.000 χιλιόμετρα.

Αυτοί οι μικροί διαστημικοί βράχοι είναι που κρατούν τους αστρονόμους σε εγρήγορση μας, επειδή είναι απλά πάρα πολύ μικροί για να εντοπιστούν έγκαιρα, αλλά από την άλλη είναι αρκετά μεγάλοι που μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά αν πέσουν σε κατοικημένη περιοχή του πλανήτη μας.

Ηλίας Σιατούνης

crashonline.gr

Loading...

3 thoughts on “Άγνωστος μεγάλος αστεροειδής πέρασε ξυστά από την Γη (Εικόνες)

  • BOOM!!! says:

   ΜΠΑ..KATI ΡΩΣΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΗ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ…ΕΦΑΓΑΝ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ…17 ΜΕΤΡΑ ΒΡΑΧΟ..
   ΒΑΣΙΚΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΑΠΟ 15 – 30 ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΠΑΝΕ ΒΙΑΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΑΚΤΙΝΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ, ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΣΠΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΒΙΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ..ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ..
   ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΓΕΘΗ ΕΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΣΥΛΗΠΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ «ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ…Ή ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΜΥΝΑ….

 1. ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΕΘΩΝΑ says:

  ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΥΣ ΛΗΣΤΟΠΕΙΡΑΤΕΣ, ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΑΕΘΩΝΑ…Η ΚΥΡΙΑ ΖΩΝΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η «ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ» ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΡΟΧΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η «ΑΡΜΟΝΙΚΗ» ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ «ΚΑΘΟΝΤΑΝ» Ο ΦΑΕΘΩΝΑΣ (ΒΛ. ΝΟΜΟ TITIUS-BODE), ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕΓΕΧΩΣ….
  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ-ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΦΑΕΘΩΝΑ ΟΙ ΤΟΤΕ ΓΗΙΝΟΙ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ & ΧΛΩΡΙΔΑΣ..ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ «ΜΥΘΟΥ ΤΟΥ ΦΑΕΘΩΝΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΛΩΝΑ…
  ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ΛΗΣΤΟΠΕΙΡΑΤΕΣ ΧΥΤΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΤΙΤΑΝΙΟ ΕΞΟΡΥΣΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ…
  ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ΛΗΣΤΟΠΕΙΡΑΤΕΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΘΑΣΕΙ ΜΕ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΗΙΝΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2000 Μ.Χ., ΜΕ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ (ΑΠΟ ΗΛΙΟ – ΔΙΑ) ΜΕΣΩ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΤΕΨΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥΣ…ΓΙ’ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΗΙΝΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΛΗΣΤΟΠΕΙΡΑΤΩΝ) ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΦΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ…ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ, ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΩΜΕΝΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ.
  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΕ Η ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ 777.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *