17:22 - 18/11/2023

Αυτούς εμπιστεύεστε για την υγεία σας: Την περίοδο 2018/2020 στην εκστρατεία κατά του έμπολα στο Κονγκό, υπάλληλοι του ΠΟΥ και του ΟΗΕ βίασαν πάνω από 100 γυναίκες!

Διαφημίσεις

Όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πήγε στο Κονγκό μεταξύ 2018 και 2020, υπάλληλοι της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών βίασαν περισσότερες από 100 γυναίκες – δεκάδες υπάλληλοι αυτής της εγκληματικής για μας στο anazitiseis.gr οργάνωσης, βίασαν, κακοποίησαν σεξουαλικά ή με άλλο τρόπο τις ντόπιες γυναίκες.

Ένα από τα θύματα, που σε έκθεση του ΟΗΕ αναγνωρίστηκε ως «Jolianne», ήταν μόλις 13 ετών όταν βιάστηκε. Άλλες γυναίκες λένε ότι οι επιτιθέμενοι τους δεν χρησιμοποίησαν καμμιά προφύλαξη στις επιθέσεις τους, από το οποίο ακολούθησαν αρκετές εγκυμοσύνες. Πολλές από τις γυναίκες αναγκάστηκαν να κάνουν εκτρώσεις.

Στην περίπτωση της “Jolianne”, ένας οδηγός του ΠΟΥ σταμάτησε σε ένα δρόμο στην πόλη Mangina, όπου πουλούσε τηλεφωνικές κάρτες τον Απρίλιο του 2019 και προσφέρθηκε να την πάει να πάει σπίτι. «Αντίθετα, την πήγε σε ένα ξενοδοχείο όπου την βίασε», σύμφωνα με μια έκθεση του ΟΗΕ του 2021.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ταξίδεψε στο Κονγκό 14 φορές κατά τη διάρκεια της επιδημίας, αναλαμβάνοντας επανειλημμένα τα εύσημα για την ανταπόκριση στο ξέσπασμα, ενώ επαίνεσε δημόσια τους βιαστές για το ηρωικό τους έργο.

«Είναι ασύλληπτο γεγονός, η τεράστια κλίμακα σεξουαλικών επιθέσεων είναι σοκαριστική», δήλωσε ο Λόρενς Γκόστιν, πρόεδρος του παγκόσμιου δικαίου υγείας στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν.

Όλα αυτά έγιναν γνωστά πριν από δύο χρόνια μετά από έρευνα του AP που αποκάλυψε ότι η ανώτερη διοίκηση του ΠΟΥ ενημερώθηκε για την σεξουαλική εκμετάλλευση κατά τη διάρκεια των προσπαθειών του οργανισμού να περιορίσει τον Έμπολα.. Αυτό που δεν αποκαλύφθηκε ήταν πώς ο ΠΟΥ επέβαλε λογοκρισία στο όλο θέμα και δώρισε απο 250 $ στις κακοποιημένες γυναίκες να μη κάνουν καταγγελίες.

Σύμφωνα την νέα έκθεση του AP , εσωτερικά έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η υπηρεσία πλήρωσε σε 104 θύματα περίπου 250 δολάρια το καθένα, ποσό που είναι λιγότερο από το μεροκάματο μιας ημέρας για τους υπάλληλους του ΟΗΕ που εργάζονται στην πρωτεύουσα του Κονγκό – αλλά μπορεί να υποστηρίξει περισσότερους από τέσσερις μήνες επιβίωσης σε μια χώρα όπου πολλοί ζουν με λιγότερα από 2 $ την ημέρα.

Επιπλέον, οι γυναίκες έπρεπε να ολοκληρώσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να τις βοηθήσουν να ξεκινήσουν «δραστηριότητες που παράγουν εισόδημα» προτού λάβουν τα μετρητά λόγω της πολιτικής του ΟΗΕ ότι δεν καταβάλλει αποζημιώσεις.

Ο ΠΟΥ είπε σε ένα εμπιστευτικό έγγραφο τον περασμένο μήνα ότι περίπου το ένα τρίτο των γνωστών θυμάτων ήταν «αδύνατο να εντοπιστούν». Ο ΠΟΥ είπε επίσης ότι σχεδόν δώδεκα γυναίκες αρνήθηκαν την προσφορά του.

Το σύνολο των 26.000 δολαρίων που έχει χορηγήσει ο ΠΟΥ στα θύματα αντιστοιχεί στο 1% περίπου των 2 εκατομμυρίων δολαρίων που εισέπραξε ο ΠΟΥ απο την εκστρατεία στο Κονγκό.

