ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Αγία Σοφία: Τα τουρκικά ΜΜΕ προεξοφλούν ότι θα γίνει τζαμί

· Κατοχικά Νέα

Τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προεξοφλούν τουρκικά ΜΜΕ, που μάλιστα αναφέρουν ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι ομόφωνη και θα ανακοινωθεί το πιθανότερο την Παρασκευή 10 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Δημοσιογράφων και Διεθνών Κοινωνικών Μέσων (USMED), Μεχμέτ Αρντίτς, το ΣτΕ προσανατολίζεται στην ακύρωση του διατάγματος του 1934, που μετέτρεπε την Αγία Σοφία σε μουσείο και θα εκδώσει απόφαση υπέρ της μετατροπής σε τζαμί.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε ομόφωνα την απόφαση της Αγίας Σοφίας με ημερομηνία 27.11.1934. Πρέπει να γίνει τζαμί. Η τελεία μπήκε. Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση», έγραψε στο twitter.

Παρόμοιες πληροφορίες αν και σε πιο επιφυλακτικό τόνο, μετέδωσε και δημοσιογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Σαμπάχ», επικαλούμενος πηγές στο προεδρικό παλάτι. Όπως ανέφερε, το δικαστήριο προσανατολίζεται στην ακύρωση του διατάγματος του 1934, που φέρει υπογραφή Ατατούρκ και στην απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Όπως υποσηρίζει, η απόφαση θα είναι ομόφωνη. Στην παρούσα φάση συντάσσεται, ωστόσο όπως εκτιμά θα είναι συγκεκριμένη και θα βάλει τέλος στις συζητήσεις. Το Α Χαμπέρ θεωρεί ότι η πιθανότερη ημερομηνία για την ανακοίνωση της απόφασης είναι η Παρασκευή 10 Ιουλίου.

Αν η πληροφορία επαληθευτεί, σημαίνει ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπ’ όψιν τη γνώμη του εισηγητή της υπόθεσης, που είχε κρίνει ότι μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για το θέμα είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ είχε πει ότι το διάταγμα του 1934 ήταν συντομο και η υπογραφή του Ατατούρκ δεν ήταν πλαστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατηγορούν τον Βαρθολομαίο για… πράκτορα της CIA

Ο τουρκικός Τύπος μάλιστα έχει θέσει στο στόχαστρό του τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αρθρογράφος της «Γενί Σαφάκ» άφησε υπόνοιες ότι ο Βαρθολομαίος, από κοινού με την CIA βοήθησαν τον Φετουλάχ Γκουλέν στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

«Αν το πραξικόπημα πετύχαινε, ο ‘”Αγιος αυτός Άνθρωπος” , όπως τον χαρακτήρισε ο πρώην διευθυντής της ‘Χουριέτ’ Ερτουγρούλ Οζκιόκ, θα ήταν ο πρώτος που θα επισκεπτόταν για να συγχαρεί τον προδότη Φετουλάχ Γκιουλέν και για να του δείξει πόσο τον αγαπάει», γράφει αθρογράφος της εφημερίδας. Μάλιστα κάνει και λογοπαίγνιο με το όνομα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, τον οποίο χαρακτήρισε «αρχιβρωμερό» και «βλαμμένο, προσθέτοντας ότι θα πάρει απάντηση σε λίγες ημέρες στα «αλαζονικά του λόγια».

Την ίδια ώρα ο αρθρογράφος Αχμέτ Χακάν της «Χουριέτ» αναφέρει επίσης ότι «αν ανοίξει η Αγία Σοφία, θα έχει συμβάλει σε αυτό και ο συγκεκριμένος Αρχιεπίσκοπος».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

defence-point.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ο Βαννάτσι ζητά φρένο στην πολιτική ενοποίηση της ΕΕ – Νέα πίεση στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα

Κρεμλίνο και ρωσική σημαία - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν με Witkoff και Kushner στο Κρεμλίνο: Προσωρινή παύση χτυπημάτων αλλά το χάσμα για την Ουκρανία παραμένει

Ουκρανική σημαία - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Ο πόλεμος αλλάζει μορφή: Jet drones χτυπούν το Κίεβο σχεδόν όλο το 24ωρο – Παιδιά στα υπόγεια καταφύγια

Μία απάντηση στο “Αγία Σοφία: Τα τουρκικά ΜΜΕ προεξοφλούν ότι θα γίνει τζαμί”

  1. Από τον Μάρτιο του 2019 είχε ανακοινώσει ο Ερντογάν ότι θα μετατρέψει την Αγια Σοφιά σε τζαμί, σε αντίποινα προς στους Αμερικανούς επειδή αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και τα κατεχόμενα από το Ισραήλ συριακά υψώματα του Γκολάν ως ισραηλινό έδαφος:
    sputniknews.com/middleeast/201903271073593788-turkey-hagia-mosque-golans/
    Δεν ακούσαμε όμως να το σχολιάζουν αυτό οι ελληνόφωνοι που μας κυβερνούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά