Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
02:06 - 29/05/2017

ΑΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ… ΣΕΛΦ ΣΕΡΒΙΣ;

 

 

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Η παρεύρεση των πιστών στη θεία λειτουργία βοηθά στην ένωσή τους με το Θεό. Μια από τις σημαντικότερες στιγμές στη θεία λειτουργία είναι η στιγμή της θείας κοινωνίας όπου ο πιστός λαμβάνει σώμα και αίμα Χριστού.

Άραγε θα φανταζόταν ποτέ κανείς πως ακόμη και αυτή η ιερή στιγμή θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να ευτελιστεί; Κι όμως, δυστυχώς αυτό συνέβη στις χριστιανικές αιρετικές θρησκείες, κυρίως στους ευαγγελιστές.

Προκειμένου να διευκολύνουν υποτίθεται τους πιστούς, αποφάσισαν μια νέα μορφή παραλαβής της θείας κοινωνίας, μέσω… σελφ σερβις. Δηλαδή ο κάθε πιστός αυτοεξυπηρετείται λαμβάνοντας μόνος του τη θεία κοινωνία στην εκκλησία χωρίς τη συνδρομή του ιερέα-πάστορα.

ΑΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ… ΣΕΛΦ ΣΕΡΒΙΣ; (Βίντεο) - Εικόνα1

Μια άλλη μέθοδος αυτού του τρόπου παραλαβής της θείας κοινωνίας είναι ταχυδρομικώς στην οικία του κάθε πιστού, ώστε να την λαμβάνει άμεσα όποτε επιθυμεί.

Μερικά παραδείγματα είναι πρόσφατα στις Φιλιππίνες αλλά και στην Ευρώπη, στην Ιταλία, όπου βλέπουμε τους πιστούς να προμηθεύονται τη θεία κοινωνία με αυτόν τον τρόπο.

 

Φυσικά αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι πως η κοινωνία δεν λειτουργεί σαν ένα απλό φαγώσιμο είδος και επομένως δεν έχει καμία αξία αν δεν λαμβάνεται μέσα στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας με τον αρμόζοντα τρόπο.

Με την εξάπλωση του οικουμενισμού όλο και περισσότερο στο όνομα της «χριστιανικής αγάπης» και με τις βεβιασμένες προσπάθειες των ιερέων όλων των χριστιανικών ομολογιών για να επέλθει η «σωτήρια» ένωση μεταξύ της ορθοδοξίας και των χριστιανικών αιρέσεων, δεν είναι απίθανο να υιοθετηθούν παρόμοιες κακόβουλες αιρετικές πρακτικές.

Άλλωστε ήδη εδώ και καιρό επιχειρείται η αλλοίωση της θείας λειτουργίας για να εξυπηρετήσει την τελική πορεία προς το κοινό ποτήριο.

Άραγε θα πρέπει και εμείς να λαμβάνουμε θεία κοινωνία με σελφ σερβις ώστε να δηλώσουμε «αγάπη» προς τους αιρετικούς συναδέλφους μας;

«Λάβετε φάγετε, τοῦτο ἐστι τό Σῶμα μου… Πίετε ἐξ αὐτοῦ πάντες• τοῦτο γάρ ἐστί τό Αἷμα μου…». (Ματθ. κστ΄26-28)

«Ἄς ἀναλογισθοῦμε τί ἀξία ἔχει γιά ἐμᾶς ἡ θυσία τοῦ Σώματος καί τοῦ Αἵματος τοῦ Χριστοῦ. Γιά τούς πιστούς δέν ὑπάρχει ἀμφιβολία πώς κατ᾿ αὐτή τήν ὥρα τῆς θυσίας μέ τήν φωνή τοῦ ἱερέως ἀνοίγονται οἱ οὐρανοί, παρίστανται οἱ χοροί τῶν ἀγγέλων, τά κατώτατα γίνωνται συγκοινωνοί μέ τά ἀνώτατα, ἡ γῆ συνάπτεται μέ τά οὐράνια, τά ὁρατά καί τά ἀόρατα γίνονται ἕνα». (Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Μεγάλου, Διάλογοι, ΙV, 60,3)

 

 

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

nikosxeiladakis.gr

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*