«Δεν είναι πρωτόγνωρο για τον ΟΗΕ να δίνει στους ανθρώπους χρήματα για για να μπορέσουν να ενισχύσουν τα προς το ζην, αλλά να το συνδυάζει αυτό με αποζημίωση για σεξουαλική επίθεση ή έγκλημα που οδηγεί στη γέννηση ενός μωρού, είναι αδιανόητο», είπε η Paula Donovan, η οποίος συν-διευθύνει την εκστρατεία Code Blue για την εξάλειψη της ατιμωρησίας για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά στον ΟΗΕ, και περιέγραψε τις απολαβές ως «διεστραμμένες».

Δύο γυναίκες που συναντήθηκαν με την Δρ Gaya Gamhewage, την γιατρό που ηγείται των προσπαθειών του ΠΟΥ για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης, της είπαν ότι αυτό που ήθελαν περισσότερο ήταν να λογοδοτήσουν οι δράστες, ώστε να μην μπορούν να βλάψουν κανέναν άλλον. έγγραφα του ΠΟΥ.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι το κόστος προσωπικού αντιπροσωπεύει περισσότερο από το μισό του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων που διέθεσε ο ΠΟΥ για την πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Κονγκό την περίοδο 2022-2023, ή 821.856 δολάρια. Ένα άλλο 12% διατέθηκε για δραστηριότητες πρόληψης και το 35%, ή 535.000 δολάρια, ήταν για «υποστήριξη θυμάτων», η οποία περιλαμβάνει νομική βοήθεια, μεταφορά και ψυχολογική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα κριτήρια για τον καθορισμό του «πακέτο επιζώντος των θυμάτων» περιελάμβαναν το κόστος των τροφίμων στο Κονγκό και «παγκόσμια καθοδήγηση για τη μη διανομή περισσότερων μετρητών από ό,τι θα ήταν λογικό για την κοινότητα, προκειμένου να μην εκτεθούν σε περαιτέρω βλάβη. .”

«Προφανώς, δεν έχουμε κάνει αρκετά», είπε ο Gamhewage, προσθέτοντας ότι ο ΠΟΥ θα ρωτήσει απευθείας τους επιζώντες ποια πρόσθετη υποστήριξη χρειάζονται.

Τουλάχιστον μία γυναίκα που είπε ότι δέχθηκε σεξουαλική εκμετάλλευση και εμποτίστηκε από γιατρό του ΠΟΥ διαπραγματεύτηκε την αποζημίωση που υπέγραψαν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου ενός οικοπέδου και της υγειονομικής περίθαλψης. Ο γιατρός συμφώνησε επίσης να πληρώνει 100 δολάρια το μήνα μέχρι να γεννηθεί το μωρό σε μια συμφωνία «για την προστασία της ακεραιότητας και της φήμης του ΠΟΥ».

Αλλες γυναίκες που λένε ότι υπέστησαν σεξουαλική εκμετάλλευση από το προσωπικό του ΠΟΥ υποστήριξαν ότι ο οργανισμός απλά το συγκάλυψε.

Η Αλφονσίν, 34 ετών, είπε ότι το αντάλαγμα για μια δουλειά ως υπάλληλος ελέγχου του ΠΟΥ, ήταν να κάνει σεξ με έναν γιατρό στην ομάδα αντιμετώπισης του Έμπολα στην πόλη Μπένι του ανατολικού Κονγκό, επίκεντρο της επιδημίας 2018-2020. Όπως και άλλες γυναίκες, δεν μοιράστηκε το επίθετό της από φόβο αντιποίνων.

Η Αλφονσίν επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει 250 δολάρια από τον ΠΟΥ, αλλά ο οργανισμός της είπε ότι έπρεπε να παρακολουθήσει μαθήματα για να τα αποκτήσει.

Οι υπάλληλοι του ΠΟΥ, εν τω μεταξύ, είχαν μια τυπική ημερήσια αμοιβή που κυμαινόταν μεταξύ $144 και $480 

Ένα άλλο θύμα, η 24χρονη Audia, είπε στο AP ότι είχε πιεστεί από έναν υπάλληλο του ΠΟΥ, ο οποίος την ανάγκασε να κάνει σεξ με αντάλλαγμα μια δουλειά κατά τη διάρκεια της επιδημίας. Τώρα έχει μια πεντάχρονη κόρη και λέει ότι η πληρωμή των 250 δολαρίων του ΠΟΥ είναι «πραγματικά ανεπαρκής» μετά από μαθήματα ραπτικής και αρτοποιίας… που της πρότειναν για να τα πάρει.

Η παράλογη πολιτική του ΠΟΥ για το πως αντιμετωπίζει τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης των υπαλλήλων του, αντιπροσωπεύει απόλυτα την παράλογη και φασιστική αντιμετώπιση που είχαμε στα χρόνια της πλανδημίας.

Υ.Σ Δεν θα σχολιάσουμε καθόλου σε αυτό το άρθρο τα εγκλήματα που κάνουν σε αυτές τις χώρες με τα διάφορα σκευάσματα τους, που προκαλούν απο στείρωση εώς παράλυση ή θάνατο.

anazitiseis.grΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*