Αυξήθηκε το 2018 ο αριθμός των Εβραίων στη Δυτική Όχθη

Ο εβραϊκός πληθυσμός στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη αυξήθηκε κατά 3% το 2018, φθάνοντας τα 448.672 άτομα, ανέφερε σήμερα η κυριότερη οργάνωση των Ισραηλινών εποίκων.

Η οργάνωση αυτή, το Συμβούλιο της Γέσα, δήλωσε ότι χρησιμοποίησε δημογραφικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.

Τα στοιχεία που παρουσίασε το Συμβούλιο της Γέσα δεν περιλαμβάνουν τους περίπου 200.000 Ισραηλινούς που ζουν στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, στις αραβικές συνοικίες της πόλης και σε περίπου δώδεκα συνοικίες που κατασκευάστηκαν μετά το 1967.

Το Συμβούλιο της Γέσα εξέφρασε λύπη για τη μείωση του ρυθμού αύξησης των εποίκων την τελευταία δεκαετία, καθώς το 2008 ανερχόταν στο 5,8%.

«Το συμπέρασμα είναι πως δεν υπάρχουν αρκετές νέες κατασκευές τα τελευταία χρόνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μια επιτροπή του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας ενέκρινε στα τέλη Δεκεμβρίου τα σχέδια κατασκευής περίπου 2.200 κατοικιών στους οικισμούς της Δυτικής Όχθης, είχε ανακοινώσει το ισραηλινό κίνημα κατά του εποικισμού «Ειρήνη τώρα».

Σύμφωνα με εκείνη τη ΜΚΟ, η κατασκευή στους οικισμούς σημείωσε μεγάλη αύξηση από την άνοδο στην εξουσία, στις αρχές του 2017, του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μεγάλου συμμάχου της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Από τότε, οι ισραηλινές αρχές έχουν εγκρίνει την κατασκευή περισσότερων από 15.000 κατοικιών στη Δυτική Όχθη, μια περιοχή κατεχόμενη από τον ισραηλινό στρατό εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, διευκρίνισε το «Ειρήνη τώρα».

Οι δύο μεγαλύτεροι οικισμοί κατοικούνται στη συντριπτική πλειονότητά τους από υπερορθόδοξους, δηλ. Εβραίους που ακολουθούν σχολαστικά τους κανόνες του ιουδαϊσμού σε όλες τις πλευρές της καθημερινής ζωής. Πρόκειται για τον Μοντιίν Ιλίτ, δυτικά της Ραμάλα, με 72.944 κατοίκους, και τον Μπεϊτάρ Ιλίτ, νότια της Ιερουσαλήμ, με 58.774 κατοίκους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι υπερορθόδοξοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του συνόλου του ισραηλινού πληθυσμού και περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού των οικισμών της Δυτικής Όχθης.

Ο τρίτος πιο πολυπληθής οικισμός της Δυτικής Όχθης είναι ο Μααλέ Αντουμίμ, ανατολικά της Ιερουσαλήμ, με 41.220 κατοίκους.

Ο εποικισμός είναι παράνομος με βάση το διεθνές δίκαιο. Θεωρείται από ένα μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας εμπόδιο στην ειρήνη ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους, κάτι που αμφισβητεί η ισραηλινή κυβέρνηση.

newsbeast


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

*Ειδική επεξεργασία ΔΙΠΛΗΣ ΝΑΝΟΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ στα σφαιρίδια καθαρώς χημικού χαλκού, στην οποία οφείλει το ιδιαίτερο χρώμα του το Black Knight

*Εμπεριέχει αρχαίο κρύσταλλο της Ελληνικής γης [εξαιρετικά δυσεύρετος στο εμπόριο]

**ΝΕΑ κεραία Lakhovsky στο εμπρός μέρος με επικάλυψη χρυσού 24 καρατίων

*Η επικάλυψη καθαρού χρυσού 24 καρατίων στην εμπρός κεραία, αλλάζει την πόλωση της οργονοενέργειας ώστε να γίνεται ιδιαίτερα δυσάρεστη στα αλλότρια DNA τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσα μας καθώς και στα ανόργανα όντα.

*Στην βάση του υπάρχει ακόμη μια κεραία MWO Πολύ-Κυματικού Ταλαντωτή Lakhovsky, όπως σε όλα τα προϊόντα οργονιτών του orgonodrome, κατ’ αποκλειστικότητα.

ΤΙΜΗ 115.00€ + 0 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 0 μεταφορικά- Για Επαρχία 0€

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *